URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2012, 13:06

Yolariooo! Oktoberfest de Oradea începe vineri la Ramada

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru al treilea an consecutiv, Ramada Oradea organizează tradiţionalul festin bavarez Oktoberfest. Pe lângă savuroasele mâncăruri şi sortimente de bere nemţeşti, gazdele au pregătit şi o mulţime de surprize, atât pentru cei mari, cât şi pentru copii, de care cu toţii se vor putea bucura vineri de la ora 17.00 până la 24.00, iar sâmbătă şi duminică de la orele prânzului până la miezul nopţii.

Să tot petreci!

Oktoberfest de Oradea va ocupa întreaga parcare a hotelului Ramada, unde va fi amplasat un cort de 600 metri pătraţi, echipat cu patru baruri şi deservit de ospătari şi chelneriţe în costume bavareze autentice, unde atmosfera va fi întreţinută de simpaticii membri ai formaţiei austriece Gastein, cunoscuţi orădenilor din ediţiile anterioare, când au fost intens bisaţi.

"Suprafaţa de servire a fost extinsă faţă de anii trecuţi, scena unde vor cânta cei de la Gastein va fi amplasată în cort, iar personalul va servi şi la mese, pentru a scurta timpul în care clienţii trebuie să aştepte după mâncare şi bere", a explicat miercuri directorul de vânzări şi marketing al Ramada Oradea, Nadia Ionescu.

Tot pentru ca treaba să meargă cât mai repede, în diferite puncte la "locul faptei" vor exista panouri informative privind meniul, ceea ce va face ca musafirii să se "dumirească" din timp ce anume poftesc să guste, iar cozile să fie cât mai scurte.

În ce priveşte oferta gastronomică, Ramada şi-a schimbat furnizorii, astfel încât anul acesta selecţia de mâncăruri include un sortiment bogat de cârnaţi fără gluten, lactoză, aditivi ori conservanţi, plus wurstli, leberkasse, ciolan de porc, şniţel vienez, sauerkraut, costiţe de porc marinate la grill, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi kaiserschmarren.

La toate, fireşte, se adaugă o gamă mare de bere, blondă şi nefiltrată, la preţuri care - detaliu important - rămân neschimbate faţă de anul trecut. "Ştim cu toţii că sunt vremuri grele, şi nu am urmărit neapărat profitul, cât distracţia cât mai mare", a precizat şi Romeo Ionescu, directorul general al Ramada Oradea, adăugând că anul trecut s-au vândut nu mai puţin de 4.000 de litri de bere, prognoza fiind optimistă şi pentru actuala ediţie.

De asemenea, amatorii vor putea opta pentru vin fiert şi felurite digestive din plante naturale. În plus, ca noutate, la Oktoberfest va funcţiona un punct special Jagermeister, tot în ideea de a scurta timpii de servire şi de a diversifica oferta de băuturi.

Reduceri, gratuităţi, premii

Cea de-a treia ediţie a Oktoberfest oferă orădenilor şi reduceri la toate sortimentele de mâncare şi băutură în aşa-numitele "happy-hours" între orele 12.00 - 16.00. De asemenea, pe toată durata festivalului, clienţii vor putea participa la concursuri de băut bere în urma cărora cei mai rapizi vor câştiga premii (anul trecut un "expert" a reuşit să dea o bere pe gât în doar trei secunde, ceea ce echivalează cu acceleraţia unei maşini de Formula 1 pentru a atinge suta), iar la cumpărarea oricărui produs clienţii vor primi şi un talon de tombolă cu un premiu cu adevărat special.

"Norocosul câştigător va primi o excursie pentru două persoane la Budapesta, cu şofer şi o maşină BMW, în capitala Ungariei putând face un tur al oraşului şi beneficiind de o noapte de cazare la hotelul Ramada", a mai spus Romeo Ionescu.

Nici orădenii care vin cu copiii nu au fost neglijaţi, anul acesta cei mici având asigurat un loc de joacă special, cu două tobogane în care vor avea acces liber.

Amatorii de suveniruri vor putea să-şi facă poze în amplasamente tematice şi să cumpere haine tradiţionale bavareze, asta pe lângă la fel de tradiţionalele inimioare de turtă dulce.

Te distrezi şi donezi

Pentru că implicarea în viaţa socială este un atribut specific al întregului lanţ hotelier Ramada, iar conducerea francizei din Oradea se doreşte a fi un "stâlp al comunităţii" şi chiar colaborează constant încă de la deschidere cu diferite organizaţii de profil, grija pentru ajutorarea unor familii mai sărace se va simţi şi la Oktoberfest.

"Pentru orădenii care doresc ca alături de noi să ajute familii cu copii de vârstă şcolară dar cu posibilităţi materiale modeste, vom amenaja un punct de colectare unde fiecare, după posibilităţi, va putea lăsa ce crede de cuviinţă pentru a sări în ajutor, fie că este vorba de un set de creioane, un caiet, un ghiozdan, o pungă cu orez, o haină sau o pereche de încălţăminte pe care nu o mai foloseşte", a mai arătat Nadia Ionescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
invitatie
Stimati organizatori. Copy paste , premierul a fost invitat.?Sau numai copy paste de Bihor GNAM?
Postat 27 Septembrie 2012, 19:44 de Sargon din Akkad
Salut Oktoberfest
Am fost la toate editiile facute sub semnul Oktoberfest inclusiv Maifest /2011/.Pana acuma toate au fost bune dar am observat ca urmatoarea editie a fost totdeauna mai buna decat precedenta.Acuma ultima care a fost in 2011 sambata seara a fost fantastic, toata lumea de la mic la mare era in extaz.Organizare perfecta, curatenie ca la carte .Oricum nemtii stiu care este secretul ca omul sa se simta bine la un chef---mancare buna,bautura buna si muzica de calitate.Un singur lucru nu mi-a placut-- muzicantii din formatia Gastein au vorbit in limba germana-au glumit si au ras mult dar nimeni nu prea intelegea ca ce spun doar foarte putine persoane,din pacate. Aici la noi nu prea stie multa lume pe germana dar nici pe engleza din pacate.Poate ar fi bun sa se puna o persoana care ar putea traduce in sincron pe romana macar in mare ca ce spun baietii.In orice caz avem mult de invatat de la nemti inclusiv aici la Oktoberfest--ne-au aratat cum te poti distra in mod civilizat cand ai in fata ta 1metru de bere....-numai sa fie timpul cu noi------------
Postat 26 Septembrie 2012, 23:03 de Papp Zoltan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON