URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2013, 17:09

D'ale Primăriei: Peste 5 milioane lei pentru modernizarea unor străzi din Oncea prin trotuarele cărora cresc buruieni! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările au fost terminate, muncitorii pot începe refacerea lor! Firma Selina a finalizat modernizarea celor 10 străzi din cartierul Oncea, investiţie demarată în primăvara acestui an.

"Mai sunt de făcut unele finisaje precum curăţarea gurilor de canal de materialele de construcţii căzute aici, de pus capace pe gurile de scurgere şi de trasat marcajele rutiere dar în principiu lucrările au fost finalizate", a declarat marţi, viceprimarul Mircea Mălan, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în teren.

Potrivit viceprimarului pentru modernizarea străzilor Cimbrului, Drăgăşanilor, Frasinului, Grâului, Ioan Păun Pincio, Secarei, Siretului, Thomas Morus, Valea Drăganului şi Vişeului municipalitatea va plăti firmei Selina peste cinci milioane lei.

"Străzile au fost alese conform strategiei municipalităţii de a moderniza artere din vatra veche a oraşului. Oncea a fost un cartier uitat vreme de 70 de ani. Pentru că parte dintre străzi sunt în pantă la fiecare ploaie oamenilor le intra viitura în curţi iar pietruirea repetată a drumului a făcut ca acesta să ajungă şi cu 50 de centimetri mai sus faţă de curţi", a spus vicele.

După evacuarea pietrişului în exces constructorul a introdus pe cele zece străzi trei kilometri de canalizare pluvială şi a asfaltat circa patru kilometri de drum şi 9.700 metri de trotuare şi accese auto. În plus, aici vor fi refăcute marcajele rutiere iar pe strada Grâului, în dreptul Bisericii "Înălţarea Sfintei Cruci" vor fi marcate circa 15 locuri de parcare.

"Grădiniţa" din asfalt...

În pragul recepţiei finale, lucrările nu sunt nici pe departe la nivelul aşteptărilor locuitorilor zonei. "Eu nu zic, e bine că s-a făcut, dar au lucrat de mântuială. Vă daţi seama ce gros este trotuarul şi cât o să ţină dacă iese iarba prin el...", a spus cu năduf Szasz Butiri Mihai, unul dintre locuitorii zonei.

Bărbatul nu exagerează. Prin trotuarele din strada Drăgănaşilor cresc smocuri de buruieni la fel ca pe alveolele de spaţii verzi de pe marginea drumului. "Noi le-am spus celor de la Primărie care au venit să vadă lucrările că nu e OK să crească iarbă prin asfalt. Au ridicat din umeri. "Bă, fiţi mulţumiţi că v-am făcut curăţenie!"", s-a plâns un orădean.

Viceprimarul Mircea Mălan a spus însă că toate deficienţele vor fi remediate. "Lucrurile nu vor rămâne aşa. Recepţia finală va fi făcută doar după consultarea locuitorilor. Ne-am întâlnit cu aceştia luni după amiază şi ne vom vedea din nou marţi ca să poată să îşi spună punctul de vedere cu privire la reamenajarea zonei", a declarat vicele.

Limitare la viteză şi maidanezi

Printre nemulţumirile formulate de locuitorii zonei în cadrul întâlnirii s-au numărat: lipsa unui parc pentru copiii din zonă, viteza ridicată cu care rulează autovechiculele pe străzile modernizate punând în pericol riveranii şi prezenţa câinilor comunitari.

Ca urmare a sesizărilor primite, Mălan spune că municipalitatea are în vedere amenajarea unui parc public, limitarea vitezei la 30 kilometri pe oră pe arterele adiacente străzii Ion Bogdan unde se va circula în continuare cu 50 kilometri pe oră şi ridicarea de pe domeniul public a câinilor fără stăpân.

După recepţia lucrărilor din cartierul Oncea, Primăria va pregăti modernizarea unui pachet de străzi în zona de case a cartierului Ioşia, acolo unde au fost deja înlocuite reţelele de apă şi canalizare. Lucrările vor fi scoase la licitaţie în iarna acestui an pentru ca execuţia efectivă să poată demara în primăvară. Numărul de străzi care vor intra în lucru depinde de bugetul care va fi alocat investiţiilor în cursul anului viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Grup Selina
Be prostilor cand am inceput lucrarile in Oncea era noroi in fata portilor nu ati fost in stare Sa va faceti curat in fata casei sunteti niste pocaiti prosti oameni de cacat
Postat 30 Octombrie 2013, 23:23 de Pocaiti prosti
Grup Selina
Fiind un locuitor din cartierul Oncea, va scriu din propria experienta ca Selina Grup este o firma de * !!!!!!!! In primul rand oamenii care lucreaza la aceasta firma sunt incompetenti, incepand de la inginer, la maistrii, diriginti de santier pana la muncitori, in al doilea rand nu au vehicule corespunzatoare si aparete pentru efectuarea acestor lucrari sau nu vor sa le puna in opera, in al treilea rand sporirea materialelor de constructie, incepand de la balast, beton stabilizant, bitum, stratul de asfalt. Circul incepea de la ora opt dimineata pana la ora cinci dupamasa cand locuitorii cartierului trageau la raspundere pe muncitori, ingineri si maistrii fiecare tragand din umeri si spunand ,, noi facem dupa proiect ,, Asa ca locuitorii au patit ca si orbu cand a gasit o potcoava si sa bucurat ca era din otel, eu sincer ma bucur ca este liniste si nu mai exista santier pa strazi.
Postat 30 Octombrie 2013, 22:52 de Cristian
A inverzit asfaltul
Ce fain... Malane unde tiai lasat benoclul si galeata, te duci asa sa inaugurezi o lucrare neterminata fara capace si cu gazon prin alfalt ... sa fii feroce cu toti nu doar cu cei de la Pasaj. oricum sunt curios daca acolo se reface ceva la anul sau a fost doar praf in ochi ....
Postat 30 Octombrie 2013, 18:38 de Malan Benoclan
Drumul către iad e presărat cu bune intenţii
Prin compensaţie, pe drumul către rai s-ar putea să găsim nişte smocuri de iarbă crescute prin asfaltul regelui local.
Postat 30 Octombrie 2013, 11:13 de Strattera
?
frunzaverde, care e baiul tau? aia au lucrat de cacat acolo, daca acum iese iarba prin asfalt, in o luna, daca ingheata, ai acolo o groapa cat capul tau gol.... sa puna mana si selina sa invete cum sa asfalteaza un trotuar daca tot toaca banii oradenilor...
Postat 29 Octombrie 2013, 21:25 de noane
Superb ...
Superba lucrare, marca Selina by Benny sub inaltul patronaj a lui Bolovan Ilie ... calitate inainte de toate ... cat va tine aceste lucrari ramane de vazut la traficul de acolo ar fi trebuit sa fie pe minim 20 de ani dar e eco si sar putea sa avem probleme dupa 20 de luni adica dupa vreo 2 ierni trecute peste mega asfaltul ...
Postat 29 Octombrie 2013, 21:05 de Geniu
Asfalt Eco
S-a folosit asfalt ECO.Din toate punctele de vedere. 1Ecologic 2Economic Bravo o lucrare superba!!!
Postat 29 Octombrie 2013, 18:16 de oradeanul
Simai si vrejul de fasole
Bravo Simai! Ai gasit si tu in tot cartierul un smoc de iarba rasarit din crapatura trotuarului si gata stirea de scandal! Sa mai zica dusmanii Bihoreanului ca sunteti slugile primariei.
Postat 29 Octombrie 2013, 17:27 de Frunzaverde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON