URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2017, 18:10

Şuncuiuş Festival nu se mai ţine! Organizatorii susţin pe Facebook că din cauza "autorităţilor locale" şi "articolelor cu ton negativ”

Şuncuiuş Festival nu se mai ţine! Organizatorii susţin pe Facebook că din cauza 'autorităţilor locale' şi 'articolelor cu ton negativ” (foto: Ovi D. Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunţat în perioada 29 aprilie – 1 mai pe platoul de lângă Peştera Unguru Mare de o aşa numită firmă Spinline Entertainment, Şuncuiuş Festival nu se va mai ţine, potrivit unei postări a organizatorilor pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Cancelled!

BIHOREANUL a scris la începutul săptămânii că organizatorii nu au avizul obligatoriu al custodelui ariei protejate pentru a ţine acolo show-urile, însă aceştia susţin că, de fapt, evenimentul a fost anulat "după valul masiv de articole cu ton negativ" şi din cauza autorităţilor locale.

"Dragi prieteni, după valul masiv de antipropagandă şi articole cu ton negativ, cu părere de rău vă informăm că ne retragem de la eveniment… Nu vrem noi asta, însă autorităţile locale consideră că totuşi evenimentul nu ar trebui să aibă loc. Organele care în anul 2014 ne-au forţat pe un platou diferit, anul acesta şi-au atins scopul. Şuncuiuş Festival 2017 nu va mai avea loc", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mesajul continuă "duios": "Degeaba vremea bună, degeaba line-up-ul, degeaba sufletul şi efortul Unui om, dacă interesele comunei nu se întâlnesc cu interesele primăriei...".

Solicitare last-minute

Potrivit informaţiilor aflate de BIHOREANUL, însă, de fapt cei care au anunţat organizarea Şuncuiuş Festival lângă Peştera Unguru Mare au făcut-o fără să aibă avizul obligatoriu din partea Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD), custodele Sitului Natura 2000 Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului, din care face parte zona.

În acest timp, săptămâna trecută, Primăria Şuncuiuş ştia doar că evenimentul nu va avea loc acolo, ci pe un "teren privat" în afara ariei protejate.

Vineri, doi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bihor s-au deplasat în Şuncuiuş şi nu au găsit nici urmă de organizare, deşi festivalul era programat să şi înceapă sâmbătă.

De asemenea, aceştia au aflat că organizatorii au depus abia joi la CAPDD o solicitare de avizare. Custozii Sitului Natura 2000 - Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului au cerut lămuriri privind unele aspecte ale desfăşurării festivalului şi nu le-au mai primit, aşadar nu au dat avizul.

Bani recuperaţi?

Revenind la mesajul de pe pagina evenimentului, organizatorii susţin acolo că cei care şi-au cumpărat bilete în avans îşi vor putea recupera banii "începând cu data de 2 mai, din locul de unde le-au achiziţionat".

"Dorim să vă atragem atenţia că în cazul în care alegeţi Şuncuiușul ca şi destinaţie pe weekend şi cineva vă solicită taxă de intrare la un eveniment, acesta nu are nici o legătura cu organizatorii Şuncuius Festival, şi nici cu artiştii iniţial anunţaţi. Cu părere de rău vă dorim un weekend cât mai plăcut tuturor", se încheie mesajul de pe Facebook.

Sub postare s-au adunat zeci de comentarii, unii dintre bihoreni exprimându-şi părerea de rău, iar alţii susţinând că, în ciuda scuzelor, organizatorii sunt de vină pentru anularea evenimentului, ba chiar că nu ar fi plătit DJ-ii invitaţi.

Pe aceeaşi pagină, de săptămânile trecute Şuncuiuş Festival era anunţat cu o serie de invitaţi din zona muzicală electronică şi underground, precum Macanache, Mystic State şi Dubase.

Citeşte şi: Festival cu baiuri: Festivalul de la Şuncuiuş, organizat de o firmă "fantomă"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON