URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2014, 15:52

Vasile Blaga: "PDL va demonstra că este principala forţă de dreapta. "Partidul de traseişti" nu va intra în Parlamentul European" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PDL Vasile Blaga şi candidaţii la alegerile europarlamentare Monica Macovei (poziţia a doua) şi Daniel Buda (poziţia a cincea) au susţinut, joi, la sediul PDL Bihor, o conferinţă de presă în cadrul vizitei electorale pe care au făcut-o în judeţ.

PDL - "singurul partid de dreapta"

Astfel, democrat-liberalii şi-au prezentat performanţele din actuala legislatură europeană. "În cei cinci ani, reprezentanţii PDL au realizat în total 60 de rapoarte, adică legi, mai multe decât ale PSD, PNL şi PRM la un loc, care au totalizat 36. 40 dintre rapoartele noastre au fost realizate de Monica Macovei, nu o dată declarată cel mai bun parlamentar din PE", a spus Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a prezentat obiectivele principale pe care formaţiunea le va urmări în legislativul european. "Avem o platformă serioasă. Cele trei direcţii principale de acţiune sunt legate de o consolidare în UE, precum intrarea în spaţiul Schengen, intrarea în zona Euro, sprijinirea IMM-urilor şi lupta împotriva corupţiei. În al doilea rând, sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova şi nu în ultimul rând vorbim despre o consolidare a integrării europene", a spus Vasile Blaga.

Totodată, Macovei, Blaga şi Buda i-au îndemnat pe români să voteze cu "dreapta" deoarece este singura care încurajează sectorul privat şi deci creează locuri de muncă. "PDL este singurul partid de dreapta din România. În ceea ce priveşte PNL, este greu să ştergi cu buretele faptul că ai fost părtaş la decizii precum introducerea a cel puţin 34 din cele 39 de noi taxe şi la "marţea neagră"", a spus Monica Macovei, adăugând că este important ca românii să împartă puterea politică. "În orice democraţie trebuie să existe un echilibru al puterii, altfel ne ducem spre dictatură", a afirmat aceasta.

Cu tunul pe PSD

După ce şi-a lăudat candidaţii, Vasile Blaga a criticat guvernele Ponta I, II şi III. "Ieri s-au împlinit doi ani de guvernare USL şi pe urmă PSD, doi ani catastrofali pentru România în care corupţia a ajuns în cabinetul premierului (referindu-se la cazul "baronului" PSD Adrian Duicu). Avem cea mai coruptă guvernare din 1989 încoace", a afirmat preşedintele democrat-liberalilor.

PSD a fost criticat şi de Monica Macovei, care a cerut "dreptate până la capăt" în cazul "baronilor" cu probleme penale. Totodată, Macovei a comentat cazul fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, acuzat că a încercat să angajeze un asasin plătit pentru a elimina principalul martor într-un dosar de corupţie. "PSD trece la crimă! Am ajuns să se comande asasinate împotriva celor care denunţă fapte de corupţie", a spus Macovei.

PMP, "partid de traseişti"

Întrebat despre aşteptările PDL şi despre "concurenţa" pe care le-o face Partidul Mişcarea Populară, Vasile Blaga a fost tranşant: "Vom demonstra pe 26 mai că suntem principala forţă politică de dreapta. PMP, partidul de traseişti, nici nu va intra în Parlamentul European".

Preşedintele democrat-liberalilor a precizat însă că principalul adversar al formaţiunii a fost întotdeauna PSD. "Noi când suntem în opoziţie, suntem în opoziţie. Noi nu avem pacte de coabitare sau mai mult sau mai puţin vizibile. PNL-ul are un mod de a coabita în permanenţă cu PSD-ul", a mai precizat acesta.

"Noi vom discuta după 26 mai cu partidele de dreapta, normal. Depinde şi de felul în care acestea se comportă în această campanie. Dacă unele dintre ele sapă tranşee de netrecut va fi complicat de discutat cu ele", a mai adăugat Blaga.

În cadrul vizitei în Bihor, candidaţii la europarlamentare s-au dus la Beiuş, unde a fost zi de piaţă, iar reprezentanţii filialei judeţene, în frunte cu preşedintele Gavrilă Ghilea şi dr. Carmen Pantiş, candidată pe poziţia 32 pe lista PDL, s-au dus în Piaţa Mare, unde au împărţit pliante, pixuri şi cutii de chibrituri inscripţionate şi le-au cerut comercianţilor şi cumpărătorilor să-i voteze.

Pe Corso, fără Blaga

În cadrul vizitei la Oradea, Vasile Blaga şi cei doi candidaţi au plănuit şi o ieşire pe Corso, la ora 16. Până la urmă, însă, singura prezentă printre orădeni a fost Monica Macovei, însoţită de reprezentanţi ai fililalei judeţene şi locale, precum Gavrilă Ghilea, Cristian Puşcaş, Adelina Coste şi Ionela Pop Bruchental. "Domnul Buda a trebuit să ajungă la Cluj, iar domnul Blaga a avut plănuită o întâlnire", a explicat pentru BIHOREANUL, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Dacă reprezentanţii filialei judeţene, însoţiţi de mai mulţi tineri PDL-işti s-au rezumat la a împărţi pliante, pixuri şi alte materiale de campanie orădenilor, invitându-i totodată să meargă la vot, Monica Macovei a stat şi minute bune la discuţii cu trecătorii pe care i-a întâlnit explicându-se cât de rea este guvernarea actuală şi înşirându-le parte din cauzele pe care le-a susţinut de-a lungul timpului în Parlamentul European. "Eu am fost cu Băsescu, dar nu mai, doamnă. Nu mai am încredere în el", i-a spus o bătrânică. "Nici noi nu mai suntem cu Băsescu", i-a răspuns Macovei, completată de secretarul general al PDL Bihor, Teodor Suciu: "Noi suntem alţii, doamnă!"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
De unde rezultă că dreapta e infimă !?!
Iar după desprinderea lui Blaga de grup, care s-a dus la întâlnirea trimestrială programată cu Bolojan, Popa și Micula, o să fie și mai mică !?!
Postat 09 Mai 2014, 08:36 de Carp III
Basescu
EU v-am FACUT EU va OMOR.
Postat 09 Mai 2014, 08:29 de goga
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON