URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2014, 21:05

Nuntă de lux: Olivia, fiica cea mare a magnatului Ioan Micula, s-a măritat (FOTO/VIDEO)

Magnatul Ioan Micula şi-a măritat, sâmbătă, fiica cea mare. Olivia Micula, în vârstă de 23 de ani, şi Dorin Floruţa, fost fotbalist, au fost cununaţi în Biserica "Înălţarea Sfintei Cruci" din cartierul Oncea, de preotul paroh Miron Erdei.

Mirii au pornit spre biserică în jurul orei 17.30 de la vila lui Ioan Micula de pe strada Colinelor, îmbarcaţi în câte o maşină Skoda Superb, model 2014. Din alaiul care i-a însoţit au făcut parte părinţii miresei, unchiul acesteia, Viorel Micula, şi alţi apropiaţi, care însă au preferat maşini precum Range Rover, BMW şi Mercedes.

Totuşi, în evidenţă a ieşit verişorul miresei, Victoraş Micula, care şi-a condus celebrul Ferrari de circa 200.000 euro, ambalându-l din când în când, ca să atragă atenţia.

Odată ajunşi la biserică, mirii au intrat cu maşinile în curtea acesteia, iar apoi uşile s-au închis. Biserica a fost bine păzită de mulţi bodyguarzi de la firma lui Mihai Gabor, zis Grecu, dar şi de la propria firmă de pază a tatălui miresei, care nu au lăsat pe nimeni să intre în curte. În jurul gardurilor s-au strâns atât ziarişti cât mai ales locuitorii din zonă, curioşi să vadă mireasa.

Olivia a purtat o rochie semnată de celebra Vera Wang, care a creat, de-a lungul timpului, rochii de mireasă pentru celebrităţi precum Victoria Beckham, Chelsea Clinton (fiica ex-preşedintelui american, Bill Clinton) sau Mariah Carey.

Ceremonia a început în stil american. Mirele a aşteptat în biserică, iar după ce toate cele şase perechi de cavaleri şi domnişoare de onoare au intrat în biserică, Olivia a fost condusă de braţ de tatăl ei spre altar.

Potrivit apropiaţilor, mirii au două perechi de naşi, ambele din partea miresei, formate din angajaţi ai grupului de firme condus de fraţii Micula. Domnişoara principală de onoare a fost Natalia, sora miresei, iar cavalerul de onoare a fost George Floruţa, fratele mirelui.

La ceremonia religioasă au participat câteva zeci de invitaţi, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, verişor al fraţilor Micula şi fost director al firmelor lor, care a ajuns după începerea acesteia, împreună cu soţia.

În timpul ceremoniei religioase, Victoraş Micula, care ieşise din biserică, a dat declaraţii presei. "Verişoara mea bănuiesc că e foarte fericită, la fel cum aş fi şi eu în asemenea situaţie. Olivia e o fată extraordinară şi mă bucur pentru ea că şi-a găsit sufletul pereche", a spus fiul lui Viorel Micula.

Întrebat de ziarişti dacă are emoţii şi dacă se gândeşte la momentul însurătorii, Victoraş a spus că nu. "Am 18 ani, încă nu mă gândesc la nunta mea". Cât despre prietena sa, Alexandra Gheţe, aceasta nu ajunsese la ceremonie. "Prietena mea e la aranjat, să se facă frumoasă. Şi mai frumoasă decât e", a răspuns Victoraş.

Întrebat despre participanţii la nuntă, vărul miresei a spus că la eveniment au sosit bunicii Oliviei din partea mamei, din Suedia, şi nişte rudenii apropiate din România. Totodată, la nuntă participă şi alţi invitaţi din Suedia şi din Anglia, aceştia din urmă fiind foşti colegi de-ai Oliviei de la o şcoală privată de business. "E un eveniment privat, mirii sunt foarte fericiţi, totul merge conform programului. Sunt invitate 350 de persoane, din Suedia, din Anglia şi din România", a spus Diana Bulzan, wedding planner.

După circa o oră, ceremonia religioasă a luat sfârşit, iar după ce din biserică a răsunat "Ave Maria" invitaţii s-au postat pe scările exterioare, în aşteptarea mirilor. Odată ieşiţi, Olivia şi Dorin au dat drumul mai multor porumbei albi - 300, potrivit wedding plannerului - şi au ascultat "Cântecul mirilor", o melodie ce aparţine formaţiei Bambi, care a fost interpretată live de doi cântăreţi.

Nunta a fost filmată de mai multe echipaje ale Naţional TV, televiziunea patronată de fraţii Micula, dar şi cu o dronă.

La plecare, mirii au urcat în maşină din curtea bisericii şi, după ce bodyguarzii s-au asigurat că au eliberat drumul, au pornit în trombă spre luxoasa sală de nunţi "Queen Mary", amenajată în ultimele luni de tatăl miresei - cu scandal, după cum bine se ştie - special pentru acest eveniment, în fostul restaurant Transilvania.

Sala a fost decorată cu o mulţime de flori, în culori pale, cum de altfel au fost şi cele folosite în biserică şi pe maşinile mirilor. Invitaţilor urmau să le cânte Călin Geambaşu şi trupa acestuia, Loredana, Ansamblul din Clejani şi Aurel Tămaş. De asemenea, atmosfera a fost întreţinută şi de magicianul Johannes. Primul dans al serii, cel al mirilor, a fost pe ritmuri de vals vienez.

Printre invitaţi au putut fi văzuţi politicieni şi afacerişti, precum şeful PDL Bihor Gavrilă Ghilea, fostul şef al Consiliului Judeţean, Mihai Bar, diverşi şefi de instituţii, inclusiv prefectul Claudiu Pop, precum şi actuali sau foşti responsabili ai Finanţelor Publice, precum Ioan Chivari sau Ioan Bercea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
vai s-amar
vai s amar Grecule ti ai pus sotia portara la nunta???mai este putin si- l dai la produs papagalule!!!Si ai pus la dispozitia nuntasilor pe dihorul de Sandu Ardelean? *
Postat 01 Septembrie 2014, 20:52 de boldor
banii vorbesc
tipu a luat-o pt.bani! ... ca si la tigani.
Postat 01 Septembrie 2014, 10:31 de unu
Succes
Usor exagerat....sa cheltui atata pe o nunta...dar, oricum Olivia e o fata superba, care merita tot ce e mai bun, la fel ca sora ei Nathalie. A fost o mireasa superba si cred eu ca va fi si o sotie si chiar o mama la fel de superba....cu asa modele ca parintii lor, era imposibil ca cele doua surori sa fie altfel decat minunate!!! Felicitari & Casa de piatra!!!!
Postat 01 Septembrie 2014, 10:11 de Adda
banc monden
discutie intre doua "doamne" dupa nunta lu Micula: - no, tu Marie, cum or fost toaletele doamnelor la nunta. - nu stiu, tu, ca io tat in fundu curtii m-am c.a.c.a.t!
Postat 01 Septembrie 2014, 08:41 de Smantana
oncea
PT. MARINA AUZI, DAR CE ARE DACA S-AU DUS LA BISERICA IN ONCEA?
Postat 01 Septembrie 2014, 08:26 de dan
cacacenii
arogante de neam prost, nu iese jegul de cacaceni din voi nici in zece generatii, tot niste parveniti si imbuibati de cacaceni sinteti...
Postat 31 August 2014, 22:49 de imbuibatilor
69 poze :)
..................şucari bihoreii ăştia!!!! adevărul e că ditamai MICULII s-au dus si ei la Biserica ... in Oncea :))))) ....... şi bodyguarzii ăi graşi ce rol aveau, în afara de a umplea unul singur poarta????
Postat 31 August 2014, 21:49 de Marina
ffffff
astia s TARANI ca multi altii care fac CIRC RURAL la ORAS :))) se cred la OBOR DE ANIMALE :)))
Postat 31 August 2014, 21:09 de FOC
mafiotul
Vad ca a fost si p... ala de mitran de la oltea.De unde-o fi avut bani de dar ca la nunta asta s-o fi cotizat nu gluma . O FI FACUT ROST DIN COTIZATIILE DE LA SCOALA. Stiti la ce fel de cotizatii ne referim ,nu?
Postat 31 August 2014, 20:47 de sol
Lista cu jigodii
Ghilea, Pop, Bar, Chivari, Bercea ......................................................................... ar fi de stiut toata lista, ca sa stim cine pe cine serveste, cine cu cine se insoteste si cum se da Micula asa de mare cand spune ca l-a pus primar pe Bolojan ...................................................... ca a fost si Bolojan ................. de ce nu ati scris asta, ca era prezent si pupilul pus sa apere tribul de valul de autorizatii necesare scaparii de gura lumii ......................................................................
Postat 31 August 2014, 19:48 de Book
visati voi multe :))))
TAxRAxNIxSM :)))) , daca avem TARANI cu domiciuliu in ORADEA avem parte si de CIRC RURAL :))))) ORIGINEA nu are SCUZA poti avea CASTEL ca tot din TARANI esti CRESCUT :))) , sa nu zic si fff multi INTERLOPI ( MOACA ) , nimic diferit de RROMI, OPULENTA si PROSTIE , nimic cu GUST . ROCHIA DE MIREASA e foarte INCARCATA si INCOMODA :), banuiesc ca si GREEEAAA, sa simta ca se MARITA :) . MIE nu mi plac RITUALURILE nu as avea RABDARE sa privesc PROSTIA . NIMIC cu GUST, arta, sensibilitate , multa GRANDOMANIE si foarte URAZTI FIZIC . E O TORTURA sa te fortezi sa nu PRIVESTI URATUL :))) . NOI ce traim in societate este bataie de joc, UMILINTA SOCIALA, VULGARITATE , exces de SNOBISM :)) . GRANDOMANIA nu face parte din ECHILIBRU :))) . Mai in GLUMA , mai in SERIOS, masiniile sunt pe FIRMA ?!!! CA sa INTELEGETI ce fac TARANII INTERLOPI in ROMANIA :))))))) .
Postat 31 August 2014, 19:47 de aaaaa
Blestemul pamintului nu-l desface nimeni !!!!!!!!!
Nici Vera Wang, nici drona !!!!!!!!!!
Postat 31 August 2014, 19:43 de Nice
inviati ?
Toate bune si frumoase ,doar ca , autoarele articolului ar fi trebuit sa reciteasca ce au scris pentru a nu lasa sa apara greseli de genul 'la nuntă participă şi alţi inviaţi din Suedia şi din Anglia " !!!
Postat 31 August 2014, 18:14 de anca
@Doru Floruta
Bine punctat.....si-o maritat fata a lu smantana....dar culmea ca si ei cred ca sant lumea buna....inainte cu cateva saptamani de a le pica unora cu tronc...ei tabarau pe sefii de magazine sa-si vanda sapunurile AMO....CA DE FOLOSIT NU PREA STIAU CUM....
Postat 31 August 2014, 18:12 de stanuta
Plin de taranoi
mama, ce lume "buna" la nunta asta. Pai daca asta este evenimentul monden al anului la Oradea, vai de c.u.r.u lui de oras, plin de tarani cocliti care se dau domni.
Postat 31 August 2014, 17:19 de Doru Floruta
@Claudiu
S-a inventat telecomanda pentru cei ca tine. Eu, unul, sunt trist ca nu stiu ce s-a servit la masa, ce s-a baut, cati s-au imbatat, cati au plecat acasa cu nevestele altora si cate parturi s-au tras in total. Asta e rolul articolelor de gen. In rest, exista Goethe, Kipling, Marx si Engels etc... Succes!
Postat 31 August 2014, 14:35 de shadow
@Valahu
Te miri, ha? Eveniment privat prin spatiul public, nota de monden, can-can, barfe etc. Inca n-ai citit articolul, corigent mic la citire ce esti..
Postat 31 August 2014, 14:29 de shadow
?
Dar cununia civila unde si cand a fost? Pe site-ul Primariei nu figureaza la " Publicitatea casatoriilor"! Dupa cum nici presupusa casatorie(anuntata in presa locala)dintre el si Ioana Irina pe 19 iulie 2014 nu figureaza! Pai ori e Publicitatea tuturor casatoriilor, ori a niciuneia!
Postat 31 August 2014, 14:25 de TDS
erahat cu apa rece
dragi cititori,noi cei care citim aceste ineptii suntem vinovati de promovarea acestor personaje de subcultura,al caror singur merit este ca s-au nascut bogati(material).Ma nedumereste insa ca a fost nevoie de doua pupeze sa scrie aceasta mizerie de articol.Probabil bihoreanul a primit destul adraia si chipsuri incat si-a permis sa mobilizeze toate fortele pentru a ne informa cine si-a incordat muschii prin centru.Cei care nu au avut altceva de incordat si-a incordat motorul de la caruta.O zi buna
Postat 31 August 2014, 10:25 de Claudiu
Copii nu au nicio vina, doar sunt victime.
Din rakat nu faci bici nici aici si nici in alte parti, chiar daca il poleiesti cu aur.
Postat 31 August 2014, 10:12 de Snow
No, amu is doi ce o sa sparga ce a mai ramas din avere ..........................
Puterea ii sporita ca langa Victoras Cretinita (zis si Valahu de la Cacaceni) s-a alipuit si Floruta Lipitoarea ..............
Postat 31 August 2014, 10:06 de Dinu Cacace Paturica
Asa da
F, bine si frumos..de-acu incepe nostimada....ne mai auzim...da ce moaca de taran are """miresul""" seamana cu socrul mic. dorim mirilor binele facut de tatal Micula multor locuitori din Oradea.....
Postat 31 August 2014, 07:51 de zita
valahu
@shadow Articol pozitiv de Bihoreanul despre clanul Micula? Esti beat sau nebun? Eveniment privat! Turbatule!
Postat 31 August 2014, 07:16 de valahu
@Valahu
Bai, boule, articolul are tenta pozitiva! (adica e de bine - daca nu intelegi anumite cuvinte...) Trebuia sa-l citesti inainte de a-ti posta basina din cap...
Postat 31 August 2014, 01:11 de shadow
Valahu
Foarte bine a facut fiica. Casa de piatra! Pt Bihoreanul de ce va f...ta grija de clanul Miculesti? Nu aveti treaba cu ei, sinteti niste sovini jegosi.
Postat 30 August 2014, 21:15 de Valahu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON