URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2017, 09:30

Liberalii din Ardeal aşteaptă ca Bolojan să decidă dacă va candida sau nu la şefia PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţi a 17 filiale PNL din Ardeal s-au întâlnit, pentru a discuta pe cine vor susţine la şefia partidului.

Varianta preferată de aceştia a rămas primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care încă nu a decis dacă va candida sau nu.

Potrivit hotnews.ro, Bolojan le-a promis liberalilor că le dă un răspuns miercuri, după şedinţa de alegeri la PNL Bihor.

Aceeaşi sursă scrie însă că şansele sunt mici ca acesta să candideze, un motiv fiind că nu vrea să renunţe la funcţia de primar.

Dacă Ilie Bolojan nu va candida la şefia PNL, liberalii din Ardeal au decis că îl vor susţine pe Ludovic Orban, şi nu pe Cristian Buşoi.

Decizia împotriva lui Buşoi a fost aproape unanimă, singura care nu s-a pronunţat fiind preşedintele interimar Raluca Turcan.

Pe de altă parte, Cătălin Predoiu, şi el un posibil candidat la şefia PNL, a declarat că, dacă Bolojan va candida, el nu se va mai înscrie în cursă, ci îl va susţine pe primarul Oradiei.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Surpriză: Lucia Varga îl concurează pe Ilie Bolojan la şefia PNL Bihor, acuzându-l că a dus partidul pe un drum greşit!

Bolojan la Digi 24: „O primărie nu face festivaluri, creează condiţii pentru ca firmele şi oamenii să dezvolte un oraş”. Candidează la şefia PNL?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
AŞTEPTAREA, MOARTE N-ARE!
Toţi cei 17 preşedinţi de organizaţii judeţene (arde leni), mari susţinători ai absolventului unui curs ENA (care, judecând cel puţin după aspect, la acea vreme părea pregătit pentru intrarea în ISIS), sunt susţinători pedelişti. Ruda de Brukenthal a celui de Neanderthal a dovedit că nu este iubitor de pedelişti. Cel puţin din acest motiv Liga-mentul nici nu va candida, nici nu va câştiga în caz că o va face. Al doilea motiv este “susţinerea” lui Perdoiu. Bineînţeles, din umbră. Un fel de Bolojan cu păr, tehnocratul care „face” umbră. Înainte de această teribilă posibilitate, Ilie va concura cu sosia locală a lui Predoiu în varianta feminină. Precaut ca întotdeauna, se va întrebuinţa (refelexiv dar personal de această dată) pentru a obţine un post mic şi sigur. La ce-i va folosi, vom constata după ce termină Blaga de scris.
Postat 24 Aprilie 2017, 19:11 de eutanasiu
Imnul PSDL
Politicienii trec, datoriile raman/Ai visat frumos, plateste, fraier de roman!
Postat 24 Aprilie 2017, 16:06 de FaBULA
Datoriile ??
Datoriile le platim noi...distractie maxima...
Postat 24 Aprilie 2017, 11:47 de Tinas
Cum, pleaca pur si simplu?! Si datoriile?!
Nimic despre cel mai nou cadou, cele 29 de mil. de lei, datorie asumata de termoficare sa! Asumata de termoficare si votata de cele 18 maimute penale din cl! Asteptam la plata si amenzile, de 30 mil. euro si 70 de mil. euro, datorate talentului de broker de certificate verzi al birtinezului.
Postat 23 Aprilie 2017, 20:43 de pinonel
Vrem la sefia PNL,demolatorul Oradei!
Demolatorul Oradei,Ilie Bolojan,va rugam cu respectul cuvenit,sa candidati la sefia PNL.Numai asa va veti putea demonstra adevarata" valoare(..valoarea mea,valoarea mea...)"Veti putea demonstra oradenilor "de bine "ai Oradei, de ce sunteti in stare. Demolarea PNL-ului,cu buldozere,cu betoane,cu intubari,...cu tot arsenalul pe care-l aveti in dotare,mai putrin masina de vot a Primariei Oradea,CL Oradea,dar o sa va descurcati si fara ei,in cele din urma.De lepadaturi e plina clasa politica romaneasca,. Daca e rost de "ceva de praduit ban public","la datorie"!Un adevarat gospodar ? Va rog sa urmariti ce au lasat in urma,cei de la SC Selina GroupSA (Trameco), in zona rambleului CFR Doja -Louis Paster dupa finalizarea lucrarilor la proiectul "drumul expres/rapid), sub atenta .indrumare a Primariei Oradea ,prim manager de proiect,Anamaria Sava si primar Ilie Bolojan..De "reusita" acetui proiect,(drmum expres?rapid",va lua la cunostuinbta si primarul orasului Biharcherestesz,carea cofinantat acest proiect. Bineinteles traducatorul nu va mai fi doamna manager de proiect ,Ananamaria Sava.
Postat 23 Aprilie 2017, 16:20 de platona
R.I.P. pnl
Cancerul care a cuprins încă din anii '90 partidul naţional liberal, atunci când a ,,girat” în constituantă şi apoi la guvernare fsn ul iliescian, a intrat în metastaza în decembrie 2016. Acum, acest cadavru politic începe să între în putrefacţie, infestând atmosfera Dreptei româneşti. Nu va reuşi nimeni să l învie, nici nu este de dorit în actuala alcătuire, nici chiar birtinezul. Sau mai ales birtinezul.
Postat 23 Aprilie 2017, 13:31 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON