URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2017, 19:37

Unanimitate la PSD Bihor: Ana Maria Tiron, executată pe repede-înainte, la cererea lui Mang (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce a vrut preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, au înfăptuit aproape fără niciun comentariu toţi „fruntaşii” organizaţiei, de la primari şi viceprimari de comune până la consilieri judeţeni şi parlamentari, ba chiar şi eurodeputatul Emilian Pavel, prezent pentru a da o mână de ajutor la mazilirea totală şi definitivă a fostei secretare executive Ana Maria Tiron.

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit săptămâna trecută, Mang i-a cerut acesteia demisia din calitatea de consilier judeţean, pe motiv că ar fi pactizat cu PNL, astfel încât la posibila reluare a alegerilor pentru conducerea Consiliului Judeţean Bihor să nu mai voteze, cum făcuse anul trecut, pentru trioul Pasztor Sandor - Ioan Mang - Traian Bodea.

Acuzată de „indisciplină”

Pentru a obţine înlăturarea lui Tiron din partid, Mang a convocat în cursul zilei de luni nu mai puţin de trei întâlniri, prima fiind programată la ora 12 la sediul PSD Bihor, cu primarii, consilierii judeţeni şi parlamentarii organizaţiei. În faţa acestora, potrivit surselor BIHOREANULUI, Mang a afirmat că Tiron a dat dovadă de indisciplină prin refuzul de a demisiona din CJ.

„Mang nu a dat amănunte, oricum le ştiau toţi din BIHOREANUL. În apărarea lui Tiron au vorbit doar vreo trei primari, cei din Nucet, Căpâlna şi Remetea, dar fără multă convingere. Aceştia au ridicat doar problema că fără Tiron coaliţia PSD-UDMR-ALDE din Consiliul Judeţean rămâne cu 17 consilieri, la fel ca PNL, deci nu vom mai avea majoritate nici măcar pentru adoptarea hotărârilor simple. Dar problema n-a fost discutată pe fond”, a declarat un PSD-ist.

În ceea ce o priveşte, Tiron a încercat să se apere, dar fără vehemenţă. „A spus doar că ea nu a trădat niciodată partidul şi nici nu o va face, şi că la reluarea alegerilor din CJ ar vota propunerea PSD”, a relatat sursa.

Pentru „unitatea echipei”

Discuţia privind excluderea fostei secretare executive s-a încheiat rapid, după care a urmat o şedinţă formală, a Biroului Permanent Judeţean, din care fac parte şi şefii organizaţiilor locale, de tineret, de pensionari şi de femei. „Şi în BPJ, unde Tiron nu a mai fost de faţă, discuţia s-a terminat rapid. Membrii Biroului şi-au însuşit prin ridicare de mâini propunerea preşedintelui de excludere după ce colegul Oros (n.r. – Florin Oros) a spus că nimeni nu poate contesta munca Anei, dar că demisia ei era necesară pentru unitatea echipei”.

Singurul detaliu interesant din reuniunea BPJ a fost că, la un moment dat, unul dintre participanţi ar fi cerut dovezi că Tiron a „trădat” partidul, iar Mang i-a răspuns oferindu-i o informaţie despre care a susţinut că a aflat-o de la... UDMR-istul Pasztor Sandor. „Ne-a spus că Pasztor l-a informat că Tiron s-ar fi întâlnit cu Bolojan”, afirmă sursa, făcând referire la presupusa disponibilitate a fostei secretare executive de a vota alături de consilierii judeţeni ai PNL, împotriva formulei Pasztor - Mang la conducerea CJ.

Mucles pesedist

A treia reuniune, cea a CExJ, a avut loc de la ora 16, în sala mare a Prefecturii, şi s-a consumat tot fără ca „inculpata” să fie prezentă. PSD-iştii s-au adunat încă cu o jumătate de oră înainte pe terasa unui local din Parcul Traian, iar când au urcat spre sala de şedinţă au refuzat să facă orice fel de comentarii.

Abordaţi de BIHOREANUL, majoritatea au susţinut că nici măcar nu cunoşteau motivul pentru care fuseseră convocaţi. „Nu ştiu, în invitaţia primită prin SMS nu scria. O să ne spună domnul preşedinte”, a răspuns Bekesi Csaba, directorul AJOFM Bihor. Aceeaşi atitudine au avut-o apoi Debelka Lila, consilierul judeţean Florin Oros, fostul deputat PD-PNL Liviu Laza Matiuţa şi mulţi alţii. Eurodeputatul Emilian Pavel a încercat chiar să fie băţos: „Nu vă spun eu, şi aşa aveţi surse în PSD, iar eu nu vreau să fiu sursa BIHOREANULUI”.

Unanimitate până la capăt

În spatele uşilor închise, preşedintele PSD Bihor a avut nevoie de numai o oră şi jumătate pentru a o transforma pe Tiron în istorie.

„Domnul Mang ne-a spus că BPJ a fost de acord cu propunerea de excludere pe care o făcut-o şi că doar ne-o aduce la cunoştinţa Comitetului Executiv. Totuşi, imediat a întrebat cine este pentru, cine e contra, cine se abţine. În câteva secunde au ridicat toţi mâinile, chiar şi primarii care înainte au fost de părere că Ana Maria Tiron nu trebuia exclusă”, a relatat o sursă a BIHOREANULUI.

Ultima şedinţă

Până la această oră, fosta secretară executivă a PSD Bihor nu a putut fi contactată pentru a spune dacă va ataca sau nu decizia de excludere luată prin vot deschis. E posibil ca punctul ei de vedere să fie auzit marţi, în cadrul ultimei apariţii publice în postura de ales judeţean.

Marţi este convocată şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bihor, în cadrul căreia e de aşteptat ca PSD să anunţe oficial excluderea Anei Maria Tiron, să ceară revocarea mandatului de consilier judeţean şi înlocuirea ei cu un alt membru PSD de pe lista de candidaţi depusă la alegerile locale de anul trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Replica
Bah astia ante comentatorii care ati comentat inaintea mea , ati deviat de la subiect sunteti pe aratura deja , reveniti bah cu picioarele pe pamant daca se poate cu picioparele inainte si sa va cante popa!:))=))Revenim la subiectul articolului` O femeie nervoasa( indignata, abuzata .... executata pe repede inainte la cererea lui Mang ) este mai periculoasa decat 10 barbati hotarati ca sa io traga!:))=)) Dusmanul dusmanului meu este prietenul meu ..... pana la un moment dat( ce ma pot folosi de el)!:))=)) Revenind la subiectul articolului , o cunosc pe Ana Maria Tiron alias E vita Pe ron si i-am dus multe informatii , ultima data acu cativa ani si s-a folosit bine de ele a fost ultimul serviciu pe care l-am facut partidului PeSz|De Bihor, si la cate informatii stie despre PSD Bihor anticipez o noapte a cutitelor lungi in PeSzeDe Bihor cu sange pe pereti , pruncucidere, crime in masa, genocid total !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 19 Septembrie 2017, 20:54 de Romanul_Simplu
TDS
Decât să mă corectezi pe mine , cred ca ar fi mai bine să-ți îmbunătățește psihicul puțin, ca la știrea despre școlile marea britanie ai sarit la gatul lui Bolojan. Lloooooolll
Postat 19 Septembrie 2017, 12:08 de sandu1200
TDS
Tds ma bucura inteligența ta in domeniu de cultură. La limba Romana ai note bune. Dar ce faci cu restul.
Postat 19 Septembrie 2017, 12:04 de sandu1200
ERATA
...de câți arăt....
Postat 19 Septembrie 2017, 11:51 de TDS
RASPUNSURI
@suporter_oradean: 1.Iar ai greșit ! Nu e atât ! Păi ori știi exact, ori nu ! 2.De cțt arăt, mă doare în cot ! 3.Privire tulbure ? Habar n-am ! Nu mi-a mai zis nimeni dar mai știi ! Mai pun uneori picături...4. Balint nu mă poate juca ! Eu par de 70, el de 25 ! Sunt și roluri de compoziție dar totuși....5. Deci pe terasă e numai bere ? Puteam să jur că se mai strecoară și câte o vodcă ! @sandu1200: 1.Decideți-vă odată ! Ori copil, ori 70 ????!!!! 2. Sunt prea " bătrân" ca să mai fac astfel de căutări ! Oricum era o expresie metaforică, doar acesta e motivul pentru care am pus ghilimele ! PS : Nu pricep de ce nu scrii APOLITIC ! Așa se scrie !
Postat 19 Septembrie 2017, 11:49 de TDS
inca nu,imediat
da,ai 59 ani si 11 luni,oricum Tds arati de 70 ani,iar privirea aia din iarna tulbure e clara pentru orice psihiatru ca nu iti iei tratamentul....si vezi ca la teatru pe terasa nu se bea votca,vorbesti iar in plin delir....Cred ca Richard Balint ar face un rol magistral jucand rolul Tds,ne-am prapadii de ras...Piesa de teatru ar putea purta numele buletin de flotant avand in vedere cat urasti orasul asta...#paranoia
Postat 19 Septembrie 2017, 11:28 de suporter_oradean
TDS
Tds e un copil , după mentalitatea lui are in jur de 17 ani . Si sa reveni TDS dragu tati nu te cunosc , sunt A-politic dar daca vrei te las sa ma cauti ca sa ne spui si noua daca sunt fata mare sau nu.
Postat 19 Septembrie 2017, 11:04 de sandu1200
!!!!!
@suporter_oradean: 1. Încă nu am ! 2. Cu paranoia zic să o iei totuși mai ușor ! 3. sandu1200 sigur mă știe chit că se dă " fată mare " sau apolitic !
Postat 19 Septembrie 2017, 10:22 de TDS
Drum bun...
Fatuca in mod clar a promovat datorita abilitatilor nocturne. Dragnea si-a facut secret(ara) senator, s-o aiba aproape. Mang doar consilier, s-a plictisit de ea: pa...
Postat 19 Septembrie 2017, 08:51 de B_Emilia
sandu1200
sandel vezi ca Tds are 60 ani si e paranoic,restul e cancan
Postat 19 Septembrie 2017, 08:33 de suporter_oradean
TDS
Nu stiu cine varga si Pușcaș marin sau poate e la vânători de munte . Stiu ca malan e vice. Dar tu te legi de Bolojan de numa . Filip a **** meciul in orașul ăsta si nici macar nu e de prin zona , ca macar Bolojan e din bihor , filip e o vinitura di slobozia si a dat carnală, la țăranii din iosia cu strada hategului si toti l-au votat. Dar Bolojan într-un singur an ă făcut mai multe ca filip in 2 mandate si daca esti oradea observi asta. A da ă făcut si filip a furat 60% din spațiile comerciale din centru ca ada vb gura satului.
Postat 19 Septembrie 2017, 02:29 de sandu1200
CHIAR AȘA?
@sandu1200: Hai că știi perfect că nu sunt! A fost în PNL situația Lucia Varga! Oarecum asemănătoare! Bolojan se pare că nu a vrut-o pe listă dar partidul DA! Mă rog, au pus-o degeaba la Constanța! Sau Florin Alin Birta dorit de Bolojan! Ce să zic ? Mălan a zis, nu eu! PS: N-am înțeles ce vot nu am? În PSD? Cum aș putea să am? Și nici membru nu voi fi vreodată! Eu coleg cu Filip sau Puscas? Simpatizant, DA! Fară îndoială!
Postat 18 Septembrie 2017, 23:25 de TDS
TDS
Da probabil nu esti membru de partid ÎNCĂ. Ți-ai spălat mâinile ca e problema internă de partid. Dacă era in pnl oare ce ziceai. Bolojan e de vina. Probabil tu esti prea mic si nu ai drept de vot , dar cand vei avea , votează pe cineva care nu a mai fost si care e A-politic. Ca ne-am saturat de burtos experimentați si bețivi cu tentă de mircea badea și care p u l a mea or mai fi
Postat 18 Septembrie 2017, 21:56 de sandu1200
Regrete...
Experienta isi spune cuvantul in toate domeniile ! Regrete Anabela, nu ai invatat nimic de la viata !!!
Postat 18 Septembrie 2017, 20:50 de AnonymuS
!!!
@sandu1200: Nefiind membru PSD iar problema e una internă de partid nu am ce să zic! Și totuși.... o ști Mang ceva! Ce, lui Dragnea i-a casunat din senin pe Grindeanu?
Postat 18 Septembrie 2017, 20:40 de TDS
Si mergem mai departe...
După principiul..."rotirea cadrelor",...draga ana-maria,trebuie sa cedeze locul. Nu e greu de intuit care e urmatoarea "cruduta".????
Postat 18 Septembrie 2017, 20:18 de Nofan
TDS. Bihoreanoradean
Ce aveti de comentat aici?
Postat 18 Septembrie 2017, 19:47 de sandu1200
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON