URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2014, 21:01

Exit poll: Diferenţă mică între Ponta şi Iohannis, orice rezultat rămâne deschis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultate foarte strânse, date de exit-poll-uri, duminică seară, între cei doi candidaţi la Preşedinţia României, astfel că orice variantă rămâne posibilă.

Două dintre cele cinci sondaje îl dau pe Klaus Iohannis câştigător, în vreme ce unul susţine că cei doi candidaţi sunt la egalitate.

Astfel, potrivit IRES, Klaus Iohannis a strâns 50,9% din voturi, iar Victor Ponta - 49,10%. SOCIOPOL susţine că Victor Ponta a strâns 50,9%, iar Klaus Iohannis a obţinut 41,1% din voturi, în vreme ce CURS arată că Iohannis a strâns 51,50 %,  iar Ponta - 48,50%.

CSCI susţine că Ponta a strâns 50,72% din voturi, Klaus Iohannis - 49,28%, în vreme ce Agenţia de rating politic îi plasează pe cei doi pe picior de egalitate 50-50.

Imediat după publicarea rezultatelor, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că "votul a decurs fenomenal" şi a mulţumit tuturor românilor, totodată el cerând Guvernului "să facă un efort" şi să prelungească votarea în diaspora. El a spus că Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru modul de organizare a alegerilor şi a menţionat că modul în care au decurs alegerile demonstrează că legislaţia electorală trebuie îmbunătăţită. Iohannis a menţionat că rezultatul "din această seară" este foarte bun.

La fel ca în primul tur, Victor Ponta nu a ieşit să facă nicio declaraţie.

În schimb, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după închiderea voturilor, că având în vedere că scorul este "strâns", iar din evaluările PSD Victor Ponta este câştigător la o diferenţă mică, solicită reprezentanţilor PSD din secţiile de votare să fie atenţi la numărătoarea voturilor.

"Mulţumesc românilor care s-au prezentat la vot, unele televiziuni au un sondaj, altele au altul, scorul este strâns, din evaluările noastre Victor Ponta este câştigător la o diferenţă mică. Din acest motiv, solicit tuturor colegilor noştri, reprezentanţilor noştri din secţiile de vot să fie atenţi până la numărarea ultimului buletin de vot şi până la încheierea procesului verbal, pentru că, la câte s-au întâmplat, la câte sesizări am făcut, la câte plângeri am făcut, îi rog să fie atenţi că ceilalţi sunt dispuşi să facă orice. Le cer tuturor colegilor să aibă răbdare să numărăm voturile, că în această noapte să ţină minte că se decide preşedintele României", a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Imediat după afișarea rezultatelor, aproximativ 3000 de bucureşteni, susţinători ai lui Iohannis, care protestau faţă de condițiile de vot din diaspora, au plecat spre sediul PSD din șoseaua Kiselef, care e păzit de jandarmi şi poliţişti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON