URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2014, 11:51

Nevoit să citească raportul de activitate al instituţiei, un şef de serviciu din Direcţia Agricolă s-a făcut de râs la Colegiul Prefectural (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reuniunea de miercuri a Colegiului Prefectural Bihor, structură informală formată din conducerea Prefecturii şi a serviciilor guvernamentale deconcentrate în teritoriu, a prilejuit încă o constatare privind competenţa celor ajunşi în frunte treburilor publice.

După ce directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor a prezentat situaţia folosirii biletelor de tratament pentru pensionarii bihoreni în acest an, arătând între altele că în 2014 la CJP s-au înregistrat 8.400 de cereri şi s-au alocat 1.281 bilete de tratament persoanelor îndreptăţite, a venit rândul prezentării Raportului de activitate pe primele 9 luni ale acestui an de către şeful Direcţiei pentru Agricultură Bihor. Cum, însă, Nicolae Hodişan a lipsit de la reuniunea Colegiului Prefectural (motivat, a precizat prefectul), un şef de serviciu din cadrul acestei instituţii, Adrian Fejer (foto), a trebuit să facă acest lucru în locul său.

Urmarea? Funcţionarul, despre care iniţial prefectul crezuse că este director adjunct, dar care şi-a prezentat poziţia de şef de serviciu, s-a făcut de râs, nu doar din cauza modului în care a fost structurat aşa-zisul raport (în realitate o culegere de date statistice, irelevante), ci şi a felului în care l-a citit, pur şi simplu aproape silabisind.

Din expunerea sa, care arăta - de pildă - câte hectare de teren arabil şi câte tractoare şi utilaje agricole sunt în judeţ (cu precizarea că numărul acestora a crescut faţă de 1991!), auditoriul nu a reuşit să înţeleagă mai nimic, pentru că inclusiv datele statistice nu au fost prezentate prin raportare la anii trecuţi şi nu au conţinut nicio concluzie.

De altfel, după mai puţin de cinci minute, prefectul Claudiu Pop a curmat suferinţa şefului de serviciu din cadrul Direcţiei Agricole, spunând că "nu are rost să ne pierdem în date", intervenţia fiind primită de funcţionarul aflat în suferinţă cu vizibilă uşurare.

După o asemenea experienţă, o întrebare rămâne, totuşi, în picioare: pe ce criteriu sunt puse în funcţii persoanele pentru care simpla citire a unui text seamănă cu o probă olimpică? Şi, poate, încă una: cine se mai poate mira că, în asemenea condiţii, lucrurile merg aşa cum se vede că merg?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Rade ciob de oala sparta?
Denigrati un om al carui nume nici nu v-ati sinchisit sa il retineti,daca ati fost prezent la reuniune macar atat respect fata de cititori sa aveti si sa retineti numele corect! Este adevarat ca atunci cand omul are ,,clasa,, si isi vede de treaba lui , nu raspunde nici la amenintari nici la insulte,improscati cu gunoi.Stim foarte bine cine sta in spatele acestor mizerii,un om fara scupule,un om fara Dumnezeu. Traiesc cu speranta ca pana la urma toti oamenii care in trecut au avut o functie si au fost obisnuiti ca toata lumea sa le linga picioarele ,sa ajunga acolo unde le este locul.
Postat 28 Noiembrie 2014, 14:59 de MA
iată o fosile vie
Mai trăiește, politic vorbind, domnul Adrian Fejer? Mă gândeam că omul si-a dat seama de potențialul limitat și a mers înapoi la munca câmpului unde, sinceri să fim se pricepe ceva mai bine. Da, Adrian Fejer, unul dintre cei ce a pus bazele climatului plin de ură din Cefa. De fapt pentru asta a și fost recompensat cu funcțiade director adjunct al Direcției Agricole, în vremea guvernării PD-L. După ce a picat de pe scaunul de adjunct am înțeles că a rămas în sistem pentru că intrase prin concurs...
Postat 27 Noiembrie 2014, 12:56 de spectator
Mai DOS fara Win
Dupa cum citea, cred ca nu stia nici sa scrie, sau stia cam la acelasi nivel. Nici daca era liberal nu era scuzabil, insa e PSD-ist. Asa ca usor cu deontologia pe scari, ca ai trecut iarasi in penibil.
Postat 26 Noiembrie 2014, 15:37 de User anonimizat
Dacă era liberal era scuzabil !!!
Măcar socialistul ăsta a ştiut să scrie !!!
Postat 26 Noiembrie 2014, 13:42 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON