URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2014, 09:54

Pe drumuri de munte: CAPDD a deschis două centre de închiriere biciclete pentru excursii în Munţii Bihor şi Pădurea Craiului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aventura vă aşteaptă! Centrul de Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă şi-a deschis în comunele Remetea şi Roşia două centre de închiriere biciclete pentru turiştii care vor să viziteze pe două roţi Munţii Bihor şi Pădurea Craiului. Centrul din Remetea funcţionează în cadrul campingului Turul, iar cel din Roşia la Centrul de Vizitare a Sitului Natura 2000.

"La cele două centre de închiriere există tot ceea ce trebuie pentru efectuarea unor mici reparaţii şi a lucrărilor curente de întreţinere a bicicletelor. În foarte scurt timp, cu ajutorul unei maşini, biciclete vor putea fi trimise oriunde sunt solicitate de turişti, în zona Munţilor Bihor şi Pădurea Craiului. CAPDD Bihor pregăteşte şi un set de hărţi electronice care va cuprinde toate traseele de cicloturism din Pădurea Craiului. Hărţile vor cuprinde şi o descriere a obiectivelor din regiune şi vor fi disponibile, având inclusiv date GPS, pe site-ul www.padureacraiului.ro", se menţionează într-un comunicat al CAPDD.

Cele 12 biciclete mountain bike, complet echipate, pot fi închiriate pentru 5 lei pe oră sau 30 lei pe zi. Firmele de team-building, agenţiile de turism şi întreprinzătorii care asigură facilităţi de cazare în zonă vor beneficia de tarife preferenţiale atât la închirierea bicicletelor cât şi la accesul în peşteri.

"Putem spune că am făcut încă un pas înainte pentru dezvoltarea serviciilor de agrement şi recreere pentru turiştii care vizitează Pădurea Craiului. De acum, în afară de vizitele la Peştera cu Cristale din Mina Farcu şi la Peştera Meziad, cei care iubesc muntele pot descoperi frumuseţea acestor locuri şi cu bicicleta, la un preţ accesibil", a declarat Alin Iacobaş, preşedintele CAPDD Bihor.

Turiştii care doresc să închirieze biciclete, să facă programări sau să afle informaţii suplimentare pot apela numerele de telefon: 0744.296.308 - Fila Istvan şi 0741.119.020 - Dana Oniţa.

Deschiderea celor două centre de închiriere a bicicletelor a fost posibilă graţie proiectului "Pădurea Craiului - destinaţie de ecoturism" , finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta Dezvoltare Durabilă, cu suma de 123.176,19 euro.

Prin acest proiect, CAPDD Bihor, în parteneriat cu Primăria Comunei Roşia şi Ethical Travel Portal, din Norvegia, îşi propune să facă paşi importanţi pentru a transforma zona sitului Natura 2000 Defileul Crişului Repede - Pădurea Craiului într-o autentică destinaţie ecoturistică, reprezentativă la nivel naţional şi european.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON