URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2016, 12:50

Tensiuni în PNL: Unii lideri cer demisia lui Bolojan, acuzându-l că nu s-a implicat suficient în campanie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tensiuni în PNL. Ca urmare a rezultatelor slabe în alegerile locale, la nivel de ţară şi mai cu seamă de la nivelul Capitalei, majoritatea liderilor organizaţiilor PNL de sectoare au demisionat miercuri, în solidaritate cu Cătălin Predoiu, care a demisionat încă de luni.

Demisiile au venit în contextul în care conducerea PNL s-a reunit miercuri dimineaţă la sediul din Capitală, pentru o întâlnire informală, în pregătirea şedinţei Biroului Politic Naţional, care se va desfăşura miercuri după amiază.

Bolojan, ţap ispăşitor

Până miercuri la prânz, şi-au dat demisia Mihai Voicu, şeful PNL Sector 1, Florin Alexe, şeful PNL Sector 3, Marius Rogin, şeful PNL Sector 4, Cristi Olteanu, şeful PNL Sector 5, dar şi liderul PNL Sector 6. Singura care nu a demisionat, până la această oră, este Anca Boagiu, care conduce Sectorul 2, ea motivând că se va consulta cu colegii ei şi că aşteaptă şedinţa BPN.

Voci din PNL cer, însă, şi demisia lui Ilie Bolojan din funcţia de secretar general, pe motiv că nu s-ar fi ocupat suficient de campania electorală a partidului. „O parte dintre noi, şi anume 4 preşedinţi de sectoare, am solicitat şi demisia domnului secretar general Ilie Bolojan, pentru că am considerat că, în calitatea sa de şef de campanie la nive naţional nu a performat, a lipsit cu desăvârşire din această campanie. Nu am primit încă un răspuns şi aşteptăm. Solicitarea noastră rămâne şi în cadrul Biroului Politic Naţional, de demisie a domnului Ilie Bolojan din funcţia de secretar general”, a declarat Mihai Voicu, preşedintele PNL Sector 1.

"I-am cerut demisia din două motive. A fost şef de campanie la nivel naţional. Pentru prima dată în istoria PNL nu am avut nici un fel de coodonare naţională a campaniei pentru că domnul Bolojan s-a pus şef de campanie şi după aceea nu a mai ţinut nicio şedinţă de campanie. În al doilea rând, nu mi se pare normal ca în pregătirea alegerilor parlamentare, noi să avem un secretar general navetist care vine în Bucureşti o zi da paisprezece nu, din când în când. Oricum nu pare că are capacitatea să exercite această funcţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Voicu.

Voicu a afirmat că Ilie Bolojan a susţinut că îşi va da demisia doar dacă i-o va cere Emil Boc (unul dintre candidaţii PNL care a câştigat fără probleme alegerile la Cluj).

Ziare.com notează că, în timp ce demisionarii se prezentau în faţa jurnaliştilor, Vasile Blaga şi Ilie Bolojan au plecat de la sediu, refuzând să stea de vorbă cu ei şi anunţând că se vor face declaraţii oficiale după şedinta BPN care începe miercuri, la ora 15.

"Ar fi nedrept"

Există, însă, şi voci csre iau apărarea edilului orădean. Adriana Săftoiu, de pildă, a declarat la Digi 24 că este exagerat şi nedrept ca liberalii să îi ceară demisia lui Ilie Bolojan.

„Ar fi nedrept să spunem că Bolojan ar fi singurul vinovat. E discrepanţă între rezultatele pe ţară şi Bucureşti. O bună parte din decizii nu-i aparţin lui Bolojan, iar scorul la Oradea - pe primul loc - îl face unul dintre cei care a contribuit mult la scorul nostru naţional. Mi se pare puţin exagerat să-i ceri primarului Bolojan demisia. Când i s-a propus funcţia de secretar general a zis că se va dedica campaniei lui, aşa că pare exagerată şi grăbită declaraţia lui M. Voicu”, a declarat Adriana Săftoiu.

După cum BIHOREANUL a mai scris, PNL a câştigat la un scor zdrobitor conducerea municipiului Oradea. Conform datelor oficiale, liberalul Ilie Bolojan a câştigat alegerile de duminică cu voturile a 52.400 de orădeni, reprezentând 70,95% din cele 73.853 de voturi valabil exprimate.

PNL în două tabere

Potrivit Digi 24, o decizie privind soarta liderilor pe Capitală ai PNL se va lua în şedinţa Biroului Politic de miercuri după amiază. În organizaţiile de sectoare, liberalii din cele două tabere, democrat-liberală şi liberală, se acuză reciproc de lipsă de susţinere şi de implicare în campanie. În plus, şi conducerea partidului este considerată vinovată pentru eşecul pe linie de la Bucureşti.

Conform News.ro, unii lideri din organizaţii acuză strategia greşită a conducerii partidului, care a retras trei candidaţi la Primăria Generală până la desemnarea lui Cătălin Predoiu. Aceştia le reproşează copreşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga că, prin deciziile pripite din campanie, au influenţat rezultatul înregistrat la majoritatea sectoarelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
CINE OARE CINE?
"Iar lideri de filiale supărați pe conducerea centrală există. " Olteanu și Voicu au în felul lor dreptate. La mine în județ Bolojan nu a călcat în campanie. Am primit doar cu câteva zile înainte de vot un telefon prin care îmi ura succes. Nu am avut niciuun mesaj electoral la nivel național, în timp ce PSD a folosit orice măsură socială dată de Guvernul Cioloș în avantajul lor. Iar rezultatele s-au văzut", ne-a declarat un șef de organizație în timpul ședinței de ieri a BPN în plină analiză internă a rezultatelor obținute."( presa on line )
Postat 09 Iunie 2016, 13:06 de TDS
Calul troian.
Daca ar fi in PNL mai multi oameni ca Ilie Bolojan, partidul ar arata altfel. Din pacate, dupa iesirea lui Crin Antonescu, duce mare lipsa de lideri. Pe de alta parte, fuziunea cu PDL-ul lui Basescu, miroase a "Cal troian"introdus in PNL, pentru ca acesta sa fie discreditat. Inca din 1990, s-a dorit desfiintarea partidelor istorice, lucru inceput de Iliescu prin infiltrarea in PNTCD a lui Pavelescu, continuat de Basescu prin fuziunea PDL cu PNL.Ilie Bolojan nu are nici o vina ca in Bucuresti nu au castigat liberalii, cand s-au balbait in alegerea candidatului pentru primaria capitalei. Din pacate in toate partidele sunt multi penali, care aduc mari deservicii atat partidului din care fac parte, cat si tarii. Oare mai exista o tara cu atatia corupti?
Postat 09 Iunie 2016, 08:16 de sorana
@pinonel
Pot sa "fac si eu o intrebare"? Pe reprezentantii carui partid o sa-i votezi in toamna? Nu dau cu parul, doar intreb!
Postat 09 Iunie 2016, 00:31 de User anonimizat
Tensiuni in PSD?
Ironia sortii face ca in PSD sa nu existe tensiuni, rezultatul din Oradea fiind considerat o victorie. Nu e vina organizatiei locale a PSD ca electoratul oradean a refuzat sa primeasca "lumina" de la Bucuresti si ajutorul din partea unor elite precum DRAGNEA, MANG si COSTE ADELINA, pentru a transforma Oradea intr-o metropola precum cele din Teleorman. Nici eu nu am reusit sa inteleg oradenii !!! Ce le puteai baga de vina candidatilor PSD?
Postat 08 Iunie 2016, 21:56 de Petcu
electorat indiferent...
Problema, poate, e ca mica parte a electoratului, cei care chiar au iesit la vot, au fost in mare parte pro PSD . cei care sunt putin mai rasariti isi dau seama ca degeaba ies la vot ... ca nu se schimba nimic. prin urmare, fiind si doar un sigur tur , a iesit PSD majoritar fiind preferinta alegatorilor prezenti la urne.
Postat 08 Iunie 2016, 15:35 de ottoul
ASA E
@bihoreanul_bihorean: CORECT! PLEONASM CURAT!
Postat 08 Iunie 2016, 14:41 de TDS
@TDS
Incearca sa te tavalesti si pe sus :)
Postat 08 Iunie 2016, 14:34 de bihoreanul_bihorean
Era timpul!
Nea ilie este cel dintai vinovat de esecul pnl! El a fost/inca mai este ,,executivul" partidului si nu s-a implicat deloc la nivel national in alegerile locale. E cazul sa-si dea demisia din functia numarul 2 din pnl si sa ramana ceea ce este, primarul a 28% dintre oradeni. In timp ce pe aici se trambiteaza victoria lui nea ilie in termeni ditirambici, pisdeii ocupa tara si acapareaza puterea pas cu pas. Ieri a cazut CCR. Sigur, cei 28% se bucura, doar mai ieri CCR i-a tras presul lui nea ilie. Urmeaza sefii serviciilor si procurorii generali, legea a trecut tacit de camera. Nu conteaza, nea ilie sa fie sanatos, sa dea tuturor biruri cat nu pot duce si datorii fara numar! Mai are cateva luni, pana la alegerile din toamna, cand, chit ca nu ne place, pisdeii vor cuceri si parlamentul. Cu mutu' la Cotroceni, tara va fi republica pisdeilor.
Postat 08 Iunie 2016, 14:23 de pinonel
niste mitici prea mici...
Nu ma mira ca ii cer, de cand a fost desemnat nr.2 in PNL prima declaratie a lui Bolojan a atras atentia organizatiilor din Bucuresti ca s-au miscat neprofesionist, au tras gloante in aer ratand tinta... Nu sunt surprins ca ei nu il plac pe Bolojan.
Postat 08 Iunie 2016, 13:35 de unu
DEMI
Mă tăvălesc pe jos de râs....
Postat 08 Iunie 2016, 13:15 de TDS
stramb
Adicatelea, ei s-au stropsit sa nu se amestece Bolojan la Bucuresti si tot ei dau vina pe el pentru catastrofa care a iesit! Se sparie gandul. Serios acum, Bolojan este in momentul de fata cel mai legitim lider liberal si trebuie sa preia sefia partidului. Este in firea lucrurilor. Cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru PNL.
Postat 08 Iunie 2016, 13:10 de poli
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON