URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2012, 15:58

Un nou "butic" cu trecere la Lotus Center: Casa Căsătoriilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan şi-a început prima zi de lucru din noul an cu o inaugurare. El a dat marţi în funcţiune noua Casă a Căsătoriilor din incinta Lotus Center. "Noua Casă a Căsătoriilor a presupus o investiţie de 100.000 euro, iar cele două săli de căsătorii de aici au fost amenajate la standarde occidentale", a declarat Bolojan.

Edilul a punctat că existenţa a două săli de căsătorii în loc de una este doar în avantajul mirilor. "Ofiţerul stării civile va putea oficia succesiv două căsătorii mutându-se dintr-o sală în alta printr-un culoar de legătură. Acest fapt va creşte durata de timp în care trebuie eliberată fiecare sală de la 15 minute, cât este în prezent, la 30 de minute. Participanţii la eveniment vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru acest moment special", a spus primarul.

Căsătorii de "modă nouă"

Cristian Popescu, şeful Serviciului Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SCLEP) din care face parte şi Compartimentul de Stare Civilă, a afirmat că amenajarea noului spaţiu va provoca modificări radicale în modul de desfăşurare a căsătoriei civile. "Căsătoria se va schimba ca şi concept, adaptându-se modelului occidental, în sensul că invitaţii vor urmări evenimentul stând pe scaun, iar în picioare vor sta doar mirii şi martorii care s-au prezentat în faţa ofiţerului stării civile", a spus Popescu.

Noua Casă a Căsătoriilor are o suprafaţă totală de 328 metri pătraţi şi are acces direct din parcarea Lotus Center. Accesul în sală se face prin holul principal care desparte cele două săli, iar căsătoria care urmează să aibă loc este anunţată pe un monitor montat la intrarea în fiecare încăpere.

Cele două săli au o capacitate de 143 respectiv 116 locuri. Prima dintre ele are 93 de locuri pe scaune, iar cea de-a doua 86. Ambele încăperi sunt dotate cu aparatură de sonorizare comandată de la pupitru direct de ofiţerul stării civile fapt care elimină necesitatea angajării unui specialist.

"O ofertă de nerefuzat"

Odată cu inagurarea noii Case de Căsătorii, municipalitatea va renunţa la spaţiul închiriat în incinta Casei de Cultură a Tineretului din cartierul Ioşia, cununiile civile urmând să se oficieze fie în sala mare a Primăriei, fie în sălile de la Lotus Center. "Adevărul este că Lotus Center ne-a făcut o ofertă de nerefuzat. Toată investiţia s-a făcut pe cheltuiala companiei, iar în schimb ne-au cerut o chirie de numai 1.390 lei pe lună plus utilităţile, pe care le-am estimat la circa 1.500 lei lunar", a spus Cristian Popescu.

Şeful SCLEP estimează că spre deosebire de contractul încheiat cu Casa Tineretului, unde circa 40% din încasări rămâneau proprietarului spaţiului, prin înţelerea încheiată cu Lotus Center municipalitatea va cheltui maxim 9% din totalul încasărilor, fapt care va aduce un plus la bugetul local de circa 50.000 lei anual.

Mai mult, conform înţelegerii făcute cu proprietarul imobilului, în contul chiriei plătite de Primărie Lotus Center va oferi celor zece ofiţeri ai stării civile bonuri valorice pe baza cărora să poată achiziţiona bunuri. "Este o formă de recompensare a acestor oameni care lucrează la fiecare sfârşit de săptămână fără ca Primăria să îi poată premia", a spus primarul Ilie Bolojan.

Casa Căsătoriilor din incinta Lotus Center va funcţiona în zilele de vineri şi sâmbătă contra unei taxe de 60 lei, respectiv 200 lei. În ceea ce priveşte Primăria, sala Traian Moşoiu poate fi închiriată doar în zilele de sâmbătă şi duminică, iar taxa este de 250 lei. Evidenţele municipalităţii arată că ziua cea mai solicitată pentru încheierea de căsătorii este sâmbătă. Anul trecut, în zilele de sâmbătă s-au încheiat 844 de căsătorii, spre deosebire de vinerea şi duminica, cu numai 385, respectiv 100 căsătorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
amandoua
de ce nu s-a pastrat si locatia din Iosia? si lumea putea alege unde sa se casatoreasca: in sala anosta si comunista de la primarie, in locul frumos si verde din Iosia sau la bordelul taranesc din mall.... dar probabil facea concurenta bunul simt din Iosia salii de la mall.... ce bine arata steagurile peste tapetul ala kakaniu si tiganesc.... mai lucrati mult la tembelizarea populatiei?
Postat 05 Ianuarie 2012, 10:03 de dya
Melteni, taranoi, popo ...
un mare fast pentru taranoi naturalizati, popo, melteni, looseri , c...e, sa va faceti nunta de aur in decorul de toata frectia ... si infectia de acolo ... bussinesuri made in romania ... astia se cred in Las Vegas ... sunteti de taoata jena ... aveti precis multi fani ... sefa stie mai bine, oricum succes ... prosti , scuze adica multi prosti asteptau si asa ceva ...
Postat 04 Ianuarie 2012, 23:09 de vapisinfreza ...
ha ha ha
pacat pt ca Casa Tineretului era cea mai buna locatie. afaceri bani afaceri bani interese bani interese bani
Postat 04 Ianuarie 2012, 22:51 de c
inteligenta rara
ghiula, multumesc ca m-ai facut sa rad cu lacrimi in seara asta! esti un fin observator al fenomenului de raspandire continua a imbecilitatii fara soponele si cu cosuri pe frunte-nas-kcur din orasul asta de dungati! inteligenta respectabila, monser! sa ai un an cu multi bani !
Postat 04 Ianuarie 2012, 20:20 de zina
veniti de va impreunati la mall, taranoilor
Cohortele de taranoi imputiti, naturalizati la oras, vor da navala sa se impreuneze civil in maiastrul decor neobaroc tarziu, peste care s-a asternut o usoara tenta de Hidisel. Foote-v-ar dumnyezo!
Postat 04 Ianuarie 2012, 18:42 de ghiula
iosia
pacat, in Iosia era foarte frumoasa curtea plina de verdeata si rustica, ceva deosebit...
Postat 04 Ianuarie 2012, 12:05 de dana
sala pentru lilieci
tulvai doamne ca candelabru atarna in sala! galben diareic! ala-i aranjament de sala?! peretii arata ca o pista pentru muste bete sau lilieci aburiti!
Postat 04 Ianuarie 2012, 10:31 de Ropotan
perfect pentru taranul oradean
Amenajarile sunt de un prost gust desavarsit, dar tinand cont ca 90% din populatia Oradiei e formata din tarani, e perfect!
Postat 04 Ianuarie 2012, 07:54 de ghiusi
decor dungat pentru senili si oligofreni
lipsa de bun gust la amenajarea salii pt nunti -- astia au adus scaunele de la astoria, din beci? fie trebuia sa faca decorul tot alb = prea pretentios, s-ar fi murdarit rapid, fie rosu complet = vip, a la oscar (toti jucam un rol in viata, nu?), fie albastru = tenta regala! ar fi fost elegant, de bun gust, modern, fantastic pt poze. astia au facut aici un raaahat dungat! ma mir care naiba s-o ocupat de "proiect", ca vad ca bani a luat cat a incaput!
Postat 03 Ianuarie 2012, 22:36 de Irina
suntem penibili
suntem penibili...peste tot scriem in ungureste....in Ungaria la 100 Km nu da macar indicator de ROmania ......doar la vreo 20 km de granita...si noi ii tot promovam pe unguroci peste tot......penibiliii
Postat 03 Ianuarie 2012, 22:27 de io
bravo
Era necesara o schimbare! Felicitari! @cristi vezi ca ai nevoie urgenta de un psihiatru bun
Postat 03 Ianuarie 2012, 21:55 de cornel
casatoria o afacere la moda
Casatoria a devenit o afacere in ultimul timp. Dupa 2-3 ani de casatorie un cuplu se desparte si impart bunurile, apoi o iau de la capat. Cunosc cuplu care se casatoreste a 3-a oara. Odata cu mirii castiga primaria, biserica, restaurantele, etc., asa ca nu ma mira acest articol. Ma asteptam demult ca acest lucru sa se deschida alta sala. Cea de la Casa de Cultura nu mai facea fata, cum nici restaurantele nu mai fac fata.
Postat 03 Ianuarie 2012, 21:16 de un oradean
soc -- decor dezgustator, sa va fie rusine!
vai de mine ce oribil decor au pus astia in sala! groaznic, kitchos, dungi albe-rosii la scaune ca pentru bolnavii psihic si homosexuali, desene pe pereti ca pentru isterico-depresivi, baaaa, dobitocilor, este de kkka kkkat! asta da bataie de joc pnetru cei care or sa dea bani ca sa-si oficieze casatoria acolo! hoooooribil!
Postat 03 Ianuarie 2012, 20:14 de Cristi
fain
f fain,felicitari !!!
Postat 03 Ianuarie 2012, 19:05 de oradean
Daaa sigur....
Daa sigur....eu zic ca ''Amenajarea celor două săli de căsătorii la standarde occidentale''...etc etc...bla..bla , a costat cel putin 10.000.000 de Euro !!!!! Siiiiigur ca da .......
Postat 03 Ianuarie 2012, 17:13 de Viki
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON