URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2017, 11:50

Pagubă-n ciuperci: Ţiriac şi-a mutat vânătoarea cu VIP-uri de la Balc în Caraş Severin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Partida anuală de vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Țiriac pare că nu va mai avea loc anul acesta la Balc, în județul Bihor, ci la Ersig, în Caraș-Severin, pe un domeniu de vânătoare de 700 de hectare achiziționat în urmă cu doi ani de fostul tenismen. Mai mulți oameni de afaceri din Europa au sosit, joi, pe Aeroportul din Timișoara, iar vânătoarea începe vineri.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, mai mulți oameni de afaceri din Europa au sosit cu aeronave private și au fost primiți în Salonul Oficial. Aceștia au plecat ulterior spre județul Caraș-Severin, unde va avea loc partida anuală de vânătoare organizată de Ion Țiriac, scrie News.ro.

Dacă în anii trecuți partida de vânătoare a avut loc pe domeniul de la Balc aparținând fostului mare tenismen român, anul acesta mistreții vor fi împușcați pe domeniul din satul Ersig (comuna Vermeș), din județul Caraș-Severin.

Cele 700 de hectare ale domeniului din Caraş Severin au fost cumpărate de Țiriac în urmă cu doi ani. Domeniul de vânătoare de la Ersig, întins pe o suprafaţă de peste nouă sute de hectare, i-a fost retrocedat lui Paul de România, care, la rândul lui, i-a vândut fostului tenismen şapte sute de hectare. La acel moment s-a vehiculat că fostul sportiv ar fi plătit 2,1 milioane de euro. Restul de 200 de hectare din domeniu au fost concesionate de Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului si Feleacului.

Potrivit presei locale din Caraș-Severin, partida de vânătoare de anul acesta va începe vineri.

Din 2005, vânătoarea de la Balc avea loc totdeauna în lunile decembrie sau ianuarie, la ea fiind invitaţi sumedenie de VIP-uri internaţionale, pasionaţi de uciderea mistreţilor în ţarc. Deşi prezentată ca o mare oportunitate pentru Bihor, vizitele amicilor lui Ţiriac nu au avut nicio contribuţie semnificativă la viaţa economică locală, evenimentele fiind simple ocazii de socializare ale fostului mare tenisman cu amici săi. Ele au stârnit, în schimb, numeroase proteste ale ONG-urilor preocupate de viaţa animalelor, date fiind sutele de exemplare de mistreţi ucise de fiecare dată.

Pe lista oaspeţilor lui Ţiriac în Bihor se numărau nume ca Wolfgang Porsche, magnatul imperiului cu acelaşi nume, designerul Stefano Ricci, Volker Schmidt (din grupul Allianz), cel mai bogat ungur, Sandor Csany, omul de afaceri Klaus Mangold, fost preşedinte al grupului Chrysler-Daimler, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Rudolf Streicher, fost ministru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist de la Viena, industriaşii Wolfram Zoller, Siegfried Wolf, Alexander Pappas şi Rafael Malo, bancherul austriac Erich Hampel, etc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Fiecare face ce vrea cu banii lui..!
Uite cum nu mai intra banii la gonaci si altii care isi faceau treaba acolo...Pe acel teren se platea chirie...!Iar contactele cu oamenii de afaceri erau pe linga vinatoare,dar romanul grijuliu isi da cu parerea ,ONG-uri galagioase,ziaristi peste noapte,blabla..Omul-Tiriac isi permite orice domnilor ..e bine de memorat..scrieti undeva daca uitati..De ce nu spuneti de casele de copii,fabricile lui???????Alooooooooooo?Gara Iosia?????????
Postat 09 Decembrie 2017, 11:52 de grigore
"pasionaţi de uciderea mistreţilor în ţarc"
Cand zici asa, nu mai e informatie obiectiva, ci opinie personala. Apoi, habar nu aveti de vanatoare, daca credeti ca in 700 de hectare tragi la tinta doar. Cat despre dezorientatii din ONG-urile preocupate de viata porcilor, care confunda oamenii cu animalele, poate asteptati si voi sa se legalizeze casatoria intre zoofil si ciuta lui. La pierderea judetului se adauga si carnea care era donata asistatilor sociali din judet, localnicii ce castigau niste bani ocazional, si in business platit de crestere a mistretilor. Chiar si un subiect de scandal pt ziare, sa fie trafic si sa vindeti apoi reclame.
Postat 08 Decembrie 2017, 16:30 de unu
placerile chirilicului
asta il satisface pe d-l chirila
Postat 08 Decembrie 2017, 14:28 de mircea54
UN FLEAC NE AU FACUT-O
ACUMA ESTE MAI BINE CA NU MAI STIE NICI DRE KU UNDE ESTE bihorul PE HARTA CA SA NU MAI VB DE CEI SARACI SI CASELE DE COPII CARE MAI CASTIGAU NITEL SI EI NESTE MESTRET SI TARANII NISTE PARALE CA SI haitasi asa.... clanta
Postat 08 Decembrie 2017, 14:16 de jules
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON