URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2015, 17:09

Tânăra care a murit în accidentul din Avram Iancu era o cunoscută cântăreaţă şi prezentatoare TV (FOTO)

Tânăra care a murit în accidentul din Avram Iancu era o cunoscută cântăreaţă şi prezentatoare TV (FOTO) (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânăra în vârstă de 23 de ani care şi-a pierdut viaţa vineri noaptea în urma unui accident petrecut pe DN79, lângă localitatea Avram Iancu, era o cunoscută cântăreaţă şi prezentatoare TV în Satu Mare. Este vorba despre Paula David Raţ, fiica fostului preşedinte al clubului de fotbal Olimpia Satu Mare.

Paula a decedat după ce maşina în care se afla, un Opel Astra, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un TIR care circula regulamentar. Autoturismul în care se afla cântăreaţa din Satu Mare era condus de iubitul acesteia, în vârstă de 23 de ani.

Din primele cercetări ale Poliţiei Rutiere rezultă că bărbatul nu a adaptat viteza la întâlnirea cu o alveolă mediană de calmare a traficului şi, pe fondul carosabilului umed, a intrat pe contrasens.

În maşină, pe locurile din spate, se mai aflau şi părinţii şoferului. Cu toţii se îndreptau spre un botez în Arad.

Şoferul şi părinţii săi se află internaţi în stare stabilă, dar gravă, la Spitalul Judeţean din Oradea. Din păcate, la sosirea echipajelor de intervenţie, tânăra din Satu Mare decedase.

Citeşte şi: Impact frontal pe DN 79: O tânără a murit, iar trei persoane sunt internate în stare gravă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Gunoaie de unguri iredentisti, hortisti, revizionisti.
In poza, fata poarta tricolorul romanesc si din cauza asta o injura r.ah.at.tii de unguri iredentisti.
Postat 23 Aprilie 2015, 00:19 de Valhalla-Asgard
tuta pitzi si soferul minune!
Exact ce isi meritau si-au gasit! Noroc ca pronia cereasca mai sterge ratati si fufele in devenire de pe acest pamant... ma astept pe zi ce trece sa ajunga si la tagma ziaristica ... poate da doamne doamne sa ii suie intr-o masina si sa uite ca la iesire din localitate e iar o insulita menita sa incetineasca tonti care gonesc si uita ca daca la intrare era una poate la iesire nu este! Ce iti cauti cu mana ta se cheama lucru de mana manual si nemijlocit!
Postat 22 Aprilie 2015, 21:16 de tzopunpecamp
Admin....???
Oare,comentariile userului "grigore" chiar nu contin.." injurii, un limbaj licențios,..." ca nu sunt sterse...???
Postat 21 Aprilie 2015, 15:18 de Citizen
Doamne iarta-ne...
citizan@unul simplu...ce nenorociti sunteti!N-aveti scoala cita vacanta avea fatuca asta..Mamele voastre sunt mindre de voi..Doamne ai grija de acesti bipezi..Sper ca ADMIN va va blocheaza id-ul,ip-ul!Va multumim ADMIN!
Postat 21 Aprilie 2015, 06:43 de grigore
REPLICA
Doamne ierte-o si o odihnesti in pace!Problema este ca este de vina !Viteza si graba aduce accidente , increderea prea mare, trufia , maretia ,mandria proasta aduce la necazuri si tristete ! A GRESIT! Doamne ierte-o si o odihnesti in pace!Pitzipoanca ...Nepitzipoanca ... greseala se plateste , odata gresesti si odata platesti si mori!Revenind la articol sin la informatiile de pe surse... poti sa fii regele lumi ce -tie scris asa ti-e dat ! Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 19 Aprilie 2015, 13:32 de Romanul_Simplu
Un nenorocit...
..este acest cititzan!Apropos cind e ma-ta acasa ca fac recensamintul la pitzipoance idiot care esti!Hai SICTIR de nenorocit,sper ca te vede bunul Dumnezeu..!
Postat 19 Aprilie 2015, 08:54 de grigore
trafic
In loc sa strice banii pe astfel de capcane mortale, mai bine instalau cateva radare fixe,PRESEMNALIZATE RESPONSABIL(PANOU ELECTRIC).Care este diferenta dintre un nebun care instaleaza de exemplu un curent de inalta tensiune pe un gard ,langa un trotuar intens circulat,il semnalizeaza,si asteapta sa vada cate victime are intr-o zi,si iresponsabilii care au gandit aceste alveole? Este infractiune de omor in toata regula,adica: prevede rezultatul faptei sale,si desi nu-l urmareste,accepta posibilitatea producerii lui.O MOR CU INTENTIE,ACADEMICIANULE, CARE AI DISPUS CONSTRUIREA ACESTOR CAPCANE.
Postat 19 Aprilie 2015, 07:10 de opinie
Ce cretini...
Handicapatii care au comandat montarea acelor alveole, cu siguranta sunt vinovati, dar de cretini ce sunt nu le elimina. @Citizen esti un bonav mintal din nastere, ce retard, sa te bagi in schema cu comentarii de toata jena in astfel de situatii dramatice. AR TREBUI SA TI SE BLOCHEZE USERUL
Postat 18 Aprilie 2015, 23:40 de detectiv
ALVEOLĂ DE CALMARE A TRAFICULUI!!!!!!!!!
CALMARE PÂNĂ LA MOARTE ...
Postat 18 Aprilie 2015, 21:49 de ADINA
DUMNEZEU SA O ODIHNEASCĂ!
PĂCAT!!!!!!!!!! DE CE SE ÎNTÂMPLĂ AŞA CEVA????
Postat 18 Aprilie 2015, 21:41 de ADINA
Pitzi
Cu o pitzipoanca mai putin .
Postat 18 Aprilie 2015, 18:49 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON