URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2017, 14:00

#rezistă: Florian Bodog rămâne ministru al Sănătăţii, cu toate că a picat la evaluarea partidului

#rezistă: Florian Bodog rămâne ministru al Sănătăţii, cu toate că a picat la evaluarea partidului sursa foto: pressone.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu toate că a picat examenul la evaluarea făcută de partid, bihoreanul Florian Bodog rămâne în fruntea Ministerului Sănătății. Lista miniştrilor din Cabinetul Tudose a fost votată miercuri în Comitetul executiv al PSD.

Culmea este că Bodog rămâne în fruntea ministerului deşi la evaluarea internă i s-a imputat o incompetenţă crasă: din 26 de "măsuri" din programul de guvernare, ar fi executat integral doar 3 (actualizarea listei medicamentelor compensate, suplimentarea fondurilor pentru programele naţionale de sănătate şi debirocratizarea accesului pacienţilor la ele prin desfiinţarea unor comisii), parţial 9 şi deloc 14!

Potrivit Digi24.ro, mulţi dintre miniştrii cabinetului Grindeanu rămân în funcţii, dar sunt şi nume noi. Adrian Ţuţuianu va conduce Apărarea, iar Mihai Fifor vine la conducerea Ministerului Economiei. Liviu Pop preia Educaţia, în vreme ce ministru de Finanţe va fi Ionuţ Mişa. Ilan Laufer va conduce ministerul pentru Mediul de Afaceri, iar Lucian Romaşcan preia Cultura.

Florian Bodog rămâne la Sănătate, iar Tudorel Toader la Justiţie.

Sunt 27 de nume de miniştri pe lista aprobată de Comitetul Executiv al PSD.

Ca o noutate, Cabinetul lui Mihai Tudose va avea trei vicepremieri: Sevil Shhaideh, Graţiela Gavrilescu şi Marcel Ciolacu. Acesta din urmă va fi vicepremier fără portofoliu, mai scrie Digi24.ro.

Propunerile urmează să fie validate de Parlament.

Vezi mai jos lista completă a miniștrilor, redată de dcnews.ro:

Marcel Ciolacu - vicepremier fără portofoliu.

Sevil Shhaideh - ministrul Dezvoltării Regionale.

Adrian Țuțuianu - ministrul Apărării Naționale.

Ionuț Mișa - ministrul Finanțelor Publice.

Florian Dorel Bodog - ministrul Sănătății.

Alexandru-Răzvan Cuc - ministrul Transporturilor.

Rovana Plumb - ministru delegat  al Fondurilor Europene. Rovana Plumb revine la acest minister, după ce refuzase inițial propunerea.

Liviu Pop - ministrul Educației.

Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor.

Lucian Romașcanu - ministrul Culturii.

Mihai Fifor - ministrul Economiei.

Carmen Dan - ministrul Afacerulor Interne.

Teodor Meleșcanu - ministrul Afacerilor Externe.

Petre Daea - ministrul Agriculturii.

Lia Olguța Vasilescu - ministrul Muncii.

Toma Petcu - ministrul Energiei.

Ilan Laufer - ministrul IMM-uri.

Lucian Georgescu - ministrul Cercetării.

Marius Alexandru Dunca - ministrul Tineretului

Mircea Dobre - ministrul Turismului.

Ionuț Mișa - ministrul Finanțelor Publice.

Lucian Șova va fi ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale. 

Andreea Păstârnac - ministrul Românilor de Pretudindeni.

Viorel Ilie - ministru pentru Relația cu Parlamentul. 

Victor Negrescu, ministru pentru Afaceri Europene.

Gabi Petrea - ministru pentru Dialog Social.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Te uiti ca boul la... guvernul nou!
Cat de prosti trebuie sa iti consideri proprii votantii ca sa le torni aceeasi versiune de diversiune. Sa-l pui pe Tudose cu toate ca e suspectat de susceptibilitatea lui Grindeanu? Ce mai conteaza inca o victima sacrificata pe altarul diversiunii!? Daca programul de guvernare nu se va implementa in totalitate e numai si numai vina multinationalistilor, care s-au impotrivit sa fie prim ministru unicul si inegalabilul "man de Teleor". De ce sa nu indeplineasca PSD-ul promisiunile pe seama indatorarii Romaniei? De ce sa fim mai buni decat Grecia? Putem sa nu ajungem ca grecii, daca taiem finantarile interne pentru localitatile administrate de opozitie. Ce vor face acestea? Simplu, folosesc metoda Bolojan, se dezvolta tot pe datorie. Ca nu-i asa, guvernul e de vina? Iar dupa urmatoarele alegeri, regulile jocului ramanand aceleasi, echipele vor schimba doar portile. Noi, fie ca votam fie ca nu, vom privi ca boii la poarta noua.
Postat 28 Iunie 2017, 20:16 de FaBULA
alt lingau,chiar daca bihorean
A ras ca prostu cand a picat in parlament guvernu Grindeanu din care facea parte.Daca mai alearga in weekend pe malul Crisului ii zic vreo doua,acuma fiind cald nu mai alearga cu gluga pe cap sa nu-l recunoasca lumea...E extrem de competent si asta... o valoare ce mai #haicupragul
Postat 28 Iunie 2017, 15:38 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON