URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2012, 16:58

PSD-istul Marius Rotar, instalat şef al ITM Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD-istul Marius Rotar, fostul şef al Vămii Borş, a fost instalat, vineri, în funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

Ceremonia, la care au participat atât angajaţi ai ITM, cât şi cei doi adjuncţi ai instituţiei, a fost deschisă de prefectul Claudiu Pop, care a citit ordinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin care fostul şef al ITM, PDL-istul Nicolae Hoduţ, a fost mutat definitiv, la cerere, în funcţia de inspector şef adjunct responsabil cu domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă.

Pop i-a mulţumit lui Hoduţ pentru că, "împreună cu echipa pe care a coordonat-o a făcut din această instituţie una de referinţă în cadrul judeţului Bihor". "Vreau să le mulţumesc pentru activitatea desfăşurată în slujba tuturor societăţilor şi angajaţilor din judeţul nostru", a spus Pop.

Prefectul a citit, apoi, ordinul de delegarea temporară a atribuţiilor de conducere lui Marius Rotar, ca inspector de gradul 2, cu caracter temporar, pe o perioadă de cel mult 6 luni. Rotar urmează să ocupe noua funcţie începând cu data de 1 ianuarie, iar adjuncţii săi vor fi Nicolae Hoduţ şi Nadia Racz.

Întrebat de jurnalişti care sunt obiectivele sale în calitate de şef al ITM, Marius Rotar a spus că se va concentra pe o mai bună comunicare cu angajatorii, dar şi că va milita pentru eradicarea muncii la negru.

"Colectivul de la ITM este un colectiv care merită tot respectul. Trebuie în schimb continuate, amplificate dialogul şi colaborarea între ceea ce se numeşte activitate în domeniul privat şi ceea ce se numeşte acivitate de control, siguranţa muncii. Pentru că numai din colaborarea asta lucrurile pot să continue, să meargă spre bine", a spus Rotar.

Inginer de profesie, Marius Rotar a lucrat mai mulţi ani în sistemul vamal, unde cea mai mare funcţie pe care a deţinut-o a fost cea de şef al Vămii Borş, apoi a intrat în sfera privată, investind în imobiliare. Membru PSD de câţiva ani, el a fost ales consilier judeţean în vara acestui an.

Cum noua funcţie este în incompatibilitate cu cea de ales judeţean, Rotar va trebui să renunţe la cea din urmă calitate. Locul său în Consiliul Judeţean urmează să fie luat de Traian Costa, jurist, următorul pe lista de candidaţi a PSD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
56 Comentarii
un anunt important
acest sef al itm oradea facilizeaza mafia o ajuta sa prospere aduce statului Roman gaura bugetului de stat facilizand mafia contrctelor de munca incurajindusi prieteni de partid sa renunte la contractele colective de munca
Postat 07 Iulie 2013, 21:29 de ana lugojana
unde-i?
lipseste Axinte ! unde-i?Nu corespunde fonctia pentru capacitatili lui? S-a betejit ?sa hodineste? Nu lasa cascavalu, ca-i pacat ,mai fecior...Hai si tu la dans pa melodia..... gasca ta nu poate sa stea fara tine........ sau....haoleu si vai da mine,vine rau dupe bine....sau... nu te lasa Grigoras,dapoi nu ma las ma ,nu ma las! sau..... au,au au,da mama cu biciu-n mine ca ma facui PDL-ist .Ori vei asculta.......dupe blocurile gri sintem noi care te face pe tine!
Postat 05 Ianuarie 2013, 16:14 de KGB
Dudu care dudue da stiinta si conexiuni logice
Cine sa le ceara demisia ?Ai creier in cap sau branza?Si cum te-ai gandit?Pd-l ul cand a picat sa predea demisiile oamenilor lor la Ponta.Mama ce dastept esti!Nu ma mir ca te-or amendat astia!
Postat 03 Ianuarie 2013, 23:26 de Bula
fa-ma sa inteleg???
il intreb pe bietul agent!!!!? eu cred ca tu te-ai inscris in PDL pe vremea cind erau la putere nu in aceasta perioada!?.Mai exista PDL??????...... doar ei fosti PDL-isti mai au pretentia ca exista si mai vor si functii. Obraznicia fara margini a acestor indivizi sau tineri de nadejde cum se autointituleaza, depaseste orice limita.Noi ne tirim prin tribunale sa dovedim ca am fost amendati pe nedrept iar ei ar fi tirit statul prin aceeasi institutie sa le plateasca inca 2-3 ani salariile de sefi.Legislatia din aceasta tara este atit de permisiva incit oricine poate sa ceara ce vrea si s-ar putea sa si primeasca.Daca in momentul in care PDL-ul i-a plantat acolo li se cerea o declaratie pe proprie raspundere ca de buna voie si nesiliti de nimeni vor pleca din functie o data cu schimbarea puterii ....hai ...pa !
Postat 03 Ianuarie 2013, 19:46 de dudu
doamne fereste!
Nu mai stim ce sa credem!!!!??????.Ne speriem si inchidem boldul!!!!Tot noi vom plati!!!!!!! Cei de la PDL credeti ca au fost usi de biserica?????Au intrerupt controale la firmele PDL-iste,etc...etc...etc....au rezolvat prieteni,neamuri,vecini.Multi ne-am inscris in PDL in aceasta perioada ca sa nu avem probleme..JUR!!!! ..in rest.....tara condusa de romani.Fereasca dzeu ! Poate doar se arunca cu noroi!!!!
Postat 02 Ianuarie 2013, 13:01 de bietul agent
continuarea spagii
Sunteti rautaciosi. Pe cine ati fi vrut sa puna? Pe un rupt in fund care sa nu stie mersul treburilor? Nu! Trebuie pus unul care sa colecteze, unul care a colectat milioane de euro din vama si a stiut sa-i si imparta. Unul de care nu se poate atinge nimeni si care, va strange spaga pentru partid si pt. toti cei din aparatul statului si care depind de asta. Clar nu-i ajungea si nu ai ajunge salarul sa-si bage combustibil in jeep, nici sa-si cumpere costumele de mii de euro, nici sa-si intretina vila, nici concediile etc!!! Ma bucur ca exista o coerenta in aceste numiri. La vremuri noi....SPAGARI CU STATE VECHI!!! Sa mai zica cineva ca nu e bine cu comunistii la putere.
Postat 02 Ianuarie 2013, 11:21 de tot ei
Profesionita de la ITM
E bine ca institutia a scapat de lichelele care s-au folosit de pozitia din ITM ca sa oblige firmele private sa incheie contracte de prestari servicii cu firmele de familie prin care asigurau servicii de depunere si inregistrare documente la ITM, ajungand sa deserveasca sute de firme si sa incaseze bani grei complacandu-se in tr-un evident conflict de interese rezolvand toate problemele de "legalitate" ale firmelor cu care aveau contract.Nu este un secret faptul ca laudata profesionista Simona Ianc a practicat acest mod de lucru impreuna cu fostul sot, de care a divortat pentru a-si pastra avantajele materiale, pentru ca gluma se ingrosase rau de tot si era cercetata penal.Pentru a se proteja de reactia unor sefi- care nu erau orbi si surzi - si pentru a-si asigura sustinerea politica a recurs la o varianta ajutatoare- prestatia in natura, ..Si uite-asa, dosarele s-au musamalizat iar duduia a vavansat pe alte meleaguri, pentru ca loco e cunoscuta ca un cal breaz, dar PROFESIONIST, fapt apreciat si azi de unii agenti economici care-i duc dorul. Sa-i dea D-zeu multa sanatate in noul an si putere pentru penitenta, un buletin de Bucuresti si un cazier curat!
Postat 01 Ianuarie 2013, 13:59 de FBI
PENTRU POSTACII RAUTACIOSI
Regulile din politica se pastreaza, indiferent de partidul de la putere, dar institutiile trebuie sa functioneze si asta deja depinde de oameni.Amintiti-va de OPC , Secosan a fost pus cu onoruri si sustinut pana cand a sarit calu\" si-a platit cu libertatea...Daca vii intr-o institutie publica pus pe luat spagi sigur n-ai viata lunga: sau pleci singur sau te duc altii... legat. Pentru a coordona orice sistem ar trebui sa cunosti toate legile care-l guverneaza si nu numai, ar fi obligatoriu sa muncesti ca executant cel putin un an si sa fii capabil sa te supui unui examen de dificultate medie, ori in ultimii 8 ani nu s-a respecata nici una din aceste reguli.Vinovati sunt jucatorii din politica din varful structurilor judetene, asazisii lideri PSD PNL PDL care-si platesc oamenii de care s-au folosit in partid in acest fel. Pot fi si persoane capabile si oneste tineri sau persoane cu o oarecare experienta dar pot fi si oportunisti de cariera mediocri care nu mai pot sa fie sefi decat pe acesta cale neavand nici o sansa in sistemul privat .Dar dincolo de aceste lucruri fiecare om merita sansa unei judecati drepte din partea nostra a tuturor .Si mai ales sa nu ne grabim....E bine ca ins
Postat 01 Ianuarie 2013, 13:35 de ITM-ist....meserias
INTREBARE
CINE-I JENU?
Postat 31 Decembrie 2012, 23:00 de Curios
Era Pro Asta sau Ku R Va?
Daca era asa de buna profesional asta care si-o tras-o cu Jidvei cu Lupea cu Pop si cu multi altii, lamuriti-ma si pe mine de ce a promovat numai cu Ku Ru? Oare nu si-o tragea din interes si de proasta ce era? Ca daca era asa desteapta putea sa-si gaseasca unu tare si la punga si-n pantaloni si n-avea nevoie sa se lipeasca de batrani sau betivi.... Se stia la papagal cu clientii da nu presta din zel profesional ce pe bani frate ! Pe bani multi cu papagalu ala de barbat. Da mai lasat-o dreakului cu faptele ei cu tat ca azi mane face juma da centenar frate si-i zbarcita rau...
Postat 31 Decembrie 2012, 22:57 de Sindicatul K..velor
felicitari
Felicitari Jenu!Ne-am bucurat ca am auzit ca ai fost promovat !!!!!?????Daca tot asa continui cu promovarile ajungi departe....Nu se va supara Basescu ca l-ai parasit? Ai suferit enorm odata cu el toata vara la referendum si acuma primesti pomenili USL! Nu mi se pare corect! Ar trebui sa fii barbat pina la capat! Am inteles ca i-ai cam suparat pe multi de la ssm nu te vad bine!!!!?????Va trebui sa ai stomac si obraz.Ce face omul cu mina lui..........???????cum se cheama?Raspund tot eu! COMISIE DE DISCIPLINA.....sau indisciplina vezi tu pina pleci ce faci!
Postat 31 Decembrie 2012, 15:01 de agentii comerciali
din nou...
@agent economic: da, subscriu din nou! Emilia Mercea este competenta pe probleme de munca! Doar ca are o problema: ii este frica sa aiba initiativa(stii si tu de ce!).
Postat 31 Decembrie 2012, 14:25 de TDS
doar atit
specialiste raman Ioana Mos,Emilia Mercea si chiar si din alte birouri sint oameni foarte bine pregatiti.In momentul in care esti tratat ca de la om la om si mai inveti cite ceva este ok.Cu d-na Racz nu am discutat niciodata.Nu cumva ne laudam singuri??????Mai cercetati!!!!!!!
Postat 31 Decembrie 2012, 13:37 de agent economic
doar atit
specialiste raman Ioana Mos,Emilia Mercea si chiar si din alte birouri sint oameni foarte bine pregatiti.In momentul in care esti tratat ca de la om la om si mai inveti cite ceva este ok.Cu d-na Racz nu am discutat niciodata.Nu cumva ne laudam singuri??????Mai cercetati!!!!!!!
Postat 31 Decembrie 2012, 13:36 de agent economic
ei as
Care e diferenta dintre Matei si acest Rotar?Tanda cu manda....ITM va fi condus de nevasta vamesului....cu ajutorul soacrei
Postat 31 Decembrie 2012, 13:33 de soso
subscriu
@agentul economic: asa e, din punct de vedere profesional Simona Iancu stia despre ce e vorba! problema e ca a stiut prea bine! Sincer, nu inteleg cum s-a putut combina cu Jidvei dar....asta e! acum specialista pe bune ramane Nadia Rcaz1(ca de regula asa se practica, unul numit politic iar adjunctul stiutor, ca totusi trebuie sa existe si din aceasta categorie!).
Postat 31 Decembrie 2012, 12:41 de TDS
un oradean
Simona Iancu a fost cel mai bine pregatit functionar public din ITM.Din biroul ei nu plecai fara sa stii ce vei avea de facut... sa va fie clar! Cel cu comisia de etica face parte dintre acei PDL-isti care se lauda singuri daca nu-i lauda nimeni.Mai era unul care a fost descoperit de Bihoreanul ca posta comentarii in care se lauda singur peste tot.Probabil se molipseste.\\"A fost pastrat in sistem\\"decoarece ministra muncii sustinea public , cu vehementa ca \\" nu-i poate da afara deocamdata ,deoarece nu vrea sa mai pagubeasca statul cu miliarde de lei cum a facut PDL-ul \\".Profesorul procesoman i-a pregatit sa actioneze negresit si neconditionat institutia in judecata.Acesta era finalul.Erau pregatiti sa ceara si daune morale considerind ca au loviti in profesionalism........Rugati-va la dzeu sa va dea sanatate,nu mai folositi expresii abjecte si lasati-o pe Iancu in pace.Cei doi au fost elevi ei si uite ce valori au iesit.O respectau,o idolatrizau si nu ieseau din vorba ei nici morti.Atunci o judecau pe d-na terfelita de regimul PDL-ist.Copii ascultatori! ...si cu popa si cu preoteasa....asa-i lumea......
Postat 31 Decembrie 2012, 11:53 de agentul economic
S.O.S.
CATRE SOIMUL MALTEZ, CATRE SOIMUL MALTEZ...VREAU SA VAD DOSARUL...DOSARELE...CU MITA...PT CARE S-A SCOS...LA MULTI ANI, VARU SANDEL !!!!!!!!! IMPREUNA AVEM 5 ... XOI !!!!!!!!
Postat 31 Decembrie 2012, 04:56 de ADINA
am revenit
x [18.12.2010, 20:15] Eugen Cîrmaciu un alt bashinos de 2 bani, care pana ieri era un obscur agent de vazari si acum brusc e "MAAAAAAAAAAAARE" director general. un tzaran parvenit din zona moldovei. la beci cu tot ITM ul ! doar la shpaga le sta mintea. eugene lasaaaaaaneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee fugi la binsh la tata socru sa iti dea un blid de zama fomistu dra*cului ce esti postat de: x Acuma a ajuns cica sef de birou???La care din birouri?parter,etaj sau mansarda?Am mutat si comentariul din 2010.Sunt consecvent.Acelasi calificativ.
Postat 30 Decembrie 2012, 22:28 de x
un minut!
Baieti! sunteti definitiv mutati pe posturi pentru o perioada de 6-9 luni maxim.Dormiti linistiti USL are grija de voi.Intre timp vom desfinta si comisia de etica care nu este obiectiva si miroase a lauda de sine.
Postat 30 Decembrie 2012, 21:30 de cimpean
Rotar, Hoduţ şi Racz, un trio cu PSD, PDL şi UDMR, mixat în ciuda PNL
E bună "strâmba" Bihoreanului, cum că tipul a fost şef la vama Borş, după care a intrat în privat şi a investit în imobiliare, de parcă vameşii nu ar fi fost funcţionari publici ca mulţi dintre noi, ci nişte manageri de companii multinaţionale cu salarii de nivel internaţional. Cum "omul nou" le are cu ITM-ul aşa cum le are şi Hoduţ de altfel, e clar că "hulita" Nadia Racz va duce căruţa cu "porci" la abator.
Postat 30 Decembrie 2012, 19:20 de Carp III
Concluzii obiective
Hodut a fost un bun conducator care a castigat respectul si aprecierea colegilor prin atitudinea sa.Acesta credem ca este motivul pentru care a fost pastrat in sistem.Implicarea profesionala, conduita, bunul simt, usa deschisa tuturor, colegialitatea; dorinta de a construi si a coagula un colectiv unit; au constituit modalitatea in care acest tanar de nadejde a inteles sa conduca o institutie publica.Cinste lui! Aceasta este realitatea. Restul este poveste si politica.
Postat 30 Decembrie 2012, 18:14 de Comisia de etica
Ofuscatul@alt cunosca-taur
Intreaba-te mataluta, ca in afara de tine stie tot judetul de ce conducea aia cu " litere mici", evident pentru ca era mereu...DEASUPRA sefului.Indiferent cine era sefu".Sa nu ma intelegi gresit atotstiutorule in legislatia muncii, intreba si tu pe la cladirile din jurul ITM-ului care vizionau in direct scenele fierbinti din cabinetul I peste care se suprapunea mereu cabinetul II... Avem di tati..., avem si filmi, asteptam verde pantru difuzari....
Postat 30 Decembrie 2012, 15:05 de PAZNICII de la MUZEU
Iancur de fier
Pasarika Adinuta alias Simi potoleste-te ca-ti deschid dosaru ala cu mita si abuzuri, ala din care te-ai scos cu prestatii in natura in trei schimburi.Du-te la Mediu la spatii verzi unde ti-e locu.Sau poate vrei la mititica! Ai grija ca si generozitatea si toleranta au limite.Tu nu mai ai voie sa comentezi ca ti-ai cam kacat omenia, asa ca EJECT!Daca vrei sa mai calaresti- ca obisnuinta e a doua natura- ca pe vremuri ia-ti un tap sau un magar sau pa Jidvei ca-i tot aia. Succesuri!
Postat 30 Decembrie 2012, 14:52 de Soimul Maltez
ok
ai intuit bine....bine....bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 30 Decembrie 2012, 09:36 de pentru adina
Guvernul usl ne ingroapa cu daruri
Taxa de prima inmatriculare, taxa de prima vanzare auto, taxa de poluare, numele tau va fi de-acum inainte taxa de mediu! Modificata in fel si chip, generatoare de discutii la Comisia Europeana si procese garla in tara, ea se intoarce sub o noua denumire la inceputul lui 2013: ne-a promis-o premierul Victor Ponta – Rovana Plumb, ministrul mediului, ”imi aduce noua forma a taxei”. Ah, ce pornita era aceasta, acum un an, pe cand era in opozitie, impotriva taxei auto, varianta Laszlo Borbely: un nou bir pe capul romanilor !
Postat 30 Decembrie 2012, 07:16 de Oradean
????????????
FEMEIA DIN GALERIA DE IMAGINI E DOAMNA FATALA?
Postat 30 Decembrie 2012, 03:00 de ADINA
@alt cunoscator
" Oarece legi " ce expresie , sint ferm convins ca tu cunosti , in ce ma priveste cunosc toata legislatia muncii .Invata macar atit ,ca numele proprii se scriu cu litere mari , iar in ceea ce priveste profesionalismul primului lasa-ma sa am oarece dubii.Intreaba-te de ce conducea IANCU?Tot se umbla cu sorcova asa ca dute si bate la alte usi.
Postat 29 Decembrie 2012, 22:46 de primul cunoscator
Cei ce vor schimbare
pentru "banul". ITM-ul, garda financiara, nu-si au rostul, nepotismul politic, toti acestia traiesc bine, dar ce facem cu medicina, justitia, invatamantul, finatele, prefectura, primariile, politia, SRI, sistemul bancar, pensionarii fara drept, pensionarii cu pensii speciale, minerii, elecrica, gazele, apele, ministerele, intermediarii, vamile si inca pe atatia, cu ei ce facem, ei isi au rostul, oare este cineva dintre ei care vrea schimbare, nu cred, ei se multumesc cu ce au si au bine, ce ramane din populatie vrea schimbare, sa tot fie 10%. Sarbatori fericite.
Postat 29 Decembrie 2012, 22:36 de petru
Cunoscatorul care nu cunoaste
Bai cunoscatorul lu peste, de ce nu vii sa conduci tu asa din afara sa vezi ce repede te prinzi.Nene trebuie sa stii oarece legi ca altfel te ia mama dreacului.Cat despre Matei si iancu , daca ai ramas fara verdict inseamna ca nu te-ai dus pregatit, ca astia nu discutau cu oameni nepregatiti.Iar daca ai un dinte impotriva lui Hodut sa fii convins ca nu i se potriveste calificativul de "necrutator" gaseste si tu alceva.
Postat 29 Decembrie 2012, 20:01 de Alt cunoscator
atentie!
daca va conduce in spiritul de \\"gasca\\"si va face tot ce dicteaza cei care au condus pina acuma ITM-ul,va ajunge ca Matei.Ei vor dicta si el va executa.Pe vremea lui Matei conducea Iancu iar noi ne miram ca mergeam la el cu o problema si el nu dadea nici un verdict.Am aflat mai tirziu de ce se intimpla asta!!!! Faptul ca l-a aparat in fata presei pe Hodut referitor la optiunea politica ne-a cam dezamagit pe cei prezenti, gindindu-ne ce necrutatori au fost PDL-isti.
Postat 29 Decembrie 2012, 14:35 de un cunoscator
Functii publice
Guvernare USL 1200 de directori de deconcentrate În noiembrie 2011, toţi oamenii guvernului, subordonaţii ministerelor, nu şi angajaţi ai autorităţilor locale, erau aproape 53.000. O arată cifrele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), care consemnează 52.978 de funcţii publice ocupate la acel moment din 58.684 de posturi în organigramă. În hotărârea de guvern din 4 decembrie, prin care se aprobă Planul de ocupare a fiuncţiilor publice în administraţia centrală pentru 2012, numărul de posturi ocupate la acest nivel creşte la 65.823, iar maximul funcţiilor publice la care se poate ajunge urcă la 71.920. Un plus de 13.236 de funcţii publice, din care 1447 posturi de conducere.preluare Gandul 29.12.2012
Postat 29 Decembrie 2012, 11:48 de Sargon din Venetia
cumpara dar nu ti si DA :))) diploma si vocatia
ITM trebuie desfiintat si grada financiara sunt fara rost in societate sa nu mai vorbim de nepotismul politic :)))) sa facem o petitie si sa cerem desfintarea si intretinerea anumitor paturi sociale, de banii alocati lor dati PREMII celor ce platesc taxe sau facilitati fiscale la atingerea anumitor plafoane dar nu din banii PUBLICI :)))) nu le merge profesionistilor analfabeti cu diplome false CAPUL, lipsa de dopamina acuta !!
Postat 29 Decembrie 2012, 09:33 de banul
vedeti voi TRANTORI sa moara mai repede ca unul care MUNCESTE
vedeti voi TRANTORI sa moara mai repede ca unul care MUNCESTE :))))))!!!! atunci de ce MUNCIM si ne nenorocim viata cu LEGI facute sa biciuiasca pe altii ca pe sclavi ? unde traim in CODRU VERDE :))))!! LEGILE sunt proaste si fara schmbarea lor la modul de unitate nu are rost sa mori ca un sinucigas, sinuciderea este un pacat .
Postat 29 Decembrie 2012, 09:24 de STOOOP
SCHIMBATI tot ce ati GRESIT si lasati sa se fure intre ei.
munca are rolul de a te relaxa nu o faci pentru bani ci pentru SANATATEA TA nu a altora :)))))).SCHIMBATI tot ce ati GRESIT si lasati sa se fure intre ei.
Postat 29 Decembrie 2012, 09:19 de furati va !
copii platesc prostia parintilor
se strange o gasca politica si nu stiu cum sa faca imprateala pe munca prostilor care urla : foame, foame si foame . Dar uitati esenta muncii, nu muncii decat cu folos in rest nu faci decat sa inmultesti trantorii care nu mai are rost sa urle ca au gurile pline :))))))))) PSD nu are nimic pozitiv decat respecta o cutuma de a "ingrasa porci politici" atat, nu aveti asteptari ca nu are rost, cand semenii nostri sunt BICIUITI, ne vine randul TUTUROR.AVETI PUTERE sa distrugeti aceste GASI, sa le dati OTRAVA naturala , sa doarma in PACE ? COPII NOSTRI in final o vor face , vrem nu vrem mizeria e foarte mare.
Postat 29 Decembrie 2012, 09:16 de copiii
ati votat schimbarea ?
romanul trebuie sa si schimbe tactica si munca lui sa fie de calitate si rara, in rest e un amarat de sclav.
Postat 29 Decembrie 2012, 09:12 de atunci faceti o
@Romanul Simplu
Tizule, tu umbli cu umbrela si cand este vreme buna ca sa nu te bata Soarele in cap! Tizule, orb este cel care nu vrea sa vada realitatea din jurul lui! Fii convins, Tizule, se vor face alegeri in PSD Bihor, dar tu nu poti intelege ca lucrurile se petrec la vremea lor, iar pe tine nu te va intreba nimeni, nici macar de sanatate, deoarece nu meriti. Boala ta, Tizule, nu are leac, macar pe Louis Pasteur nu se mai poate face nimic pentru tine. Dumnezeu sa-si faca mila cu tine!
Postat 29 Decembrie 2012, 09:11 de Romanul normal
legea spune "MUNCA NU ESTE OBLIGATORIE", CORECT !!!!!!
legea spune "MUNCA NU ESTE OBLIGATORIE", CORECT !!!!!! atunci respectati legea si nu mai hraniti parazitii sociali, viermii in DEMOCRATIE.MUNCESC dar cand sunt PLATIT BINE, in rest NU. TOT de foame morii si dai altora :))))sa le plesnesaca matul de imbuibati :))).
Postat 29 Decembrie 2012, 09:10 de legea spune "MUNCA N
unde sunt banii nostri ?
munca in Romania inseamna sinucidere , primesty bani si te ducuci cu ei la altii, unde e ajutorul social in salariile bugetarilor si al infractorilor ?ce suntem noi maimute proaste :))))!!! MUNCITI bata va moartea nu stati pe scaune si dati amenzii, amin ! sa dai amenzii nu e munca, dati cu "biciul " in ci ce sunt amarati de SCLAVI ai sitemului ??????
Postat 29 Decembrie 2012, 09:07 de unde sunt banii nost
"la munca javre !"
mergeti naibii si luati lopata ca ITM nu are nici un rol in societate, mai bine ati matura straziile, faceti va PFA, ONG, SRL si fara ITM, intretinem in inchisori detinuti care sa se pregatesca pentru urmatoarele infractiuni, avem voarte multe GAURI IN SACI :)))) "la munca javre !", taxe nu mai colectati , ce hotie o sa traim si in final tot la munca si desfiintare se va ajunge :)))))) nu va sinucideti cu munca nici macar la NEGRU nu mai e RENTABILA :))).
Postat 29 Decembrie 2012, 09:04 de "la munca javre !"
pe cine numesc oricum nu sunt profesionistyyyyy
indiferent cine e seful AMENZILE se dau pentru fapte grave , ele pot fi contestate nu va stresati ca nu are rost.in 2013 nu vor colecta taxe si atunci amenzii de unde ? Oricum cei care platesc amenzile mari sunt in politica isi iau inapoi malaiul, nu merita sa muncesti la cat de comunist este sistemul ne jucam cu sacii de grau umpluti prin munca altora.Oricine vine nu facem decat sa i platim spaga si politicul, voi ati vrut sclavie mai rau ca comunismul, acum zicea unul :"tinerii la munca" , niciodata, tinerii nu vor muncii cum au muncit comunisty obligat.
Postat 29 Decembrie 2012, 09:01 de nu mai conteaza
replica la articol si la comentatorul @ALIN mancatorul de kakath de-al PLAGIATORULUI Mang
Adevarul si dreptatea este dincolo de intelegerea oamenilor romanii simpli bihoreni din Bihor si aduce mai multa durere si suferinta decit impacare si pace ,si asa si explcatiile si laudele care le face la adresa PSD Bihor ex senatorul PSD PLAGIATORUL Ioan Mang!:))=)).Adevarul adevarat este ca PSD Bihor este in umbra PNL Bihor si al celorlalte partide din Bihor ,aceeasi oameni vechi de 20 de ani vor ca sa conduca iarasi si sunt cu ochii spre functiile politice de conducere din deconcentrate ,acelasi Pavel Florian ,acelasi Marius Rotar vamesul spagar ,si alti batranii ,acestia sun primul esalon din PSD Bihor vechii comunisti !:))=)) PLAGIATORULE Ioan Mang dar dece nu ai vorbit de schimbarea conduceri corupte din PSD Bihor si a presedintelui PLAGIATOR al filialei PSD Bihor ?:))=))Schimbarea trebuia facuta in luna noiembrie 2012 si la fel si schimbarea conduceri TSD Bihor daca tot se amana NU se trece cu vederea!:))=))@ALIN mancatorul de kakath de-al plagiatorului Mang i-a SICTIR da-te dreacu si pishatul tau la copacul libertati (democratiei sociale ) bihorene ca tre sa aduni multi pupincuristii de-ai plagiatorului ca sa usuce copaculsocial Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 29 Decembrie 2012, 07:50 de Romanul Simplu
SAFE*SiMi
Simonika! Faci cu mana la PSD?Dajaba fata ! Esty expiratAAAAA.hA hA hA!Ai muskat!Te recunoscusi nu?Mai baga ceva vesel Zambiliko!!!!!
Postat 28 Decembrie 2012, 21:18 de Ancuta
hai sictir
poate da mina cu spagarii de la protectia mediului si avind in vedere ca a fost sef in vama, purrrradelu asta cu moaca de cioara vopsita - doar mustata si palaria de gabor ii mai lipsesc - stie lua spaga si fura chiar si in somn mda multe \"succesuri\" in incasarea spagilor
Postat 28 Decembrie 2012, 20:49 de ITM
excelent
daca e fost vames nu avem nici un motiv de indoieala ca lucrurile vor functiona perfect la ITM.
Postat 28 Decembrie 2012, 20:49 de oradean
Succes, Marius!
Rautatea omeneasca este infinita si nedefinita intr-un cadru accesibil majoritatii muritorilor de rand, drept urmare, exprimarea ei atinge forme si cote care depasesc, uneori, bunul simt. Succes, Marius!
Postat 28 Decembrie 2012, 20:38 de SAFE
UDREA DE BIHOR
Specialista care presta in natura, a fost plantata de PDL-istu inamorat unde ii era locul ;adica la MEDIU la Bucuresti, cacum ar veni ; mai aproape de natura mama cacolo-i locu ei.Vrea sa intre-n privat sa faca o Clinique de geriatrie, cu FUNDURI private de la ...UIE...unde s-ar ocupa de resuscitari in masa ca la MISA.Asa ca suscesu-i garantat!Cu sprijinu politic a fi mai greu ca a deservit si consumat atatea bunatati portocalii incat nu mai are trecere la rosu si galben Poate incearca la Verzi!!!!!
Postat 28 Decembrie 2012, 20:10 de Nelutzu
ar fi mult de lucru la itm doar vointa sa existe
cand vin sa colecteze amenzi gasesc ei ceva, oricat de corect ai fi, legea uneori e imposibila, dar daca suni preventiv sa intrebi despre o problema sunt multe situatii la care nici ei nu au raspuns dar amenzi pot sa dea apoi.
Postat 28 Decembrie 2012, 19:59 de petrica
Pasarika Zimonikka
Da unde-i aia care se flamba cu toti, Udroaica de Bihor aia zisa KUR TARE? Ca ar putea actiona si din afara nu numa din interioru sistemului...
Postat 28 Decembrie 2012, 19:57 de Omu cu maciuca
cu o conditie fara spaga
sper ca este un PROFESIONIST care isi merita POSTUL, felicitari !
Postat 28 Decembrie 2012, 19:30 de felicitari!
P(u)latitorului de taxe
D-le platitor de taxe, instalarea s-a facut dupa orele 13 iar angajare la ITm nu se poate face ca e blocate posturili, iar protocol n-a esistat ca nu era vreme, s-a citit un ordin si PA.Telefoane nu ridicam da de raspuns raspundem la ele cand suna. Taxe nu se platesc la noi, nici macar amenzi, da poate ca matale ai treaba si noi te retzinem .Vezi ca luni avem liber de la Ponta asa ca abtine-te de la vizite, dar daca insisti lasa o carte de vizita ...si te cautam noi pregatiti sa-ti satisfacem toate dorintele - chiar si cele pe care nu le ai-. Un sfat: Daca esti obisnuit cu batjocura, nu este obligatoriu sa-i improsti si pe altii.Nu-ti pica pana daca ai fi asteptat 15 minute , cat a durat evenimentul si fie vorba intre noi, puteai veni mai repede sau s-o lasi pe anul viitor ca azi era ultima zi lucratoare din an si cat om fi noi de functionari care respectam codul etic, tot consideram ca esti un mare nesimtit cu toate taxele pe care le platesti. La multi ani!
Postat 28 Decembrie 2012, 19:27 de Sindicatul itemeului
eu am sentimentul ca esti proasta...
si ca vei avea grija zilei de maine...
Postat 28 Decembrie 2012, 18:33 de @maria
catre d-ul prefect
daca faceti protocoale prin institutii macar rugati-i inainte sa nu-si bata joc de noi cei care avem treaba in acele institutii ... azi la ITM raspunsul daca vroiai sa faci o angajare la 12.30 a fost, nu se poate toti angajati sunt la protocol cu d-ul prefect... evident ca nimeni nu ridica nici telefonul ... dar din pacate cu aceasta batjocura la adresa celor care dorim sa platim taxe si impozite suntem obisnuiti vezi dezastrul de la casa de sanatate...
Postat 28 Decembrie 2012, 18:32 de platitor de taxe
a
sa vina psd-istiiii.....vai si amar aceasi mentalitate,...aceasi comunisti
Postat 28 Decembrie 2012, 17:42 de a
bine ati venit
Sa fie in ceas bun! Am sentimentul ca revenim la perioada cind era la putere PSD-ul,cind lucrurile erau cit se poate de normale si nu aveam grija zilei de miine.Ne-am saturat de aproape 8 ani de basisti.
Postat 28 Decembrie 2012, 17:29 de maria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON