URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2015, 18:15

Tehnică revoluţionară la Oradea: Cum se pot trata curat, rapid, fără riscuri şi durabil incontinenţa urinară şi prolapsul genital al femeilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deschisă în 23 decembrie 2014 de către medicul timişorean Marian Ionescu, o nouă unitate medicală privată din Oradea, Clinica pentru Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii, a ajuns a treia din ţară care utilizează cea mai nouă şi sigură metodă pentru tratarea incontinenţei urinare de efort şi prolapsului genital, afecţiuni de care suferă cea mai mare parte a femeilor care au născut pe cale naturală sau care se apropie de menopauză, deci în jurul vârstei de 35-40 ani.

O prezentare publică a noii metode a făcut-o joi conf. univ. dr. Petru Chitulea (foto), cel care a făcut cunoştinţă cu aceasta la Congresul Mondial de Menopauză desfăşurat anul trecut la Cancun (Mexic), ulterior urmând un curs de pregătire pentru utilizarea acestei tehnici de laser-terapie.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la Clinica pentru Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii din strada Gheorghe Doja nr. 49, dr. Chitulea a explicat că până în prezent specialiştii uro-ginecologi aveau la dispoziţie doar două metode "clasice" de tratare a incontinenţei urinare de efort şi prolapsului genital: fie o intervenţie chirurgicală pentru "reconstruirea" muşchilor vaginului şi prostatei în vederea aducerii lor într-o stare apropiată de cea naturală după aşa-numita "relaxare vaginală", fie o intervenţie pentru implantarea unei aşa-numite "bandelete" pe sub vezica urinară până spre fese, care să susţină muşchii ca un fel de orteză.

"Deşi incontinenţa urinară de efort şi prolapsul genital sunt afecţiuni care nu pun în pericol viaţa pacientei, ci o fac neplăcută, limitând manifestările sexuale şi sociale ale pacientei, riscurile generate de cele două metode chirurgicale clasice sunt numeroase - de la lezarea ţesuturilor, spitalizarea pe o durată de circa 10 zile - două săptămâni, efectuarea anesteziei generale cu tot ce înseamnă aceasta, montarea de sonde urinare care pot determina infecţii, obligarea pacientei la medicaţie de durată şi costisitoare, plus riscul recidivei afecţiunilor - şi chiar mortale în unele cazuri", a explicat dr. Petru Chitulea.

În schimb, a arătat acesta, noua tehnică, ce presupune utilizarea unui aparat de tip laser (conceput iniţial pentru industria militară), elimină complet toate aceste riscuri, pentru că nu este minim-invazivă, ci chiar complet non-invazivă.

"Pacienta se prezintă la medic, i se fac analize deloc complicate şi, fără a fi supusă unei anestezii, pentru că procedura este complet nedureroasă, trece printr-un tratament de circa 20-30 minute. Acesta constă în introducerea în vagin a unui speculum cu laser (n.r. - un dispozitiv care "orientează" fascicolul de laser) ce încălzeşte ţesuturile pe o adâncime de 100 de microni, până la stratul de colagen, stimulând astfel colageneza (n.r. - producţia de colagen) pe cale naturală. Lucrăm aşadar "cu materialul clientului", întrucât colagenul astfel produs de organism pe cale naturală întăreşte tot pe cale naturală muşchiul vezicii şi vaginului", a spus dr. Chitulea.

Acesta a adăugat că metoda nu necesită internare ori medicaţie ulterioară, astfel că pacienta îşi poate relua inclusiv viaţa sexuală după doar o săptămână, efectele tratamentului fiind, în plus, de durată.

Potrivit dr. Marian Ionescu, managerul Clinicii, până în prezent au fost astfel tratate patru paciente la Oradea, numărul şedinţelor de tratament variind între una sau două în mod obişnuit sau maximum patru în cazul în care afecţiunile sunt cronicizate şi vechi. De asemenea, a spus dr. Ionescu, pot fi tratate cu laser inclusiv pacientele care au suportat anterior intervenţii chirurgicale clasice. Costul total al unui tratament complet, inclusiv consultaţiile şi analizele, sunt de 200-600 euro, în funcţie de gravitatea afecţiunii, oricum sub costul de 1.200-1.600 euro al unei operaţii clasice într-o clinică privată. "Vom lucra, pro-bono, inclusiv pentru pacientele din azile de bătrâni", a mai spus Ionescu.

Conducerea acestei clinici intenţionează ca în curând să extindă această metodă de tratament şi în dermatologie şi chirurgia plastică şi estetică, deoarece tot prin stimularea producţiei naturale de colagen pot fi îndepărtate ridurile de expresie, evitându-se nocivele şi invazivele injectări cu botox. În acest scop, a precizat dr. Ionescu, un specialist dermatolog a şi început deja un curs de pregătire, iar după ce acesta se va întoarce din străinătate va fi trimis la curs şi un specialist ORL, deoarece clinica doreşte să aplice tehnica şi în acest domeniu, pentru tratarea apneii în somn.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
completare
inserasem un link . acesta este de gasit, alaturi de multe altele pe adresa : laser and health academy dotcom.
Postat 02 Februarie 2015, 11:44 de abramburel
d-ului Wiliam VARZA
Am lecturat si eu articolul , ca urmare a unor probleme pe care le are bunica mea , inevitabil ajungand si la comentariu. Nu am intereseaza relationarea dintre d-ul Wiliam (Branza , Varza ... sau cum s-o numi) . M-a interesat doar partea medicala . Si ... pentru ca neuronii inca nu imi patineaza din lipsa de circumvolutiuni , am gasit cateva lucruri interesante . Dar , daca atacul la persoane pe care il face acest VARZA Wiliam il priveste personal , partea de tratament ma interesa . Nu vreau sa insirui mai multe linkuri . Cert este ca este o metoda noua de tratament , recunoscuta in lumea medicala . Referitor la preturi (caci si acela m-a interesat in mod deosebit , nefiind neam cu Udrea sau altii ) am remarcat preturi apropiate , dar majoritatea insa mai scumpe . Ex : Polonia cca 600-700 eur , Italia de la 800 in sus , Germania 900-1000 , etc etc . La Bucuresti , 650 eur . Si ma intreb : pana unde sa mearga ipocrizia ? Aveti ceva de rezolvat intre voi , domnilor ? Faceti-o ... dar lasati mirosul neplacut de varza murata , domnule Wiliam ., in putina proprie , nu il aduceti in public .
Postat 02 Februarie 2015, 11:40 de abramburel
vai si amar de capul vostru
Distinse domnule Cris Adrian, sunteti VARZA. Cat timp mai planuiti sa-i faceti lobby acestui doctor? Este absolut firesc sa faceti publice adresa si tarifele acestei asa-zise clinici...jurnalism obiectiv, n-am ce zice...mai ales ca alternativele pe care le mentionati sunt MINCIUNI: durata medie de spitalizare la tehnicile chirugicale este de 3 zile, recuperarea este rapida, medicatia asociata este scumpa doar atunci cand o prescrie dr Chitulea (ca doar trebuie sa mearga si el in Mexic la un congres pe banii firmelor de medicamente), recidivele sunt mai frecvente la tehnica laser YAG, iar despre mortalitate ce sa spun....MORTALI sunteti voi. Tin sa infermez cititorii ca tehnicile chirurgicale costa cam pe jumatate din pretul FABULAT de Dl Cris, dar poate asta stiu ceilalti participanti la asa-zisa conferinta de joi....sau poate nu a mai fost altcineva inafara de dvs...poate ati fost chemat sa faceti niste poze si sa scrieti niste randuri dupa dictare...si nici macar alea nu sunt corecte (adica de cand face parte prostata din anatomia femeii?). Adevarul este ca aceasta nou tehnica implementata de RENUMITUL (si nu pentru lucruri bune) dr Chitulea ma da pe spate. Iti dai seama stimata cititoare cum ti se va regenera colagenul din vagin pe o grosime de 100 de microni (asta desigur e suficienta pt a sustine vezica ta si GARANTAT nu vei avea recidive) si va intari muschii vaginului (pacat ca muschii sunt formati din miocite si nu din colagen)? Eu as propune ca in aceasta sedinte de 200-600 de euro sa fie incluse si aplicari de masti faciale si epilare inghinala....macar sa merite banii astia pe care vi-i scoate Chitulea din buzunar.
Postat 01 Februarie 2015, 22:15 de william
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON