URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2012, 22:27

Conducerea PDL a demisionat cu SCANDAL. Blaga: S-ar putea să candidez

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şedinţa Colegiului Director al PDL, în care democrat liberalii au analizat rezultatele dezastruoase de la alegerile locale, s-a desfăşurat cu scântei. La capătul a 6 ore şi jumătate, presărate cu reproşuri şi cuvinte grele, preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, joi seară, că toţi membrii Biroului Permanent Naţional şi-au dat demisia.

Boc a spus că "preşedintele PDL, împreună cu întreg Biroul Permanent, şi-au prezentat demisia", urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare. "Atât preşedintele, cât şi BPN, şi-au asumat gestul demisiei şi deschide calea pentru organizarea structurlor care să valideze noile organe de conducere ale Partidului Democrat Liberal", a adăugat Boc.

Actuala conducere va asigura interimatul până la congres. Fostul premier a spus, totodată, că a luat decizia să nu mai candideze pentru un nou mandat şi că în perioada ce va urma se va ocupa de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Dacă iniţial surse din PDL susţineau în presa centrală că bihoreanul Vasile Blaga, contracandidatul lui Emil Boc la cel mai recent congres, ar fi spus că nu va mai candida la nicio funcţie în partid, ulterior Blaga a subliniat că nu s-a exprimat tranşant. Întrebat despre speculaţiile apărute din şedinţa CDN de joi conform cărora nu ar dori să candideze pentru şefia PDL la viitoarea Convenţie, Vasile Blaga a spus că "nici pe departe" nu exclude o astfel de posibilitate.

"Am văzut tot felul de discuţii - candidează, nu candidează. Oricine candidează într-o echipă. Eu nu am spus că nu voi candida. Nici că voi candida. Dacă colegii vor ajunge la concluzia asta, şi au fost astăzi voci destule în BPN care se îndreptau spre o astfel de soluţie, atunci sigur o să mă consult şi vom merge mai departe. Numai că important este cum va merge tot partidul mai departe. Eu am spus că nu candidez în echipa de organizare a unei Convenţii, pentru că nu pot să candidez la preşedinţia partidului ca membru al unei echipe de organizare a unei Convenţii", a precizat Vasile Blaga.

Şedinţa de joi a părut că nu se mai termină, lăsându-se cu reproşuri serioase de-o parte şi de alta a taberelor din PDL. Vasile Blaga i-a reproşat Elenei Udrea că şi-a pus "toţi delfinii în funcţii", în timp ce Elena Udrea le-a reproşat colegilor ei că i-au cerut să le numească până şi amantele în funcţii.

De altfel, Udrea şi Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, au fost cele mai criticate. Elenei Udrea i-a fost reproşat mai ales faptul că a pierdut lamentabil la Bucureşti, deoarece PDL nu a reuşit să câştige nici un sector.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Blaga dixit
"Nu-s cadre".S-o fi uitat in oglinda inainte de-a scoate pe gura acest adevar...
Postat 16 Iunie 2012, 11:35 de gyorgy tozser
Cecauta Ghilea la Bucuresti .....
Ce cau ta Ghilea la Bucuresti langa Boc !? Nu cumva functia de presedinte PDL-Bihor . Ca atunci stiu care va fi viitorul acestui partid cel putin in Bihor . 0 barat .
Postat 15 Iunie 2012, 21:44 de Uimit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON