URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2016, 15:11

Horea Vuşcan se dă businessman de succes, dar nu-şi cunoaşte cifrele de afaceri şi nici numărul de angajaţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară (PMP) Bihor, Daniel Meze şi Horea Vuşcan, au ţinut, miercuri, prima conferinţă de presă de după depunerea candidaturilor pentru Consiliul Judeţean Bihor, respectiv Primăria Oradea, la sediul firmei lui Vuşcan, Alien Concept, încă în construcţie, situat pe Calea Sântandreiului, lângă RAR Bihor. Firma produce automate de parcare şi validatoare pentru transport în comun.

"Habar n-am..."

Candidatul PMP Bihor la Primăria Oradea şi-a justificat iniţiativa spunând că vrea să se prezinte ca un "om de business", care întotdeauna a pus accentul pe "inovaţie". "Am făcut primul salon de estetică masculină din oraş, am făcut prima firmă de sisteme de automatizări de sisteme de transport şi parcări din România, la 16 ani am avut prima afacere, care era un club de calculatoare, am făcut prima televiziune din tramvaie, am făcut prima bursă de Bitcoin din ţară. În toate domeniile în care am intrat am încercat să fiu primul ori să aduc inovaţie", a spus Vuşcan.

Întrebat de BIHOREANUL, la finalul unei lungi pledoarii despre business-ul său, câţi angajaţi are, Horea Vuşcan a recunoscut că nu ştie. "Nu ştiu câţi angajaţi am acum. Habar n-am, undeva la 10", a răspuns candidatul PMP Bihor. Mai mult, Vuşcan nu a ştiut să spună nici ce cifră de afaceri a avut firma lui anul trecut. "Pe toate firmele, din nou, nu ştiu. Sunt cifre destul de mari. Sunt mai multe firme, fiecare se ocupă de un domeniu, deci cifra de afaceri e destul de mare, le puteţi găsi pe mfinante.ro", a tăiat-o, scurt, politicianul.

Alien din bucăţi

Horea Vuşcan şi-a partajat activitatea economică pe mai multe firme pentru a o optimiza fiscal, astfel încât să plătească impozite şi taxe cât mai puţine, diminuând implicit şi profitul declarat. Mai mult ca sigur, acesta este motivul pentru care patronul nu are reprezentarea exactă a cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi.

Potrivit datelor din registrele publice consultate de BIHOREANUL, Horea Vuşcan figurează acţionar şi administrator în peste 10 societăţi comerciale, unele active (cum ar fi patru SRL-uri ce au titulatura Alien în titlu), altele cu activitate zero sau pe care apar doar cheltuieli (de exemplu BTC X Change şi BTC X Change Trading), iar altele radiate între timp, fie prin faliment (cum ar fi Junimea SRL), sau cu mari datorii (Droid Software - cu 3,9 milioane lei datorii).

Din grupul de firme controlat de Vuşcan, cifre semnificative, la finele anului 2014, înregistrează: Alien Concept (cifră de afaceri 5.736.996 lei - profit 1.068 lei - 8 angajaţi) Alien Concept Solutions (cifră de afaceri 2.208.747 lei - profit 0 lei – 0 angajaţi) şi Alien Concept Electronics (cifră de afaceri 418.318 lei - profit 53.483 lei - 3 angajaţi).

Cu acordul conducerii

În aceeaşi întâlnire cu presa, răspunzând unei întrebări a reporterului BIHOREANULUI, preşedintele PMP Bihor Daniel Meze a afirmat că liderii centrali ai formaţiunii au fost informaţi, în prealabil, despre candidatura lui Horea Vuşcan la Primăria Oradea şi şi-au dat acordul în acest sens. "Nu suntem nebuni, nu am depus candidatura lui Horea fără să informăm conducerea centrală. Lucrurile sunt OK, candidatura este definitivă", a spus Meze.

După cum se ştie, Vuşcan fusese prima opţiune a PMP pentru această candidatură, dar ea a fost contestată chiar la vârful partidului după ce Traian Băsescu a aflat, din BIHOREANUL, că orădeanul are la activ o condamnare definitivă pentru uciderea din culpă a trei oameni, într-un accident de circulaţie, şi a fost retrasă, fără ca o alta să fi fost anunţată între timp.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Zice el... Și el.... Și el... Dar degeaba...
O fi el om de afaceri de succes, dar la capitolul "credibilitate" scârțâie rău...
Postat 28 Aprilie 2016, 19:38 de Danutz
mda...
Intr-adevar, a demonstrat ca nu are nevoie sa fure de la oras. La o cifra de afaceri combinata de 8.5mil lei, sa ai profit putin peste 50mii, pentru ce sa mai furi... Apropo, angajam personal (zero) pentru o afacere de 2mil de lei si profit (zero). Angajam contabil, aceeasi adresa...
Postat 28 Aprilie 2016, 13:56 de seth
Romani ipocriti
Romania si in special Oradea isi merita pe deplin conducatorii care i-au avut. O natie de cocalari nu merita altceva decat niste cocalari care sa-i conduca. Acesti "conducatori" au venit din randul oamenilor de rand, nu din alta galaxie. Ei s-au format alaturi de voi nu pe alta planeta. Cum sunteti voi asa sunt si ei. Hoti, badarani, nesimtiti, curvari, cheflii. Asa ca nu va mai tot agitati atata si mars cocalarilor la vot sa votati ceea ce va reprezinta. NU aveti cum rata cu oricine ati vota.
Postat 28 Aprilie 2016, 00:27 de outernational
RE: Romani ipocriti
O observatie: Oradenii tocmai ca nu si-au ales cocalari precum cel de care vorbiti. De aceea Vuscan e pe tusa si face gargara. Prin urmare, remarca dvs e jignitoare si nemeritata la adresa oradenilor, etaland superioritatea necuvenita a unui "capsunar" care si-a gasit salvarea prin fuga.
Postat 28 Aprilie 2016, 12:30 de Florin Ciucas
Nu mai fiti naivi!
Nu va mai luati dupa tot ce scrie pe Bihoreanul, astia fac si drac alb si inger negru. Vuscan asta are el bubele lui, dar nici pe departe nu e cum prezinta Bihoreanul... Vuscan e implicat in proiecte mari in oras, pe linia ce tine de IT, automatica etc., nu va spun exact ce pt ca nu vreau :), lucruri pe care le folositi macar 50% din populatie, un angajat al lui Vuscan primeste 6 (sase) salarii pe care le primeste un angajat la Mang (la DEC IT), se comporta DEOSEBIT DE FRUMOS cu angajatii, etc., nu are rost sa ma lungesc. Deci: e lovit putin in cap, dar nu are nici o treaba cu ce zice Bihoreanul, nu are el treaba cu politica dar se baga, asta e una din problemele lui. Nu mai fiti naivi sa credeti tot ce scrie pe aici ...
Postat 27 Aprilie 2016, 22:00 de detectiv
.....
...aveti comisioane daca screti de pacalici-ul asta????
Postat 27 Aprilie 2016, 21:17 de ironi-k
Pereche ?
Vuscan asta cu Meze,sigur nu sunt sot-sotie...??
Postat 27 Aprilie 2016, 17:47 de Citizen
??
Nu prea inteleg de ce bagati in seama un papitoi??
Postat 27 Aprilie 2016, 15:52 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON