URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Octombrie 2013, 13:31

Mihaela Tatu, Hadrian Borcea şi Dinu Iancu Sălăjanu vorbesc despre experienţe marcante la 11even Oradea 2013

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea organizează, pe 18 octombrie, cea de-a treia ediţie a evenimentului "11even Oradea", care se va desfăşura în sala Varadinum a hotelului Double Tree by Hilton, începând cu ora 16.30.

"Fundaţia Comunitară Oradea îşi propune să creeze un spaţiu de dezvoltare umană ce aduce faţă în faţă persoane care au trecut prin experienţe extraordinare, provocări şi eşecuri determinante care merită împărtăşite cu cei care sunt în căutare de exemple practice şi concludente pentru dezvoltarea lor ca oameni şi cetăţeni. Tema din acest an este: DEVIN ceea ce SUNT", precizează organizatorii într-un comunicat.

11 speakeri vor vorbi fiecare timp de 11 minute despre o experienţă personală marcantă din viaţa lor. Cei care-şi vor împărtăşi experienţa de viaţă în acest an sunt: Mihaela Tatu, realizator media, Natalia Selegean, finalistă XFactor România, Laura Creţ, actriţă la Teatrul de Comedie Bucureşti, Iunia Paşca, scriitoare, educatoare, călătoare, Diana Geambaşu, notar, Dorina Korozsi, dublă campioană balcanică la atletism, Ionela Danciu, promotoare a legii prin care indemnizaţia pentru copii să fie asigurată pentru toţi copiii născuţi din sarcină multiplă, Dinu Iancu Sălăjanu, interpret de muzică populară, Adrian Cioroianu, Business Development Manager Interl Corporation, Romeo Gozner, preşedintele fondator al asociaţiei sportive "Gold Dragon" şi Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor.

În cadrul evenimentului Fundaţia Comunitară Oradea va lansa programul "Bursa Talentelor", prin care se încurajează performanţa tinerilor studenţi sau absolvenţilor de studii universitare implicaţi în lucrări de cercetare de orice fel şi/sau care lucrează la proiecte ce au ca scop realizarea unor produse cu înaltă valoare adăugată şi valorizante pentru comunitatea locală: lucrări de diplomă/doctorate, articole sau cărţi, cercetări de piaţă, participarea la competiţii etc. Prin "Bursa Talentelor" FCO îşi doreşte să acorde 10 burse în valoare totală de 48.000 lei, ceea ce înseamnă burse de câte 4.800 lei.

Evenimentul se va încheia cu un recital "a capella" de 11 minute al corului Fiat Lux. Preţul unui bilet la "11even Oradea 2013" este de 50 de lei, pentru participarea la discursuri, respectiv de 100 de lei pentru cei care vor să participe şi la un cocktail de socializare cu speakerii.

Biletele se pot achiziţiona de la sediul FCO, strada Olteniei, nr. 67, de luni până vineri între orele 10 şi 16, respectiv de la recepţia hotelului Double Tree by Hilton, între orele 16 şi 18. De asemenea, doritorii o pot contacta şi pe reprezentanta organizatorilor, Simona Paşc, la numărul de telefon 0742.130.976 ori la adresa szabo_simona@yahoo.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON