URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2018, 12:10

RCS&RDS şi-a dublat anul trecut pierderile din furnizarea de energie. Cum s-a ajuns aici

RCS&RDS şi-a dublat anul trecut pierderile din furnizarea de energie. Cum s-a ajuns aici foto generic, profit.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu toate că, în mai puţin de 2 ani, a reuşit să intre în top 10 al furnizorilor de energie electrică din România, având o strategie agresivă de preţuri, prin care a câştigat numeroşi clienţi industriali şi din zona instituţiilor publice, dar şi consumatori casnici, grupul RCS&RDS, controlat de magnatul orădean Zoltan Teszari, şi-a dublat, anul trecut, pierderile din vânzarea energiei electrice.

Concret, anunţă site-ul Profit.ro, dacă în 2016 pierderile din această activitate au fost de 4,1 milioane euro, anul trecut, acestea as-au ridicat la 8,6 milioane euro. 

"Întrucât preţul pe care îl facturăm clienţilor în ce priveşte activitatea noastră de furnizare de energie este unul fix, creşterea costurilor pentru energia electrică pe care o achiziţionăm de la terţe părţi pe platformele de tranzacţionare poate avea un efect negativ asupra situaţiei noastre financiare şi rezultatelor operaţiunilor. De exemplu, din cauza volatilităţii neobişnuite a costurilor pentru energia electrică pe care am achiziţionat-o, am înregistrat o pierdere de 8,6 milioane euro în anul incheiat la 31 decembrie 2017 din activitatea noastră de furnizare a energiei electrice", au precizat reprezentanţi ai companiei pentru sursa citată.

Reprezentanţii RCS&RDS au mai arătat că, deşi compania a luat măsuri pentru a reduce impactul acestor costuri, nu se poate garanta că "aceste eforturi vor fi eficace, din cauza variaţiilor naturale a nivelului cererii lunare venite din partea fiecărui client, fie din segmentul clienţilor noncasnici sau din cel casnic, precum şi variaţiile neprevăzute ale costurilor pentru energie electrică pe pieţele de energie electrică din România în viitor".

Compania a primit licenţă de furnizor de energie de la ANRE în 2013, însă a început activitatea propriu-zisă în 2015, la început doar pentru consumatori industriali. Ulterior, în 2016, s-a atacat şi piaţa clienţilor casnici.

Profit.ro mai notează că RCS&RDS deţine mai multe parcuri fotovoltaice funcţionale, cu o putere instalată totală de 15,72 MW, a căror producţie este folosită inclusiv la satisfacerea necesarului propriu de electricitate al grupului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
E clar!
Urmeaza majorari de tarife pt. ca, nu-i asa, nicio firma (privata! la stat se poate orice!) nu poate fi nerentabila.
Postat 24 Martie 2018, 17:19 de pinonel
OK
@poiu: Măi, chiar aș bea...o cafea cu tine ! Ceai nu !
Postat 23 Martie 2018, 22:03 de TDS
Tds
Ultimul off topic. Bem un ceai cu proxima ocazie. Eram și eu puțin ascuțit :)
Postat 23 Martie 2018, 21:45 de poiu
măcar le zici civilizat ! ceea ce apreciez foarte mult
@poiu: 1. Corect ! 2. Legătura cu articolul " e " legăturile" lu' Zolika ! Dar comentariul tău ce legătură are cu articolul? Hai să ne...între noi !
Postat 23 Martie 2018, 20:37 de TDS
Tds
Ai uitat verbele din insiruirea de cuvinte. Fara verb, nincs (nu exista) propozitie, iertat fie Pruteanu! Si lipsește legatura la articol, nu pentru asta sunt comentariile?
Postat 23 Martie 2018, 20:10 de poiu
hat...
trebuie erata! Fagylalt...fog meg jo!
Postat 23 Martie 2018, 14:48 de TDS
Gratulat elado / înghețată vindem...dar ne imprietenim cu cine trebuie si...stii cine a fost pe la mine? " nea Traian cu Raducu! "! ...rog neg jo!
Evident un articol de informare, acum NESEMNAT! Despre prietenii lui Bolojan ( by the Way, la parcare tot nu lucrează cineva!), cfm. media, " parte a binomului/ câmpului tactic / statului paralel " ( a se observa, am dat un citat)! C'est la vie!
Postat 23 Martie 2018, 14:46 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON