URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2016, 09:58

Primarul Bolojan, motiv de dispută între Victor Ponta şi ministrul Justiţiei, care se războieşte cu fostul premier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat marţi seară, la Realitatea TV, ca în zilele următoare va depune o cerere prin care îl va chema în instanţă pentru a proba acuzaţiile de trafic de influenţă, făcute de Ponta la adresa ei pe Facebook.

La Tribunal

"Pentru moment, în Romania, calomnia se judecă, este un proces civil, deci nu am făcut niciun fel de plângere, însă urmează zilele acestea să depun o cerere prin care să îl chem pe domnul Victor Ponta în instanţă ca sa probeze nu judecăţile de valoare, însă domnia sa m-a acuzat foarte clar, într-o postare pe Facebook, că la mine în birou un primar, i-a dat şi numele, a venit şi a făcut trafic de influenţă pentru ca eu să adopt o ordonanţă de urgenţă. Eu cred că este foarte corect, şi pentru mine, şi pentru domnul Ponta, să probeze acest lucru", a spus Prună.

Deşi ministrul Justiţiei nu a nominalizat primarul despre care Ponta a susţinut că a făcut "trafic de influenţă", fostul premier l-a nominalizat pe Facebook pe primarul Oradiei, Ilie Bolojan, într-o postare din 26 mai, fără a preciza obiectul ordonanţei de urgenţă solicitată de acesta Guvernului, dar fiind vorba despre modificarea legii referendumului local în aşa fel încât consultarea pe probleme locale să poată avea loc odată cu alegerile locale.

Ponta, aria calomniei

Ministrul Justiţiei a mai spus, tot la Realitatea TV, că a decis să-l cheme pe Ponta în faţa instanţei după nouă luni în care a înghiţit tot felul de calomnii din partea acestuia.

Întrebată de ce crede că este atât de des atacată de Ponta, Raluca Prună a precizat ca ia aceste acuzaţii ca atac la portofoliu. "Cred că atacul în ce mă priveşte este atacul care ar fi fost inevitabil împotriva oricărui ministru al Justiţiei, deci o iau nu neapărat ca pe un atac la persoană, ci ca pe un atac la portofoliu. Suntem într-o perioadă destul de complicată, lupta împotriva corupţiei dă rezultate şi dintr-odată descoperim ca justiţia poate că a devenit prea independenta în această ţară", a spus ministrul, referindu-se la acuzaţiile făcute de fostul premier şi şef al PSD.

Ministrul a explicat că doreşte să deschidă un proces pentru a da un exemplu şi a nu lăsa sancţionate atacurile împotriva justiţiei.

"O fac nu numai în considerarea mea, ca persoană, deşi am şi eu o reputaţie de apărat, o fac şi în apărarea demnităţii acestei funcţii. Eu găsesc că societatea românească nu va putea fi asanată atâta vreme cât putem spune orice despre oricine fără să putem proba acest lucru. Eu, ca ministru al Justiţiei, am această obligaţie, ca prin puterea exemplului să arăt că avem un cadru legislativ, avem instanţe independente, şi de acum inainte îl invit pe domnul Ponta să probeze tot ceea ce are de spus despre mine în faţa unui judecator independent", a spus ministrul Justiţiei.

"Un rebut intelectual. Nu merităm mai mult?"

Tot pe Facebook, fostul premier Victor Ponta a mai numit-o pe Raluca Prună "stalinistă" şi a comparat-o cu un terorist al StatuluI Islamic, din cauza "epurărilor" clasei politice de "lideri" consacraţi care, de fapt, sunt judecaţi ori au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie.

Până săptămâna trecută, ministrul Justiţiei s-a abţinut să comenteze alegaţiile lui Ponta, abia vinerea trecută răspunzând pe Facebook printr-o formulare care arată că fostul preşedinte al PSD, găsit vinovat pentru plagiat, este un "rebut intelectual", iar România merită mai mult decât asemenea politicieni, avertizând totodată că îl va chema în faţa instanţei pentru defăimare.

"Un tip pe nume VV Ponta mă face stalinistă. Din nou, a suta oară. Mai bate câmpii şi cum că aş fi membru ISIS. Am predat filosofie politică, nu voi zăbovi: l-aş fi pus să repete anul. Pentru delir ideologic. Suntem însa în alt joc şi el e (încă) în politica mare. Îl anunţ public - ca avocat intrat pe bune în profesie - că pentru toate calomniile îl voi invita de azi înainte să probeze în instanţă astfel de afirmaţii. Poate îşi ia un avocat neintrat pe uşa din dos în Barou, că argumentele formulate de unul singur nu conving oameni raţionali, care au silogismul acasă şi care cunosc rigorile legii. Pe cei mulţi, scârbiţ de cum sunteţi reprezentaţi, de aici şi de aiurea de prin exilul global, vă invit la reflecţie: nu cumva merităm mai mult decât un rebut intelectual de acest tip?!", a scris ministrul zilele trecute pe Facebook. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
!!
Hcl care va produce efecte doar daca guvernul da o oug, e tare de tot! Atat de tare incat parchetarilor le e frica sa nu-si rupa dintii in ea, asa ca n-aude, n-avede... O solutie corecta ar fi aceea in care ambii, ponta si birtinezul, ar imparti aceeasi celula, asa, vreo zece ani, sa aiba timp sa-si lamureasca neintelegerile!
Postat 11 August 2016, 12:53 de pinonel
Prea bun. Prea ca la ţară…
Leul ca simbol importat al regelui animalelor redus la două dimensiuni a ajuns pe cale de consecinţă doar tipărit. La BNR. A rămas astfel ca simbol naţional - ursul. În detrimentul capului de bour. Poate de aceea bourul a dispărut (cu tentative firave, tot pe bază de import, de a-l reintroduce în tezaurul naţional) şi ursul a proliferat. Din lene şi mai ales din comoditatea corespunzătoare statutului autoimpus, ursul şi-a dezvoltat peste măsură latura oportunismului. Se mulţumeşte în zilele noastre să fie condus la masă de vulpi. Doar ele, care umblă toată ziua după mortăciuni prin pădure, ştiu ungherele în care se ascund albinele de spaima hoţilor. Vulpile trăiesc în preajma ursului fără să le pese dacă prada miroase urât şi, în ultima vreme, umblă în haită. În această etapă de dezvoltare „istorică” a oraşului (care se vrea cel mai verde – chiar şi din Europa) urmează să fim trataţi ca în pădure. Procedurile, ca niciodată, au fost anterior puse la punct. Aşa se face că întâiul urs al urbei a ajuns la stup încă de la înscăunare. Cu toate că în natură, atunci când ajung mai mulţi urşi la stup, îşi trag labe reciproc, indiferent din ce parte au ajuns la miere, ursul „de piatră” le-a propus celorlalţi câte un fagure la patru ani şi albinelor o taxă de protecţie. Ar fi fost acceptabilă dacă nu ar fi nesocotit câmpurile cu flori în care s-a tăvălit pentru siestă ori nu şi-ar fi făcut nevoile distrugând astfel habitatul necesar albinelor, supărat că mierea nu e de salcâm. Ca să elimine concurenţa, ursul a convins trântorii să-l susţină, afirmând că de vină sunt ceilalţi şi că, oricum ei ar pretinde mai mult (ca) peşte. Lupta se duce acum între ursul sprijinit de trântori şi albinele dezorientate. Pentru albine singura alternativă e ca urşii să rămână în picioare şi să se împiedice unul pe altul, pe rând, să dea prea de tot iama în stup. Albinele nu au ajuns încă la înţelegerea faptului că ursul învingător trebuie să fie limitat, în lăcomia lui, şi de către albine. O albină singură care se luptă cu un urs nu are mari şanse, dar ursul învingător trebuie să ştie că are de a face cu tot stupul. El însă ştie, dimpotrivă, că e suficient să îşi doboare adversarul şi mierea e a lui, că de când e nu l-a înţepat nici o albină. Darămite un roi. Se prea poate însă ca ursul să nu fie de fapt urs ci doar trântorul partidului îmbrăcată în urs. Albinele ar trebui să ţină cont de asta …
Postat 11 August 2016, 11:46 de eutanasiu
Se-ngroasa gluma!
Cand sar atatia acoliti in apararea lui Ilie de la primarie inseamna ca se-ngroasa gluma !Dupa abuzurile fara numar e timpul sa se dea socoteala!
Postat 11 August 2016, 10:15 de platona
@tds
bai ia opriti-va ca iar l-ati starnit pe tds si a uitat sa isi ia nastureii. oricum nu o scoateti la capat cu el. are icoana cu ponta si cu mang in dormitor la care se inchinaseara de seara, deci nu il puteti converti no matter what.
Postat 11 August 2016, 10:08 de User anonimizat
???
@anticomunist: "Cu toate că nu există probe directe sau indirecte este imposibil ca inculpatul să nu fi avut cunoștință.... " Î.C.C.J. a formulat această construcție logică în Trofeul Calității! Deci eu de ce nu aș putea proceda la fel? Mai ales că ceea ce spun eu nu se finalizează cu vreo condamnare?
Postat 11 August 2016, 09:32 de TDS
@TDS
Problema la tine, e ca aceste "constructii"nu prea au nici o logica, in afara celei cunoscute de toata lumea deja, ura impotriva primarelui. Am o senzatie de deja-vu, pentru ca am mai avut aceasta conversatie cu tine. Nu poti acuza pe cineva, in special de fapte penale, fara a avea minimum de dovezi. Presuponerile si asa-zisele constructii "logice", nu intra in aceasta categorie a dovezilor. O zi minunata sa ai!
Postat 11 August 2016, 08:53 de User anonimizat
NEW ENTRY ... VALERU
@Valeru: Asta e! Nu toti putem avea o viata vesela in totalitate! Oricum BIG stie perfect ce ma mana in lupta! Iar Dvs. Valeru sunt convins ca stiti cine sunt...
Postat 11 August 2016, 08:35 de TDS
Trista viata Dl. TDS
Oricine s-ar ascunde in spatele acronimului acesta, trista existenta mai aveti sa urmariti cu atata pasiune activitatea unui singur om, gata sa aruncati cu noroi in orice subiect de care se leaga numele primarului Bolojan. Pacat si trist ...
Postat 11 August 2016, 01:26 de Valeru
Poiana lui ...
În cazul HCL, Mormonul s-a bazat pe răspunderea colectivă (a consilierilor), răspundere care pare disipată. Este metoda practicată în PMO şi în toate instituţiile subordonate PMO - "dacă e aprobat de Consiliu, e lege! Deci nu ne poate face nimeni nimic!" Undeva prin judeţul Constanţa (parcă) TOŢI consilierii împreună cu primarul au fost arestaţi. Nimeni nu scapă de foncire!
Postat 10 August 2016, 22:27 de eutanasiu
PE CE TE BAZEZI..VORBA LUI ILIE...MOROMETE
@anticomunist: Comentariile se intemeiaza de regula pe constructii logice! Unele lucruri le banuim si atunci de la aceste "suspiciuni rezonabile" se construieste! Alte chestiuni chiar le stim si tptusi nu se intampla nimic! Exemple: HCL amintita de eutanasiu, TRANZACTIA amintita de mine! Ce-ar fi ca DNA sa intrebe pe ce v-ati bazat cand ati promovat HCL pentru Referendum? De inde stiati ca va aparea OUG? De unde stiati ca persoanele respective vor renunta la pretentii daca cele doua parti o vor semna? Ambele sunt acte publice!
Postat 10 August 2016, 21:21 de TDS
@TDS
Pai daca nu stim, eu zic sa nu vorbim doar ca sa ne aflam in treaba. Ce zici? Nu stiu, zic si eu!
Postat 10 August 2016, 21:03 de User anonimizat
CORECTARE ERORI
...mai au....mii de lei...cheltuielile...
Postat 10 August 2016, 19:47 de TDS
I HAVE A DREAM
@Cristi7: Hai tu, doar am scris despre mai multe aspecte! Dar bine zice eutanasiu! Uitasem de Hotararea Consiliului Local care anticipa Ordonanta! Cum de au anticipat consilierii asa ceva? Dar ce ma mir??!! Nu tot BIG a dat dovada de spirit de anticipatie in problema TRANZACTIEI cu dezvoltatorul? E si acum pe site! Deci BIG cu dezvoltatorul trec in textul TRANZACTIEI ca persoanele fizice care mau litigii cu PMO, dupa semnarea ei, vor renunta la ele, ba vor renunta si la cheltuielili de judecata de mi de lei? Dar de unde stia BIG ca asa se va intampla? Dar dezvoltatorul de unde stia? Hai ca persoanele fizice erau angajati ai dezvoltatorului! Dar ele actionau in nume propriu, deci cum sa renunte asa usor la sume importante?! Sau actionau in fapt la comanda dezvoltatorului iar contractele de v/c erau FALSE, asa cum sustin eu de ani zile?! Iar BIG STIA! A spus-o singur...Si DA, ca M.Luther King am si eu un VIS!
Postat 10 August 2016, 19:43 de TDS
Ahaa
Ahaaa. Deci tu doar îți făceai treaba/norma și eu te luam la rost. Păi spor în continuare.
Postat 10 August 2016, 19:02 de Cristi7
SPRE ADUCERE AMINTE
@Cristi7: Nu are! Doar le reaminteam unora...
Postat 10 August 2016, 19:00 de TDS
Bre TDS
Păi și de când are efectul declarea unui OUG ca fiind neconstituțional drept răspunderea penală a celui care l-a solicitat (nici măcar cel care l-a dat).
Postat 10 August 2016, 16:38 de Cristi7
!
Ar mai fi şi HCL Oradea privind organizarea celui de-al treilea referendum în al cărei proiect PMO avea ca motiv viitoarea apariţie a OUG. În mod sigur textul respectiv "stă" la baza analizei oportunităţii şi urgenţei ordonanţei.
Postat 10 August 2016, 15:12 de eutanasiu
un vis
pt cei care comentati aici specific daca ati uitat : visul lui TDS e Bolo la puscarie. Ah dementa mea,dar e doar un vis....
Postat 10 August 2016, 14:40 de suporter_oradean
PERVERSUL BIG
@Cristi7: Și ce să vezi, CCR a zis că OUG atât de dorită de B.I.G. este NECONSTITUȚIONALĂ!
Postat 10 August 2016, 14:16 de TDS
Ponta e pervers
Aparent, Ponta habar nu are ce e infracțiunea de trafic de influență... De fapt el are habar, dar fanii lui nu ar pune mâna să citească 2 articole din cod. Așa ca TSD, care e mare în gură cu lozinci preluate fără mestecate. Infracțiunea ar fi eventual instigare la abuz în serviciu, eventual. Dacă ar putea fi probată, dar nu poți comite abuz în serviciu prin faptul că soliți reparea unei legi proaste. Eventual dacă demonstrează Ponta că a fost vătămat interesul PSD de a tine Oradea în beznă si de a nu puncta PNL realizări pe plan local :) Ponta știe că majoritatea fanilor lui sunt proști și nu citesc, așa că își permite să vină cu orice minciună.
Postat 10 August 2016, 14:03 de Cristi7
zi ponta si trage apa..
..ce tupeu si nesimtire specifica ciumei rosii psd are acest mascarici cu state vechi de plata la dictatorii Erdogan si Putin..dar nu mai e mult si va flutura bratarile pe la tv si se va integra la Poarta Alba. Plagiatorul nepereche, alaturi de man(galita) - doi comunisti cu gura spurcata.. Rusine!!!
Postat 10 August 2016, 11:35 de TC
????????????
@anticomunist: Și de unde știm noi ce promisiuni i-o fi făcut B.I.G. ( pot fi și de natură nepatrimonială, de exemplu crearea de imagine / vezi Olguța cu capitalul electoral )ca să inițieze OUG 15/2016 ? Și poate nu pentru ea ci pentru altul ( Guvernul Cioloș, etc....). Nu știm. Dar dacă Ponta are dovada?
Postat 10 August 2016, 11:31 de TDS
@TDS
Si daca chiar asa stau lucrurile, de la asta pana la trafic de influenta e cale lunga, nu crezi? Stiu ca nu crezi, motiv pentru care reproduc definitia traficului de influenta, sa cum apare ea in dictionarul juridic: trafic de influenţă - infracţiune de corupţie prevăzută de art. 257 C. pen. care constă în primirea ori pretinderea de bani sau de alte foloase, ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar sau alt angajat, pentru a-1 determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu. Detalii: http://legeaz.net/dictionar-juridic/trafic-de-influenta
Postat 10 August 2016, 11:21 de User anonimizat
Idiot să fii si tot Ponta te vei numi...
Când auzi ce zic acești infractori penali din guvernarea Prontista, te apuca damblalele, nu este unul să nu fi făcut ceva ilegal din tot guvernul de tristă amintire. Ei vorbesc de trafic de influență?,când toată presa vuiește și DNA -ul nu face fata volumului de muncă în urma acestor huligani rosiatici. Urmăriți sutele de ordonanțe date de acest zevzec cât a fost la putere si veți vedea ce urgență se ascunde în spatele lor, urgente au fost doar interesele lor de clan mafiot, Ghita& și restul... Au tupeu băieții și când sunt încolțiti mușcă din dosul oricărui li se opune !
Postat 10 August 2016, 11:16 de ardelean
POATE PROBA
Și dacă Victor Ponta probează ? Principalul argument este totcmai ce a declarat B.I.G. Mă bucur că am convins Guvernul Cioloș să dea OUG 15/2016 pentru modificarea Legii 3/2000! Păi nu prin Ministrul Justiției putea fi convins Cioloș? Zic și eu....
Postat 10 August 2016, 10:35 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON