URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2017, 22:12

Ilie Bolojan s-a decis: Nu candidează la şefia PNL, ci îl susţine pe Orban

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu abandonează Primăria! Ilie Bolojan s-a decis să nu candideze la şefia PNL, aşa cum îi ceruseră mai mulţi lideri de filiale din Ardeal.

Primarul orădean, fost secretar general al PNL, a anunţat, marţi, că a luat decizia să îl susţină pe Ludovic Orban la alegerile pentru şefia PNL, pentru a oferi partidului "un nou început" din 17 iunie.

"Am luat decizia să ne concentrăm forţele, să oferim o echipă puternică membrilor PNL, pe care să o poată alege în aşa fel încât din 17 iunie să fie un nou început pentru PNL, care să ofere şansa acestui partid de a oferi mecanisme de modernizare pentru ţara noastră şi pentru bunăstarea cetăţenilor", a declarat Ilie Bolojan, la finalul unei întâlniri cu liderii partidului.

Anunţul nu a fost făcut, însă, presei locale, care l-a chestionat în mod repetat, în ultimele săptămâni, cu privire la poziţia sa, ci presei centrale, în contextul în care Ludovic Orban a ţinut să sublinieze sprijinul larg de care se bucură în rândul filialelor din ţară.

Orban a declarat, marţi, că are susţinerea a 24 de preşedinţi de organizaţii, afirmând că luni îşi va depune oficial candidatura, iar în perioada următoare îşi va desemna echipa.

"Astăzi a avut loc întâlnirea echipei care mă susţine. Au semnat moţiunea Orban 24 de preşedinţi de filiale, un număr semnificativ de parlamentari, opt primari de municipii reşedinţă de judeţ, trei preşedinţi de consilii judeţene. La ora actuală în peste 30 de filiale judeţene există semnături de susţinere de ordinul miilor din partea primarilor de oraşe, comune, viceprimarilor, consilierilor judeţeni şi preşedinţilor de organizaţii locale", a declarat Orban, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax.

Liberalul a susţinut că nu va spune "nici un cuvânt rău" despre colegii săi înscrişi în competiţia internă. "Colegii care s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte sunt colegii noştri pe care îi respect în această campanie. Toată campania pe care o voi derula va fi o campanie marcată de corectitudine, fair play. Nu voi spune nici un cuvânt rău despre colegii mei", a spus Orban.

El a mai precizat, totodată, şi că în viitoarea echipă a PNL trebuie să se regăsească şi oameni care sunt candidaţi, care intră în competiţie cu el sau "oameni de calitate şi de valoare care sprijină alţi candidaţi".

La alegerile interne din PNL şi-au anunţat, până acum, intenţia de a candida şi prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi secretarul general interimar Cristian Buşoi.

Marţi seară, însă, Predoiu a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că se retrage din cursă. „Un om politic trebuie să fie realist, cu picioarele pe pământ. Politica este arta posibilului într-un context dat. Pentru proiectul propus de mine pentru șefia PNL, acum nu se poate! Ca membru PNL, voi continua să militez pentru valorile și proiectele cuprinse în Programul de Guvernare PNL "Reclădirea Națională", adoptat de PNL în 2015”, a scris el.

După cum se ştie, Ilie Bolojan a fost ales luna trecută, cu majoritate largă, preşedinte al filialei PNL Bihor, la puţin timp după ce la şefia organizaţiei municipale a fost votat preşedinte, dar la un scor strâns, un apropiat al său, Florin Birta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mecanismul protestant
„Am luat decizia … să oferim o echipă puternică … care să ofere şansa … de a oferi MECANISME de modernizare”. Mecanismul (mecanic) bielă-manivelă.
Postat 10 Mai 2017, 14:55 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON