URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2012, 16:00

Ştrandul Ioşia, luat cu asalt de orădeni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După mai multe săptămâni de reparaţii, Ştrandul Ioşia a fost deschis sâmbătă, 28 aprilie, când 700 de orădeni s-au dus la prima scaldă din sezonul estival. Duminică, numărul acestora a crescut. "Astăzi, la ora 12, în ştrand erau peste o mie de vizitatori şi lumea venea în continuare. Având în vedere faptul că este singurul ştrand deschis în această perioadă în Oradea acesta este foarte solicitat", a spus Eugen Onciu, administratorul Ştrandului Ioşia.

Orădenii, în principal familii cu copii şi pensionari, s-au grăbit să profite de soarele puternic şi să se bălăcească în cele patru bazine funcţionale ale ştrandului ori pur şi simplu să stea la bronzat. Din cele patru bazine, unul este umplut cu apă mai rece, iar celelalte cu apă geotermală.

"În perioada în care am ţinut ştrandul închis s-au făcut lucrări de întreţinere şi de modernizare. S-au înlocuit circa 200 metri de conducte de alimentare cu apă care erau deteriorate, iar suprafaţa de spaţiu verde a fost majorată prin relocarea comercianţilor din ştrand", a mai spus Onciu.

Terasa ştrandului, proprietate a Administraţiei Domeniului Public (fostul RAPAS), nu a fost deschisă pentru că la licitaţia pentru atribuirea ei nu s-a prezentat niciun doritor. ADP va organiza o nouă licitaţie.

Preţul unui bilet de intrare este de 9 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii. Copiii sub şapte ani pot intra gratuit. Abonamentul lunar costă 78 lei pentu adulţi şi 36 lei pentru elevi şi studenţi.

Pensionarii au acces gratuit numai în zilele lucrătoare (de marţi până vineri, inclusiv). Astfel că în ştrand se va intra doar cu bilet până pe data de 2 mai. Deşi e luni, mâine ştrandul va fi deschis.

Cu toate că iniţial era vorba că rămâne închis în această vară din cauza lucrărilor la Complexul Nymphaea, care însă vor începe în septembrie, Ştrandul Municipal se redeschide începând cu data de 12 mai. Până atunci, angajaţii ADP fac lucrări de reparaţii curente, vopsire, înlocuire robineţi uzaţi, tuns iarbă şi împrejumuirea construcţiilor demolate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
jeguri umane suntem totii altfel nu ne am spala :))
lasa ca nici medicamentele, sapunul si alte chimicale nu sunt sanatoase si jegosi suntem totii prin ceea ce mancam :)) ei nu mai au imunitate ca anticorpii sa lupte este adevarat!
Postat 01 Mai 2012, 13:02 de fara discriminare
iosia
las ca pt jegosii de pensionari sint bune si conditiile astea, oricum se pisa pe ei toata ziua, e mai mult pisat decit apa termala in bazine, dar importatn e ca se pisa pe ei pe GRATIS, asta e tot ce conteaza...
Postat 30 Aprilie 2012, 00:01 de gado
extaordinar!
mizerabil este astea nu sunt conditii decat de animale nu de OAMENI trebuie filmat si aratataafara sa intelega U.E cum pun in pericol viata copiilor strandul asta trebuia inchis demult.Cate boli se transmit, extraordinar!
Postat 29 Aprilie 2012, 23:16 de mizerabil
pensionarilor
s a deschis pisatoria din iosia, poftiti la urinoterapie... pensionarilor, va puteti pisa pe voi toata ziua.
Postat 29 Aprilie 2012, 17:37 de hahaha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON