URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2014, 10:33

Predări de ştafetă la Leii orădeni: Clubul Lions are un nou preşedinte - Ionel Bungău (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfiinţat în urmă cu 16 ani, clubul din Oradea al Lions - asociaţie cu scop caritabil ce funcţionează în aproape întreaga lume, membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite - are, începând de vineri seară, un nou preşedinte.

După un mandat de un an, dr. Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, i-a predat ştafeta economistului Ionel Bungău, managerul Clubului Sportiv Crişul. Odată cu preluarea "schimbului", Bungău a primit de la predecesorul său şi însemnele poziţiei - o medalie cu însemnele organizaţiei, un clopoţel şi un ciocănel pentru conducerea reuniunilor de lucru, cele în care "Leii" decid ce fel de acţiuni de binefacere vor organiza şi în beneficiul cui. Cu aceeaşi ocazie, conducerea grupului feminin al clubului a fost preluată de Dora Bota de la cea care a avut această sarcină de anul trecut până în prezent, Gianina Gabor.

Desfăşurată vineri seară în sala de festivităţi a Hotelului Elite, cu participarea a circa 60 dintre membrii Clubului Lions, ceremonia a început, ca de fiecare dată, cu intonarea imnului organizaţiei, al cărui text vorbeşte despre binefacere şi altruism în favoarea persoanelor nevoiaşe, a copiilor şi bătrânilor. De altfel, caritatea este principalul scop al organizaţiei care peste trei ani va împlini un secol de existenţă.

Asociaţia Lions a fost iniţiată în 1917 de un întreprinzător american din Chicago, Melvin Jones, pentru a derula acţiuni umanitare, în acelaşi an organizaţia adoptând o "Constituţie" proprie, adică un statut în care sunt prevăzute regulile, obiectivele şi codul de etică obligatoriu pentru toţi membrii. În 1945, Lions a devenit membru ONU, iar nouă ani mai târziu a adoptat deviza "We serve!" - "Noi servim" (societatea).

În România, primul club Lions a fost fondat în martie 1990, iar cel din Oradea a fost înfiinţat în 1998. De atunci, organizaţia a câştigat numeroşi membri de prestigiu, mai ales din profesiile liberale - avocaţi (ca de pildă Cristian Domocoş, Radu Dacin, Cristian Puşcaş), medici (prof.univ.dr. Mircea Popescu, şeful clinicii de Cardiologie a Spitalului Judeţean, dr. Florin Maghiar), oameni de afaceri (ca de exemplu Sorin Dan David şi Radu Cărăban, proprietarii D&C, Octavian Bara - Autobara) etc.

În Oradea, membrii Clubului Lions au asigurat, între altele, realizarea statuii unionistului Aurel Lazăr amplasată pe Calea Republicii, finanţarea a zeci de operaţii dificile pentru copii şi vârstnici cu afecţiuni complexe, achiziţia şi donarea unor echipamente, dispozitive şi materiale medicale pentru Spitalul Municipal, consultaţii oftalmologice gratuite, organizarea de tabere gratuite pentru copiii bolnavi de diabet, plantarea de copaci în Oradea, organizarea de mese pentru nevoiaşi, plata chiriei pentru unele familii sărace şi multe altele asemănătoare.

Orice club Lionis este o organizaţie elitistă, în care accesul se face doar la recomandarea unui membru, după o "stagiatură" de-a lungul căreia aspiranţii trebuie să participe la mai multe acţiuni de caritate şi numai cu condiţia ca toţi ceilalţi membri să fie de acord.

Finanţarea acţiunilor de binefacere are loc exclusiv din cotizaţii şi donaţii din fonduri private, de la propriii membri şi de la prietenii acestora, iar beneficiarii acestora sunt stabiliţi prin consens, la propunerea conducerii Clubului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
E un nimeni
Omu asta e un nimeni si un nimic. Cand s'a inscris in PD a mers la primele sedinte cu pantalonii rupti in fund =)))))) Domnu asta Bungau sa ne explice si noua cum Dumnezeu are atatea masini si case si proprietati toate de lux din salariul infim pe care pretinde ca e singuru lui venit...ori omu a castigat la Loto ori fura de sta matza in coada asta e parerea mea. Oricum toata lumea stie de faptul ca vrea sa il fure si pe propriul frate dandu'l in judecata cu martori mincinosi..masina i'a luat'o deja acum intentioneaza si casa.. Din cate se stie el e un las care bate copii, un mincinos, un om care si'a lasat nevestele pe drumuri si un om de o imoralitate covarsitoare. Bravo Lions! Eu care credeam ca sunteti un club respectabil...
Postat 22 Iunie 2014, 15:00 de anonymous
WTF?!
Nu imi vine sa cred! Dl Bungau este un fel de Pintea Haiducu al zilelor noastre. Acum face si actiuni de caritate... chiar e presedintele lor. Pai dle Bungau furi de la fratele tau si te juri ca il lasi pe drumuri sau de unde ai bani pt actiuni caritabile? De la firma din Ineu unde faci evaziune fiscala? De fapt poti face ca te lauzi sus si tare ca ai pile la DNA si ca seful Politiei iti e prieten. Dar totusi ai un caracter excrecrabil si de cea mai joasa speta avand in vedere ca toti stiu ca ti'ai dat fratele in judecata pt nimic, i'ai luat masina pt care a muncit omu' pt ca ai platit judecatori si ai adus martori mincinosi. Astia nu stiu saracii pe cine au ales presedinte...sau poate le'ai promis ca mai inseli pe unu altu si ii mai lasi pe drumuri cum ai facut cu doamna aia care avea florarie si de la care ai luat 1 miliard..sau cum ai facut cu fostele neveste..sau cum planuiesti sa faci cu fratele tau.
Postat 22 Iunie 2014, 14:54 de anonymous
Leii si-au ales ca şef un pisic !?!
Intenţii "bune" dar fără "ghiare" potrivite !?! Aşa că, fiţi atenţi unde vă lăsaţi portofelele !?!
Postat 21 Iunie 2014, 14:20 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON