URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2016, 19:07

Parcul Salca II, cu cascadă şi amfiteatru, va fi dat în folosinţă săptămâna viitoare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii vor avea la dispoziţie încă o zonă verde pentru promenadă şi relaxare. Investiţie de 2,3 milioane lei, parcul Salca II va fi dat în folosinţă săptămâna viitoare.

Punctul de atracţie al parcului îl constituie o cascadă pe două părţi, care va curge pe o movilă de pământ amenajată în capătul spre Velenţa. Pe o parte apa va cădea într-un mic lac care se scurge în cel mare amenajat în Salca I, iar pe cealaltă perdeaua de apă va fi orientată către locul de odihnă. Parcul mai are un amfiteatru în aer liber amenajat în jurul unei scene circulare.

Amenajat pe o suprafaţă de 2,2 hectare, parcul Salca II mai cuprinde, printre altele, o pergolă pe stâlpi ridicaţi din cărămidă, un foişor, trei locuri de joacă pentru copii, cu groapă cu nisip, aparate specifice şi un labirint pe pavaj, similar celui verde amenajat în Parcul Salca I.

Conform unui comunicat al municipalităţii, noua zonă verde a fost prevăzută cu instalaţii pentru fântâni şi reţele electice care vor deservi corpurile de iluminat, instalaţia de irigat, cea de recirculare a apei din lac, zidul cascadă şi pârâul decorativ.

Amenajat pe o suprafaţă de 2,2 hectare, parcul peste 6.900 de arbori, arbuşti şi plante. Zona verde mai are alei pietonale, majoritatea asfaltate, şi mobilier urban, de la fântâni cu apă potabilă la toalete ecologice, bănci, coşuri de gunoi şi două podeţe pentru traversarea părâului.

De-a lungul pergolei a fost amenajată o alee pavată cu piatră naturală şi străbătută de un pârâu decorativ, cu mici bazine circulare în zonele de odihnă.

Lucrările de amenajare a parcului Salca II au fost demarate de către firmele Constructorul Sălard şi Gardener, în toamna anului trecut, la un an după finalizarea parcului Salca I. Peste iarnă şantierul a fost închis. Cele două parcuri Salca vor face parte dintr-o zonă verde de mare amploare care se va întinde de la malul pârâului Peţa la Lotus Center.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@eutanasiu
N-ai inteles nimic! Impusca-te, ca sa-ti scurtezi agonia!
Postat 25 Mai 2016, 22:46 de User anonimizat
invidia asta...
eutanasiaza-te, comentariile tale arata ca esti doar un frustrat care da vina pe altii pentru esecurile lui. Nu am lucrat niciodata pentru statul roman si am umblat pe banii mei peste tot pe unde am fost, locuri la care tu vei visa toata viata si le vei vedea doar in poze, spre deosebire de tine care cel mai probabil traiesti si acum din banii de buzunar pe care ti-i dau parintii sau din ajutoare sociale, din moment ce sustii asa mult un anume partid ;) PS: Vezi sa nu crape inima in tine de ciuda!
Postat 25 Mai 2016, 18:23 de hateretards
@anticomun
Limbajul "sudist" mă face să cred că în spatele comunismului este menajerul Iedi floricică. Din autosesizarea în urma căreia ai scris comentariul s-ar putea deduce că te şi urăşti tardiv.
Postat 25 Mai 2016, 17:44 de eutanasiu
In loc de incheiere
Din panoplia detractorilor lipseste ass, care sa vina sa ne spuna, ori ca parcul Salca II era deja in planurile lui filip, ori ca filip intentionat a lasat parloaga sa prospere ca sa avem si noi in Oradea o "arie protejata".
Postat 25 Mai 2016, 17:03 de User anonimizat
@pentru eutanasiatu'
si nu fusei niciodata bugetar, asa ca fusei pe banii mei p'aci prin Ioropa, unde vazui, de, parcuri cu alei asfaltate.
Postat 25 Mai 2016, 17:00 de User anonimizat
@Florin25
Eu cu umilinta in suflet, trebuie sa recunosc ca n-am ajuns in Regatul Unit si implicit n-am avut cum sa vizitez St. James Park sau Hyde Park. P'acilea, mai pe aproape fusei si eu si vazui neste parcuri, da' sa dea dracii daca nu aveau alei asfaltate sau pavate cu dale. Asa ca ce mi-am zis, hai sa ma fac pretenar cu goagalu' si sa ma uit pe poze din parcurile vietii. Au, dracie, e cu alei asfaltate si p'acolo! Asa ca eu iti propun ori s-o lasi mai moale cu propaganda ori vorba olteanului, mai taie din ele da-le dreacu'.
Postat 25 Mai 2016, 16:57 de User anonimizat
E plina lumea de ei ... ghinion
D-le retard, dumneatale vorbesti de St. James Park sau Hyde Park care sunt in Westminster si apartin de Royal Parks of London si intrate in circuitul public pe la 1851? Frate, Romania nu exista ca stat in 1851 si tu vii sa-mi vorbesti de St. James Park si de nu mai stiu ce-ti trece tie prin freza. Afara ploua!
Postat 25 Mai 2016, 13:31 de Klaus_Sebastian
:))
eutanasiu, eutanasiaza-te!
Postat 25 Mai 2016, 12:48 de hateretards
Mulţi asistaţi instituţional din banii bugetului local
Spre deosebire de tine,care cel mai probabil ai văzut/vizitat = vizat Viena şi Barcelona pe banii contribuabililor în "schimburile" (de experienţă) la fel ca şi Foghiş, alţii au vizitat occidentul ca turişti pe banii lor! Programul delegaţiilor nu ţine locul realităţii.
Postat 25 Mai 2016, 11:09 de eutanasiu
Prosti si multi
Floce, ai vazut si tu niste parcuri in poze si vii sa ne explici cum fac altii. Ai fost in Türkenschanzpark din Vien sau Park Guell din Barcelona vreodata? Cu siguranta ca nu ai fost daca debitezi asemenea tampenii. La cat de prost esti probabil nici nu ai ajuns vreodata mai departe de Berettyóújfalu ca nu iti permite buzunarul. Ce a fost inainte si ce este acum Parcul Salca poate sa vada orice om intreg la minte, dar nu este cazul tau ;) FatadeFund, cu tine iarasi nu pot purta o discute ca tu vezi una si buna. Vedem cum va sta orasul cu datoria dupa ce vor intra banii pentru proiectele de la Uniune ;) Stii bine la ce ma refer, desi incerci sa ii faci si pe altii sa creada minciunile tale.
Postat 25 Mai 2016, 10:23 de hateretards
Re: hateretards
La tine se vede ca ai fost peste tot ... numai la zoo inca nu te-a dus primarul cu falimentul la purtator, ca sa vezi ratele !!!
Postat 25 Mai 2016, 10:06 de WinDos
betoane ????
Multe betoane ? Aleii trebuiesc asfaltate,iar zona fata de ce a fost arata super .......
Postat 25 Mai 2016, 08:30 de suporter_oradean
@haterretards
inainte de a sari ca retardatul dupa cum iti spune numele, poate tragi cu ochiul sa vezi cum arata hyde park sau st. james park si cum sunt aleile, cu siguranta nu ai iesit si nu vei iesi din sat sa le vezi in realitate. oricum cainilor si retardatilor nu le este permis accesul in astfel de parcuri.
Postat 25 Mai 2016, 08:13 de Florin25
iar sar postacii
Floce25, tu ai vazut un parc in vest daca tot vorbesti? Pe unde vrei sa se plimbe lumea daca nu s-ar asfalta aleile "inteligentule"? Mergi cu cizmele dupa tine daca ploua, sau ce faci? Oare mai sunt multi prosti ca tine in orasul asta??
Postat 24 Mai 2016, 22:10 de hateretards
multe betoane pentru un parc...
alei asfaltate, constructii artificiale in parc...oare proiectantii au vazut cum arata un parc in vest?
Postat 24 Mai 2016, 19:52 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON