URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2014, 16:19

Glorie eroilor! Depunere de coroane la Cimitirul Municipal, la comemorarea a 70 de ani de la eliberarea ultimei palme de pământ românesc (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 50 de bihoreni, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, cadre militare sau simpli cetăţeni, au participat luni dimineaţă la ceremonialul militar şi religios organizat de Instituţia Prefectului în cimitirul municipal cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea teritoriului naţional în timpul ultimului război naţional.

Ceremonia a început în faţa Capelei Municipale şi a continuat cu depunerea e coroane la monumentul eroilor, situat în imediata apropiere.

La eveniment au luat parte, printre alţii, prefectul de Bihor, Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Ovidiu Mureşan, chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Bihor, protopopul de Oradea, Dorel Rusu, şefi de instituţii deconcentrate şi elevi de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

"Aici în cimitirul Rulikowski se află mormintele soldaţilor din Divizia 3 Munte şi Tudor Vladimirescu. Ne-am adunat aici să aducem onorul şi omagiul atât celor înmormântaţi aici, cît şi celor care au fost îmormântaţi în gropi comune fără să aibă cine să le pună o floare sau să le aprindă o lumânare", a spus în alocuţiunea sa, generalul de brigadă în rezervă Vasile Creţ, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere "General Traian Moşoiu".

Generalul Creţ a vorbit despre luptele date pentru eliberarea Oradiei şi a evocat eroismul ostaşilor români care au luptat în ultimul război mondial.

La rândul său, prefectul Claudiu Pop a vorbit despre contribuţia Armatei Române la înfrângerea nazismului în Europa şi a elogiat jertfa de sânge a ostaşilor români.

"Să fim mândri de faptele euroilor noştri, să fim mândri că suntem români!", şi-a încheiat discursul prefectul Pop. Desigur, spre lauda euroilor români şi fără nicio legătură cu sloganul cu care s-a lansat în campanie, premierul Victor Ponta...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Dublarea aniversărilor
Şi uite aşa, dintr-odată, vom ajunge să dublăm toate aniversările, adică: - 24 Ianuarie 1859, o vom sărbători şi pe 20 ianuarie, - 20 Aprilie 1919, o vom sărbători şi pe 16 aprilie, - 9 Mai 1945, o aducem pe 4 mai - 26 Iunie, Ziua Drapelului, o facem pe 22 - 29 Iulie, Ziua Imnului, pe 23, - 12 Octombrie 1944, s-a făcut, deja, pe 06.10.2014 - 25 Octombrie, Ziua Armatei, o mai facem pe 21 - Ziua Naţională, 1 Decembrie, propun s-o ţinem pe 26 noiembrie, şi , uite aşa, o vom duce, într-o veselie, din aniversare în aniversare !!! Ambiţioşi, rău de tot, pensionarii militari. Vor şi ei să aibă aniversările lor proprii şi personale !
Postat 07 Octombrie 2014, 14:22 de Străjuitorul derutat
CHIAR, "EUROI"?
Dane! Chiar "eUroi" ai vrut să zici (de 2 ori). Dacă erau doar vorbele dintre ghilimele, înţelegeam (Nea Andrei de la "Dacia" a "sfărmat mălai, la greu"), manifestarea a avut însă ca obiect Eroii (fără U-ul de după E) Neamului.
Postat 07 Octombrie 2014, 10:10 de Sorin
@windos
bai, asshole, nu sovieticii au eliberat Ardealul de hitleristi. Romanii, l-au eliberat de gunoaiele hortiste (criminali de copiii, femei, batrani si oameni neinarmati ! sovieticii, stalinistii n-au vrut sa le faca nimic ungurilor, pt ca sa-i poata folosi ulterior impotriva romanilor.
Postat 07 Octombrie 2014, 07:37 de @windos
pt Land
Or fi fost pe la Budapesta sau Moscova sa primeasca instructiuni.
Postat 07 Octombrie 2014, 04:25 de pt Land
Cati udemeristii au participat ?
Cati udemeristi sau cati din trupa lui tokes au fost prezenti la ceremonialul organizat cu prilejul implinirii a 70 de ani de la eliberare a teritoriului national in timpul ultimului razboi mondial ? Nici unul ! Nici urma de ei prin zona.
Postat 07 Octombrie 2014, 04:17 de Land
Crapa fierea si ficatii in ungurii hortisti.
Vedem cum comenteaza si cum fierb in suc propriu ungurii iredentisti, revizionisti, separatisti pt ca nu pot sa o ia de la capat cu furturile din Transilvania.
Postat 07 Octombrie 2014, 04:04 de 6 Oct 1944
6 octombrie?!
stiam ca teritoriul RO a fost eliberat mai devreme de 25 octombrie 1944, dar ca data oficiala a fost stabilita la acea zi pt a se suprapune cu ziua de nastere a regelui, dar sunteti siguri ca a fost 6 octombrie? oradea nu a fost eliberata la 12 octombrie 1944, iar restul teritoriului mai tarziu? incurc cumva evenimentele istorice? sau nesimtitii astia falsifica istoria a doua oara, dupa cum le vine lor la indemana?(prima oara in 1944, ca sa dea bine de ziua regelui, iar a doua oara acum, ca sa dea bine , eventual, in campanie).
Postat 06 Octombrie 2014, 22:38 de al
Glorie eterna eroilor eliberatori !
ungurii barbari, navalitori au fost alungati peste gramita.
Postat 06 Octombrie 2014, 19:55 de Oradea
Parca
Parca ultima ,,brazda de pamint romanesc,, a fost liberata in 25 Octombrie 1944 ! ma rog , poate ca am fost noi ,,dezinformati,, la orele de istorie din scoala desi nu cred. rusinica mai ,,patrihotilor,,!!! cred ca voi ati folosit cerneala in loc de lapte in pauza de masa.
Postat 06 Octombrie 2014, 19:48 de unu
@wind in ass
Ai dreptate, tovarase! Au plecat nemtii pe care ii regretam si au venit ai lui tonta, dragnea, nascase, ilici iliescu, adica a venit ciuma rosie! Si n-am scapat de ea nici azi! O intrebare: observam ca regimul tonta schimba tot, da' ce are marinelu' cu Istoria Romaniei si a Romanilor?! Eu am invatat ca ultima brazda de pamant romanesc a fost eliberata in 25 octombrie 1944, ca un omagiu adus de Armata Romana capului ostirii, Majestatea Sa Regele Mihai I, care-si sarbatorea onomastica. Din pacate vad ca tembelul asta de perfect este intocmai precum seful sau, tonta : minte precum respia!
Postat 06 Octombrie 2014, 19:41 de ionel
LOL
"în timpul ultimului război naţional" Oare nu era cumva "razboi mondial". Ca sa tineti mai usor minte, puteti sa il asociati mental cu Bercea mondialul (sau cum l-o fi chemand).... PS: a fost si prietenul tuturor romanilor Laci Tokos, pardon Tokes, la manifestare? Ca ii place sa fluture tot felul de steaguri!
Postat 06 Octombrie 2014, 17:42 de mine
70 de ani de la ocuparea RO de catre Uniunea Sovietica !!!
Eliberat simbolic de sub ordinea si disciplina stramosilor lui Klaus Wermorel Ciolannis !!!
Postat 06 Octombrie 2014, 16:47 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON