URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2016, 09:33

În grup la DNA: Mai mulţi şefi de Poliţie din Bihor, în frunte cu chestorul Liviu Popa, audiaţi de procurorii anticorupţie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi şefi de Poliţie din Bihor, în frunte cu şeful Inspectoratului Judeţean, chestorul Liviu Popa, s-au prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA Oradea, însoţiţi de avocaţi, pentru a fi audiaţi în dosarul deschis pe numele lor pentru suspiciuni de fapte de corupţie.

Poliţiştii au ajuns la sediul DNA cu puţin timp înainte de ora 9. Pe lângă chestorul Popa, este vorba de şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar.

Exceptându-l pe şeful Poliţiei Bihor, cu toţii au fost citaţi pentru că sunt bănuiţi că au protejat activitatea infracţională a mai multor oameni de afaceri din zonele în care activează. În ce-l priveşte pe Liviu Popa, deocamdată acuzaţiile nu sunt cunoscute cu exactitate.

Primul care a ieşit, după aproximativ 15 minute, a fost chestorul Liviu Popa, împreună cu avocatul său, Ioan Banciu. Aceştia au refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor şi la intrare şi la ieşire.

La fel au procedat, în jurul orei 9.30, şi cei doi şefi de post, care, de asemenea, nu au vrut să discute cu presa. Nici şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, care a ieşit puţin înainte de ora 10, nu a vrut să vorbească.

Singura care a făcut declaraţii lapidare jurnaliştilor a fost avocata şefului Poliţiei Rurale Beiuş, Simona Paşcu. "Ni s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, urmează să ne formulăm un punct de vedere", a spus aceasta.

Audierile au loc după ce, luni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie Oradea au declanşat percheziţii la sediul Poliţiei Bihor, în biroul inspectorului şef, chestorul Liviu Popa, dar şi la domiciliul acestuia.

În aceeaşi zi, şi liderul PNL Vasile Blaga, cunoscut ca apropiat al şefului Poliţiei Bihor, a fost audiat la DNA Bucureşti, în legătură cu accidentul provocat de Liviu Popa în timp ce îi conducea maşina, în drum spre Bucureşti.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul DNA peste Poliţie: Şeful Poliţiei Beiuş şi alţi şefi de post, suspectaţi de abuzuri şi taxe de protecţie (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Erată
Să nu uitaţi să-l căutaţi şi la doctorat pe cheSTOR(E)!
Postat 20 Septembrie 2016, 21:50 de eutanasiu
Mimetismul ca sarcină de serviciu
Plagiatul, corupţia din justiţie, corupţia din poliţie, unii politicieni conjunctural convenabil co-rupţi şi câteva cazuri fără consecinţe grave nici măcar pe plan local, sunt temele anchetelor Serviciului Teritorial Oradea al D.N.A. Ce vreau să spun este că, fiecare acţiune a procurorilor locali este precedată de un semnal nu tocmai discret al „Direcţiei Centrale”. Prin excepţie, aparent, cazul P.S. Sofronie DrinCEC ar da caracterul specific pionieratului în domeniile abordate. Spun aparent deoarece, oricât de ciudat ar părea, principiul de funcţionare al mântuielii este invariabil acelaşi, diferenţa fiind dată doar de costumaţie. Există şi baroni mistici, săraci lipiţi Mercedes-ului, aşa cum există şi şchiopi milogi care joacă la bursă banii arhiereului din piramidă şi copii de securişti stelaţi care acum au ajuns să fie la modă tatuându-şi stelele prin locuri care la nevoie pot fi ascunse şi zapcii instituţionalizaţi. Dacă până acum, a fi în „trend”, mimând sarcinile de serviciu, părea soluţia pentru supravieţuirea biocenozei bihorene, a venit vremea aplicării criteriilor de performanţă, şi ele, anexă la contractul individual de muncă.
Postat 20 Septembrie 2016, 19:45 de eutanasiu
Domnule Man
Dacă nu sunteţi peste măsură de ocupat, toamnă fiind, poate număraţi şi bobocii „florii” Roman. Anchetând mediul universitar orădean, puteţi privi cazul şi din perspectiva „reexaminării”.
Postat 20 Septembrie 2016, 18:03 de eutanasiu
Completare
Ar trebui excluşi dintre anchetatori toţi cei care au popul ca rădăcină a numelui. La fel de adevărată poate fi şi alternativa ca toţi pop-ii cu funcţii şi sufixele lor să fie anchetaţi. În Bihor, cel puţin, ar fi material pentru vreo 14 anchete!
Postat 20 Septembrie 2016, 17:31 de eutanasiu
fac parte din familie
Poate ar fi cazul sa ii ancheteze alti procurori ai DNA (din alte judete), in special pe Chestor, altfel se cam cunosc unii pe altii, iar chestorul a fost si din pacate mai este la butoanele 2 si 15 si e posibil ca nici ei sa nu fie chiar alba ca zapada si sa detina aceste informatii.
Postat 20 Septembrie 2016, 15:37 de point-P-I
Bată-l fierul cât e cald!
Este puţin probabil ca ancheta DNA în cazul chestorului Popa să aibă un deznodământ dorit de foarte multă lume şi anticipabil într-un stat de drept. Legătura dintre Primarul Bolojan şi Ministrul Blaga a devenit „inevitabilă” cel puţin din 2007 când, primul era numit SGG, iar al doilea ocupa funcţia de Ministru de Interne. Apropiindu-se alegerile parlamentare, se pune problema „parităţii” în coaliţia PNL – PDL (nefuzionată) în perspectiva prezidenţială de a instala un guvern politic. În consecinţa zicerilor domnului preşedinte, noul guvern ar urma să răspundă, evident, politic. Ca urmare, pentru a nu începe cursa cu handicap, este nevoie să fie eliminat balastul reprezentat de moştenirea PDL a cărei expresie vie este domnul Blaga. Dar cum să elimini apendicele când pacientul are peritonită fără a afecta nimic altceva? Din acest punct de vedere, DNA este în poziţia de nicovală pe care bat cu două ciocane. Fierarul bavarez şi calfa portocalie. Tocmai din acest motiv vom asista la aplicarea procedurilor „ad literam” cu scopul de prelungi cercetările până după alegeri, productivă şi suficientă fiind acum doar suspiciunea ce planează asupra întregului PDL prin imaginea lui Blaga. Ciocănelul calfei nu are puterea de a mai deforma vreo potcoavă, fie ea şi norocoasă, însă ritmul, tradus în limbaj Morse, ar putea da detalii nebănuite despre coada de ciocan a fierarului. A venit însă timpul ca, în singurul judeţ în care PDL este la conducere fără a avea vreo răspundere ci numai foloase, protejat de expresia tehnocraţiei liberale ilustrată de un profesor care nici măcar matematică nu mai ştie, potcoava norocoasă să fie găsită în portbagajul maşinii PD-Liste (fiind înmatriculată în 2001) în timp ce se deplasa în interesul de serviciu al PN-Listelor. Avariile maşinii fiind declarate „minore”, s-a renunţat la verificarea şi utilizarea cricului, a manivelei, a triunghiului de semnalizare. Despre trusa de prim – ajutor încă nu putem spune acelaşi lucru. Acum, grija (îngrijorarea) cea mai mare este ca nu cumva să fie solicitată o expertiză tehnică a „mobilului” faptei, situaţie în care, toate părţile componente ar urma să fie verificate. Aşa ceva nu doar pare, chiar este o utopie până când preşedintele poate cere revizuirea unei Hotărâri definitive, irevocabile (şic!) şi executorii pentru simplul motiv că „Soluția Curții de Apel Brașov privind casa mea din Sibiu NU E BUNĂ”!
Postat 20 Septembrie 2016, 12:51 de eutanasiu
!
Sper să se ajungă şi la vameşul Călin Moş devenit comisar, la comisarul Căpuş şi la regina contractelor ilegale, Irina Suta. Poate, cu această ocazie vom afla şi opisul dosarelor de sertar din IPJ Bihor. Ar mai fi clienţi şi prin cele trei pachete.
Postat 20 Septembrie 2016, 11:13 de eutanasiu
Avangarda?!
Asteptam ,,grosul", prefectul, fostul sef pnal de la cj, popa ciordel, city managerul palade dacian... Un motiv ar fi conexiunile cu lotul Bungău, Chipea şi Dindelegan. Nu ca martori, ca persoane care au favorizat infractorii. La urma, dar nu ultimii, primarul si sleahta lui. Asa ni se tot repeta, ca justitia e una pt. toti. Noi (inca) credem ca asa e!
Postat 20 Septembrie 2016, 09:47 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON