URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2016, 14:10

Bolojan vrea modificarea Codului Muncii, astfel încât sâmbetele să fie plătite dublu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, le-a spus colegilor săi din PNL, la întâlnirea aleşilor locali ai partidului, că trebuie să susţină modificarea Codului Muncii, astfel încât angajaţii care lucrează sâmbăta să fie plătiţi dublu, dar să nu mai primească zile libere. 

"Mie mi se pare cel puţin anormal ca, dacă suntem rămaşi în urmă, să nu putem lucra şi sâmbăta dacă vrem asta, dacă angajaţii vor să facă această chestiune, şi firmele să trebuiască să le dea două zile libere. Este un non sens atunci, nu mai pot lucra. Ar trebui să susţinem modificarea Codului Muncii ca cine vrea să lucreze şi sâmbăta să fie plătit dublu, dar atât", a spus Bolojan.

"Este anormal, cât timp nu ai angajaţi, să nu ai pe cine angaja, să nu poţi să lucrezi 10 ore la o firmă, dar să poţi să lucrezi cu normă întreagă la o firmă şi cu jumătate de normă la o altă firmă. În felul acesta eu cred că putem să creştem productivitatea, salariile, iar firmele noastre să se păstreze competitive în pieţele europene", a arătat Bolojan, la Liga Aleşilor Locali ai PNL, care a avut loc vineri, la Braşov.

La aceeaşi întâlnire, şeful PNL Bihor le-a mai spus colegilor liberali că priorităţile lor trebuie să fie infrastructura în transporturi şi rezolvarea problemelor din învăţământ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
48 Comentarii
Completă +
(...)= "dacă suntem rămaşi în urmă", (...)= "Este un non sens atunci, nu mai pot lucra." VORBIREA REFLECTĂ GÂNDIREA!
Postat 29 August 2016, 19:53 de eutanasiu
Nu va lasati mintiti! Stirea completa!
Codul muncii a fost subiect la întâlnirea pe care liberalii au avut-o în acest sfârșit de săptămână la Brașov, unde are loc Liga Aleșilor Locali ai partidului, prilej cu care mai marii PNL au luat la cunoștință problemele cu care se confruntă primarii partidului. Bomba a venit peste cei adunați la Brașov, din partea Secretarul general al PNL și primar de Oradea, Ilie Bolojan, care a propus o modificare a Codului Muncii prin care românii să aibă opțiunea de a lucra și sâmbăta. Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat, vineri, că PNL trebuie să susţină modificarea Codului Muncii astfel încât cine vrea să lucreze şi sâmbăta să fie plătit dublu. Ilie Bolojan: „Mie mi se pare cel puţin anormal (…) să nu putem lucra şi sâmbăta dacă vrem asta, dacă angajaţii vor să facă această chestiune şi firmele să trebuiască să le dea două zile libere pentru că este un non-sens.(..) Ar trebui să susţinem modificarea Codului Muncii ca cine vrea să lucreze şi sâmbăta să fie plătit dublu, dar atât. Este anormal cât timp nu ai angajaţi, nu ai pe cine angaja, să nu poţi să lucrezi zece ore la o firmă, dar să poţi să lucrezi cu normă întreagă la o firmă şi cu jumătate de normă la o altă firmă. În felul acesta, eu cred că putem să creştem productivitatea, salariile, iar firmele noastre să se păstreze competitive în pieţele europene”, a declarat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, la Liga Aleşilor Locali ai PNL de la Poiana Braşov. ”Nu are sens să nu putem lucra și sâmbăta. Să susținem o modificare a Codului Muncii, cine vrea sâmbăta, să fie plătit dublu, dar atât”, a spus Ilie Bolojan. ”Ce facem acum ne întoarcem la vremea lui Ceaușescu? E o mare tâmpenie dacă s-ar modifica legea în acest sens. Râmânem și fără voturile pe care le avem acum”, a comentat un primar PNL. Ilie Bolojan mai spus că este anormal să ai şomaj într-o regiune, dar să nu ai angajaţi. El a subliniat necesitatea dezvoltării infrastructurii şi rezolvarea problemelor din învăţământ, afirmând că primarii ştiu mai bine decât orice ministru al Educaţiei care sunt specializările căutate de mediul de afaceri la potenţialii angajaţi. Cea mai mare nemulțumire pe care o au edilii liberali aleși în iunie este faptul că ei nu pensie specială la fel ca parlamentarii. Legea care stabileşte acordarea, din 2017, de pensii speciale pentru primarii şi viceprimarii, precum şi preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene cu cel puţin un mandat la activ a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională (CCR). În 2016 Curtea a admis două sesizari ale Guvernului în acest sens, magistrații spunând că documentul aprobat de Parlament încalcă prevederile Legii fundamentale a ţării. O altă supărare este legată tot de bani, primarii PNL solicitând parlamentarilor să facă o lege prin care să crească lefurile lor și ale angajaților din instituțiile pe care le conduc.
Postat 29 August 2016, 14:23 de ili3
incredibil...
Cata prostie,ura si invidie zace in unii de pe aici... Exista un om care a schimbat orasul asta IN BINE, si cativa "destepti" nu fac decat sa combata tot ceea ce are legatura cu acest om... Domnilor ,cu toata candoarea, va spun ca sunteti niste imbecili...Si luati asta ca pe un compliment!Numele "de scena" a unuia dintre "destepti" e aproape de ceea ce ati merita... Nu ar plange nici dracu dupa voi...
Postat 29 August 2016, 09:02 de magicianul
Hahaha
Caldura mare!Cainii turbeaza,vaccinurile ineficiente...apa rece n-are presiune..Liniste,birtinezii lucreaza,se fac ca lucreaza,viseaza...Parvoviroza nu iarta..!Grije oameni buni ,muscatura lor e ucigatoare...!
Postat 29 August 2016, 07:12 de grigore
//????
Astia de la PNL...parca sint chititi sa se autodistruga..asa ceva rar am vazut.....bei tarane...si cam unde vrei tu sa se lucreze si sambata...??? la Primarie??zicea Blaga..ca daca castigati alegerile postul de la M.Interne si cel De la Dezvoltare..(ministri) sant ale alesilor locali..bai fratica...daca te gandesti ne-am ras definitiv ca natie,....dar sper ca pina peste 5 ani iti pune totusi cineva frana...si apropo...la mata-n ocol sambata..( PLATA DUBLU)
Postat 29 August 2016, 04:47 de Tinas
@pinonel
„În Ferma Animalelor porcii conduceau cu ajutorul dulăilor. Dulăii și porcii au preluat controlul de la oameni. Animalele au cuplat, s-a dat o lovitură de grajd iar restul a fost joacă de copii. În ambele regimuri animalele au luat-o în freză. Au muncit, și-au văzut de treabă și s-au trezit că din toată mâncarea pe care o produceau pentru ele nu mai rămânea nimic. Tot ce se producea în fermă mergea către siguranța lor, adică pentru îndestularea porcilor și dulăilor. A stăpânilor.” (Mihai Enciu)
Postat 28 August 2016, 21:48 de eutanasiu
@eutanasiu
Foarte bun exemplul tau cu doua joburi la doua firme! Numai ca ,,propunerea" birtinezului nu e pt. cei care vor/pot sa munceasca mai mult. El le poarte de grija la amploiatii din primarie, la bugetari in general, astia ponteaza precum voteaza parlamentarii, la zece maini! Praf in ochii populimii...
Postat 28 August 2016, 20:13 de pinonel
Dublu sau nimic
Pentru că Boşoa a promis dublarea salariilor medicilor, nu s-a lăsat nici Bulojan mai prejos şi a promis dublarea salariilor în fiecare sâmbătă! Pe lângă prostie, nu o fi şi plagiat? P.S. Asta-mi aduce aminte de clipul PD-L-ului din campania din 2012, când ziceau că salariul o să fie de 21542,564 lei sau pensia medie 1954543, 54221 lei. Câţi prosti i-au crezut!
Postat 28 August 2016, 15:36 de eutanasiu
știe careva, la ce nr de indivizi trebuie sa ajunga Romania?
pana cat/cti sa disparem de pe-aici? Asta e intrebarea, restul, orice, e fara sens!
Postat 28 August 2016, 14:18 de ADINA
SHAME ON YOU PNL CARE MAI SI ZICE CA CSALOS e PROTOTP DE PRIM MINISTRU
Tocmai l-am vazut pe Julien Csalos ridicand ODE veteranilor de razboi ! Adica tocmai el care a interpretat conform propriei vointe Codul fiscal referitor la veterani...intre timp trimitem un ars grav la Sofia !!! La sofia , tembelilor tehno catarati la putere dupa Colectiv ?! La Sofia ?
Postat 28 August 2016, 13:10 de TDS
SA NU NE AMAGIM
@carlos: DICTATURA este deja INSTAURATA ! Nu te mai amagi! Da, nu suntem inca luati cu duba dar tot DICTATURA E ! Oradea SUNT EU / Bolojan /! Romania SUNT EU / Klaus penelistul excursionist /!.
Postat 28 August 2016, 13:02 de TDS
Dumnezo pa pamant, Bolojan asta....!!!
Asaa cevaa!?!?!? Inca putin si dictatura e instaurata!Bravo popor! Si Ceausescu a contruit "Romania socialista",astazi Bolo vopseste trotuarul...si altele.
Postat 28 August 2016, 12:49 de carlos
BIG IGNORANTUL
@bihoreanoradean: Cine s-a gandit ca este nevoie de doua zile de repaos saptamanal si de un concediu anual de minimum 21 zile anual NU A FOST IDIOT ! Nici macar nu este inventie romaneasca ! E necesara o perioada de " recuperare "! Ca intre doua partide...ca nu treci la a doua in 5 minute! Deci BIG ar fi trebuit sa ceara angajatorilor respectarea CELOR DOUA ZILE DE REPAOS / CONSECUTIVE /...Ca poate unii angajati ar fi dispusi sa lucreze continuu...fara se realizeze ca oricare poate ajunge la epuizare ( daca nu mai mult ).
Postat 28 August 2016, 12:32 de TDS
@ controlcamera
Eu inteleg ca bolo incurajeaza munca in weekend si cat mai multe ore suplimentare. Plata decenta a orelor suplimentare nu inseamna mariere salariala!
Postat 28 August 2016, 12:18 de User anonimizat
WHO ARE YOU ? EVERYBODY KNOWS
Imi cer scuze cititorilor acestor comentarii ! Se pare ca sunt obligat sa duc o lupta aici cu " 1 " / oare cine o fi ?/...Acest " 1 " scrie comentario doar cand e sa mi se adreseze mie ! Oare de ce? Oare cine o fi ? / let's laugh.../.
Postat 28 August 2016, 12:13 de TDS
POLSKA
@1: Taci, bre? Sau esti la Adunare ? OK, gramatica limbii romane e grea! Dar daca o inveti la momentul potrivit nu dai gres ! PS: Regret...enorm dar tu ai vrut asta, adolescentule! Va veni momentul PLATII! Eu sunt descreieratul , tembelul , idiotul , tampitul SAU ALTII? De ce PMO nu-mi raspunde PETITIILOR ? Oare de ce? Vad ca nici Avocatul Poporului nu-l poate determina pe BIG sa raspunda unor Petitii ! Deocamdata ! Si inca ceva : de la 1 septembrie " aia " au director general un polonez ! Lupta continua pentru ca este DREAPTA ! Nu te mai preface , stii la ce ma refer!
Postat 28 August 2016, 12:07 de TDS
Cât actualu sistem....
de chemat angajaţii sâmbăta de acasă pentru un salar de cacao,şi dacă vreun angajat are curaju să sesizeze inspectoratul în drept,pierde pân la urmă tot angajatul,până atunci,rămâne cum am stabilit.Dacă n-avem încotro,rămânem şi la cheremu unor cioflingari de patroni,peste 90 la sută dintre ei...asta e.
Postat 28 August 2016, 10:03 de crisan
@bihoreanoradean
Pai, tocmai asta incerca Bolo, sa-i faca pe patronii (romani si straini) sa plateasca un salariu mai mare angajatilor, prin modificarea legii (codului muncii). Cred ca un e greu de inteles acest lucru, parerea mea. In cazul unora vad ca e mai greu.
Postat 28 August 2016, 07:08 de Control_Room
cicã competitivi in pietele europene..
Halo! Bolo! Singura competitie la noi e pe salarii! Cu cine sa fim competitivi atata timp cat cel care plateste salariu e european / multinationala venit aici tocmai pentru ca nu e obligat sa dea salarii mari sau ore platite dublu in weekend? Si cate ore ai vrea sa munceasca un oradean atata timp cat in marea majoritate a multinationalelor din Oradea programul de lucru e de 9 ore (cu pauze incluse) sau chiar mai mult in cazul firmelor cu patronasi romani ? Nimeni nu opreste un angajator sa plateasca dublu cu o conditie: sa vrea! Daca nu vrea, inseamna ca nu e important pentru "competitie"!
Postat 28 August 2016, 06:27 de User anonimizat
Legal, ilegal, nelegal. Normal, anormal, neregulat!
După ce viitoarea tânără speranţă a ministerului muncii a restructurat personalul din primărie, propunând o organigramă „suplă”, cei responsabili de prejudiciile constatate de Curtea de Conturi au declarat că „una dintre cauzele care au determinat abaterile constatate este volumul mare de lucrări ce revine managerului de proiect şi responsabilului tehnic”. Aşa se întâmplă când încurci producţia cu productivitatea! Şi salariul cu solariul. Mare grădinar! (Parcă, la acea vreme, problema competitivităţii era rezolvată prin concedieri de personal şi „creşterea salariilor” angajaţilor prin menţinerea fondului de salarii. Atât doar că Curtea de Conturi a „demonstrat” că unii lucrau cu jumătate de normă la constructori).
Postat 27 August 2016, 22:29 de eutanasiu
@eutanasiu
:) De skills-uri vorbim altadata, cu alta ocazie.
Postat 27 August 2016, 21:26 de Valhalla-Asgard
@eutanasiu
:) Pricepi greu, insa, e o vorba: "Niciodata nu e prea tarziu"! Chestie de perseverenta.
Postat 27 August 2016, 21:23 de Valhalla-Asgard
@Valhalla-Asgard
În acest caz sunt şi eu de aceeaşi părere deşi, vorba lui Gh. Dinică: pare cam obosit. Nu ştiu însă dacă salariile mici sunt cauza lipsei zborurilor sau lipsa zborurilor menţine salariile mici.
Postat 27 August 2016, 20:57 de eutanasiu
@eutanasiu
Bolojan, isi face treaba. Oradea se modernizeaza. Primaria acceseaza fonduri publice nationale si europene pt modernizarea orasului. Problema locala stringenta, o reprezinta, insa, salariile mici si lipsa zborurilor internationale spre si dinspre vestul Europei.
Postat 27 August 2016, 20:33 de Valhalla-Asgard
CARE RESTAURANTE?
@1: Acu' hai sa o dam oleaca pe gramatica....Inteleg ca e mai greu pentru ingineri , matematicieni , ..., dar incerc ! UN COSMAR, DOUA COSMARURI ! Cosmar nu este egal cu succes ! In rest cu repulsia, ce sa zic ? Deduc ca am avut vreodata de-a face 1 cu altul? Desi cei cu care am interactionat pe bune nu si-au manifestat vreodata un astfel de sentiment ( fata de mine ). Totusi este de mentionat ca repulsia nu este interzisa nici macar de Codul Mjncii. Iar sambata repulsia mea este DUBLA ! Gratis !
Postat 27 August 2016, 20:18 de TDS
@Valhalla-Asgard
Mi se pare foarte receptiv bolovanu`! Tocmai de aceea te-aş ruga să-i scrii mai des ce ar trebui să facă/ ce are de făcut. Măcar ascultă şi el de cineva.
Postat 27 August 2016, 20:12 de eutanasiu
Salarii decente.
Pt salarii decente in tara, s-ar intoarce acasa multi dintre romanii plecati la munca in strainatate.
Postat 27 August 2016, 19:49 de Valhalla-Asgard
Da! Angajatul are nevoie de un salariu decent.
Am scris pe data de 25 august ca primarul Bolojan isi face treaba, dar nu poate sa mareasca el salariile angajatilor din sectorul privat, in primul rand, pt ca acolo sunt probleme mari de acest gen. Iata ca pe 26 august, la intalnirea respectiva, a alesilor locali, la Brasov, Bolojan cere modificarea codului muncii in favoarea angajatilor. E bine ca acest lucru este inteles si constientizat. Aici este adevarata problema a bihoreanului, salariile foarte mici. Succes!
Postat 27 August 2016, 19:41 de Valhalla-Asgard
f.u.t.i.l.
Acesta este cuvantul cenzurat!
Postat 27 August 2016, 19:14 de 1
tsd, zero nu va fi egal cu unu
Nici chiar doi de zero in acest caz nu fac unu!.In legatura cu audientele despre care vorbesti, ele nu se tin prin restaurante ca si la voi prin S.A. unde le intorci tu din condei.Oricum acest demers este unul futil si totodata inutil intrucat in acest moment municipalitatea are un program, in derulare, de reabilitarea a fatadelor si nu unul de reabilitare a mansardelor unde ar trebui sa fii tu inclus.Daca in continuare dupa toate cele afirmate de tine, "cosmare, turbare, voci si halucinatii cu grupuri cu bentite" mai sustii ca esti zdravan la cap si nu e caz de medic, atunci eu iti recomand sa te dai pe mana popilor pana nu ajungi pe mana cioclilor, deoarece bag sama patimesti pentru niste pacate grele.Esti demn de mila in aceeasi masura cu repulsia pe care o simte omul cand are de-a face cu tine!
Postat 27 August 2016, 19:12 de 1
Producţia şi productivitatea sau cum am devenit capitala prostiei!
„Este anormal cât timp nu ai angajaţi să nu ai pe cine angaja să nu poţi să lucrezi zece ore la o firmă, dar să poţi să lucrezi cu normă întreagă la o firmă şi cu jumătate de normă la o altă firmă. În felul acesta eu cred că putem să creştem productivitatea, salariile, iar firmele noastre să se păstreze competitive în pieţele europene", a spus Bolojan”. Ridicând la rang de artă tehnica, folosind tehnologia „muşcă şi fugi”, pitecantropul politic, pe numele lui din buletin Bolojan Ilie Gavril, a aşteptat întrunirea de la Braşov (din spirit de economie, biletul fiind cu jumătate mai ieftin decât cel de Bucureşti) pentru a le aplica o muşcătură „neperformanţilor” din partid prezenţi la liga „aleşilor” (dex: ligă = alianță politico-militară a statelor grecești, sub conducerea unuia dintre ele, care urmărea să-și impună supremația). Să ştie că noul bulldog este pitbull-ul (Blaga lătra la … „sfârşit” de lună, adică la Bucureşti). Cât să te strângă cutia craniană ca să decretezi că, lucrând sâmbăta, creşte productivitatea şi salariul??? Şi nu oricum. Chiar devine competitivă în pieţele europene! Este de notorietate întrebuinţarea rasei precum şi că pitbull-ul are o inteligenţă redusă (comparativ cu alte rase). Conform noilor principii multă minte nu se cere. De aceea, la luptele (ilegale ce-i drept) de câini, e important cine câştigă dar, „subsecvent”, şi cât durează spectacolul. Fiind plătit (din pariuri – un fel de brokeraj) să muşte, indiferent pe cine, poate din cauza vârstei, poate de la mâncare sau de la lucrarea diavolului, a sărit şi la stăpâni. Pariau tot mai mult pe el şi, ca urmare, meciurile erau tot mai dese. Uneori mai lungi. Banii primiţi erau aceeaşi. Inteligenţa, limitată fiind de cutia craniană, l-a dus cu gândul la regula de trei simplă (cum altfel?). Dacă latru mai mult, trebuie să primesc mai mult! Nu câştiga mai multe meciuri, nu omora mai mulţi căţei, doar lătra mai mult. Începând de săptămâna viitoare, când stăpânii se vor fi întors de la plajă, îi vor explica legătura dintre lătrat (lucrat), productivitate şi salariu. Ca să nu îţi taie şi raţia de hrană sau, şi mai rău, să te ţină la izolare până devii din ascultător, ai tot timpul să înveţi că: lucrând cu o zi în plus pe săptămână nu creşte productivitatea ci eventual PRODUCŢIA şi că nici salariile nu cresc ci doar VENITUL lunar/săptămânal! Ca să înţelegi ce îţi scriu trebuie ca mai întâi să înveţi unităţile de măsură şi dicţionarul. (pare cam greu pentru unul ca matale – lipsit de măsură). Dex: PRODUCŢIA = procesul creării bunurilor necesare existenței și dezvoltării societății, în cursul căruia oamenii exploatează și modifică elementele din natură potrivit trebuințelor lor. PRODUCTIVITATEA (muncii) = eficienţă a muncii exprimată prin raportul dintre cantitatea de produse realizată şi volumul de muncă consumat. Pentru diferenţa dintre salariu şi venit mai consultă-te cu Salvator, că de-aia bănuiesc că e „în echipă”, deşi nu face dovada că ar şti. Legal şi şeful de tură de la I.T.M. ţi-ar mai putea explica asta pentru că tocmai l-a antrenat Curtea de Conturi. Cum în programul de guvernare, actual şi viitor, nu figurează mutarea capitalei, mai bine mută-te la Bucureşti, ca aşa, să obţinem mult trâmbiţatele fonduri europene pentru „Capitala europeană a prostiei”. Sigur am obţine finanţarea! (în lipsa evidentă a concurenţei).
Postat 27 August 2016, 18:23 de eutanasiu
UN ....LAL CONDUCE ORADEA SI TOTUL SE MISC PROST, PROST, PROST..
@eutanasiu: Il gasesc si in gaura de sarpe ! Odata era sa dea peste mine cu masina ( aia luata in leasing prin OTL...). Deci dau eu de el...Mizam mai degraba pe " Ciuperca " dar...mai schimba omu'... ).
Postat 27 August 2016, 16:55 de TDS
Codul muncii să fie modificat în favoarea angajaților nu doar a angajatorilor !
Sunt idei foarte bune in a fi plătite sâmbetele dublu, mulți angajatori din mediul privat nu ar dori acest lucru, și compensează munca din weekend cu timp liber, deși mulți ar vrea să fie platiti dublu. Angajații de la stat au negociat prin contractele de muncă acest lucru, dar in mediul privat e mai greu prin negocierea CI.,altceva ar fi să fie stip.ulat în codul muncii retributia dublă pt orele lucrate în weekend pt toată lumea. Desigur pe mulți supăra orice măsură luată pt angjat , mai ales când e vorba de câștiguri salariale, ar vrea să le muncească pt nimic dacă se poate, cât de mult chiar și în zilele libere ori sărbători. Cei ce se screm aici și se dau de ceasul.mortii la auzul celor propuse de Bolojan, sunt simpli postaci ai psdului, ori simpatizanții lui Puie Monta și infractorului condamnat Bombonica Dragnea....
Postat 27 August 2016, 16:52 de ardelean
@TDS
Înainte de a se muta restaurantul Scorilo de lângă parcul Petofi, îl găseai acolo. "Servea masa". Acum nu mai ştiu pe un umblă (din păcate/fericire).
Postat 27 August 2016, 16:45 de eutanasiu
VREAU
@eutanasiu: Da, ai facut din nou o analiza corecta! Eu chiar nu mai pot cu analizele ! NU MAI POT ! Eu am cosmaruri noaptea cu acest undivid / JUR, cine crede bine, cine nu, nu...). GATA ! S-a umplut paharul ! Vreau o AUDIENTA ! CU EL ! Nu cu vreun...SUBSTITUT ! Vreau sa ma priveasca in ochi ! Desi la cat de lipsit de scrupule e, ar face-o ! Sa vedem...
Postat 27 August 2016, 16:33 de TDS
Erată
anvergura "se cuvine" să fie între ghilimele.
Postat 27 August 2016, 16:20 de eutanasiu
@TDS
În privinţa bulojanului n-aş fi „îngrijorat”. Imediat ce se rezolvă problemele de organizare şi distribuţie a medicamentelor de către Ministerul Sănătăţii, şefii liberali de la Bucureşti îi scriu reţeta (pentru că diagnosticul le este cunoscut) şi se linişteşte. Nici imprevizibil n-aş decreta că este. Mai degrabă văd că a sesizat pericolul funcţiilor „date” de la Bucureşti şi aberaţia debitată este tocmai pentru a scăpa de secretariat! Pe de altă parte, reducerea lui la „calitatea” de simplu primar, din ianuarie 2017 nu îi va mai permite nici să dea cu pumnul în mesele miniştrilor şi nici să trântească uşile pe-acolo. Eventual la ÎCCJ. Nu e nici un pericol să facă vreo mişcare „strategică”. Din acest punct de vedere e dacul gol. Şi-a dovedit strategia de atâţia ani încoace. Ce ar fi de spus despre unul de anvergura lui, care crede că legea 53/2003 (actualizată deja), poate fi modificată doar pentru că lui nu-i convine! Pentru că i se pare „anormală”! Instinctul primar (deşi în cazul lui e pleonasm) îl face să creadă că şi la nivel naţional e ca în primărie: dacă nu-mi convine o lege, o modific prin HCL. Ei bine, nu toţi sunt la fel de umili, servili, …bili ca prefectul. Drept urmare, n-am nici o îndoială că „şova” lua în bot chiar de la limberali.
Postat 27 August 2016, 16:16 de eutanasiu
STOP NEO DIN VIATA PUBLICA DACA NU AU MERITE !
OK ! Evident ca NEO pot fi si SUNT acceptati ! Poate pe mine ma oripileaxa sa vad puzderie de cordelute ( exact cum sunt oripilati occidentalii care vad pe plaga femei in " burka "/ ba chiar sunt indepartate cu FORTA din acele locuri.../ ) dar asta e! Insa in momentul in care aflu ca BIG, MM, FC, CP, DSP...TOTI sunt NEO, chiar am o problema ! Daca o mai punem la socoteala si pe madama supra ponderala / nu rad de obezi dar acand e vorba de medici, totusi am pretentii! )care lupta pentru ORGANE ( ba , se spune, se si revolta cand e refuzata...) ce mai poti spune ?
Postat 27 August 2016, 15:54 de TDS
Săgeata ca o bâtă
„Regim al forţei brutale, aveţi ca emblemă bâta. V-aţi slujit de dânsa foarte adesea şi ia-ţi încercat pe spatele cetăţenilor, puterea de convingere. Aţi uitat însă un lucru, aţi uitat o calitate, singura calitate a bâtei, care reiese din însuşi principiul constitutiv al acestui instrument de guvernământ: aţi uitat că bâta are două capete.”(Alexandru Djuvara)
Postat 27 August 2016, 15:35 de eutanasiu
TREZITI-VA
@eutanasiu : In aceste clipe sunt chiar TURBAT ! Nu stiu daca acest INDIVID chiar NU ARE DISCERNAMANT SAU VOIT BATE CAMPII! Acest domeniu chiar il cunosc ! Dar NU STIU CE VREA ! BIG este CATASTROFA ORADIEI ! Nu ca FILIP n-ar fi fost dar la Filip te puteai astepta! BIG este aproape IMPREVIZIBIL ! Mai GRAV!
Postat 27 August 2016, 15:35 de TDS
„Angajaţii vor SĂ FACĂ această chestiune”
Păi vezi ce iese când cineva transcrie ceea ce vorbeşti? Agramatule! Asta cu „făcutul” o fi de la traducerea din engleză? „…şi firmele să trebuiască să le dea două zile libere pentru că este un non sens atunci, nu mai pot lucra.” Obişnuit fiind cu săpatul (sapa) ai impresia că după o zi de lucru „în plus”, mănânci, bei dormi (eventual te şi culci) şi a doua zi eşti din nou apt. Necombatant. În cazul muncii fizice e parţial adevărat. Dar tocmai asta denotă paralelismul tău cu intelectul şi munca intelectuală! Dacă altceva ai vrut să spui (mai nou scuza comună a celor care nu cunosc limba română), trebuia să mai citeşti, să mai înveţi şi să vii peste două săptămâni când începe sesiunea de toamnă pentru restanţieri. Dacă nu, să-ţi fie ruşine! De unde ai scos-o tu pe asta cu non sensul? Cum adică „nu mai pot lucra”? Dar despre „conducătorii” care nu ştiu să-şi organizeze activităţile, angajaţii, resursele? NIMIC? Sunt buni organizatori doar pentru cavităţile lor?
Postat 27 August 2016, 15:25 de eutanasiu
STOP
Am scapat litere, poate nu am fost perfect coerent...turbarea e mare...
Postat 27 August 2016, 15:08 de TDS
TUMBE...IN...TOMBA..
Nu-ti mai BATE JOC DE LIBERALISM ! Oricum PNL este dominat acum de SPECIMENE gen Blaga ( VOMIT ! ), GORGHIU ( tanti , NU DESCHID LA HOTI ! ), PERDOIU , FALCA , VASS PAUL , GHILEA ( Seara e un strengatr / Se plimba pe trotuar...), etc..Dar chiar atatia NEO la liberali ? Cum mama saraciei de s-a nimerit asa? Sau de fapt nu s-a nimerit? BRATIENII FAC TUMBE IN MORMANT ! TUMBEEE...
Postat 27 August 2016, 15:01 de TDS
Mie mi se pare cel puţin anormal ca, dacă eşti „rămas în urmă”, să ceri aşa ceva!
Încă o dată, secretaru` face dovada că sinapsele lui scot flăcări! Cum adică „dacă vrem asta”? Cine NOI? Vina cui este că tu eşti „rămas în urmă”? Rămânerea asta în urmă se referă la viziunea implementată timp de opt ani (sau două mandate) în care TOATE lucrările de investiţii le-ai amânat pe ultimii doi ani (pentru că proiectele, tot de tine verificate, răsverificate şi aprobate, necesitau modificări)? Faptul că tu te plimbi sâmbăta cu Porsche Cayenne împreună cu oameni de afaceri „inspectând” ce ar mai fi de „popit” (cu sensul de sprijinit), nu înseamnă că lucrezi! În mod sigur este deranjant când cetăţenii te privesc mai puţin normal.
Postat 27 August 2016, 14:56 de eutanasiu
BRATIENII
Rog PMO sa ia in serios Cererea de audienta ! GATA ! Acum chiar trec la ATAC ! NU VA MAI BATETI JOC DE POPULATIE ! Daca altceva NU maca sa-i RAZBUN pe BRATIENIII
Postat 27 August 2016, 14:53 de TDS
Domnule Ilie, dragă Gavril...
Dacă sâmbăta va deveni zi lucrătoare, cum mai pot fi plătiţi „dublu” angajaţii? (In demersul recurent de a muta Muzeul Ţării Crişurilor iar ai vorbit cu „vecinul” Rotaru în timp ce-i potcoveaţi pe cei ce trag la căruţa oraşului?). Te încadrezi perfect la categoria „limbuţi” definită de Titu Maiorescu în 1902 în articolul „Oratori, retori şi limbuţi”. P.S. Tu chiar ţi-ai luat examenul la logică – matematică „pe bune”?
Postat 27 August 2016, 14:47 de eutanasiu
WHY
CER PUBLIC O AUDIENTA LA PRIMARUL ILIE GAVRIL BOLOJAN ! CHIAR NU SE MAI POATE ! INTREBARI : 1. De ce se substituie M. M. ? 2. De ce se substituie Parlamentulyi ? 3. De ce a promovat TRANZACTIA ? 4. De ce a DISTRUS P. U. ? 5. Ce rol doresste sa sa joace comunitatea minoritara ( totusi ) din care face parte in ansamblul comunitatoi majoritare ? 5. De ce Muzeul masonilor ? 6. DE CE ?
Postat 27 August 2016, 14:46 de TDS
AJUTOR
Dar de ce nu te propui ministrul muncii ? Legislatia este foarte CLARA ! Daca lucrezi sambata ( duminica nu intra in discutie, penti&bapti MERG IN CARD la ADUNARE ) TREBUIE SA CAPETI ZI LIBERA ( sa zicem duminica + luni ). Sporul pentru lucrul in week end se stabileste prin NEGOCIERE ! Si apate in Contractul Colectiv de Munca ! Acest INDIVID are toate TIGLELE ? Erau niste zvonuri cu Spitalul CFR ( unde ar fi si cunoscut-o pe Ioana Irina ) dar la un moment dat am zis ca sunt zvonuri ! Inclin sa cred ca NU! Opriti DICTATORUL ! OPITI ERDOJAN ! E posibil sa aiba probleme medicale iar el sa nu-si dea seama !
Postat 27 August 2016, 14:27 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON