URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2015, 14:00

Au turnat placa de beton. Constructorii încep dalarea Pieţei Unirii cu porfir (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa săpăturilor a trecut, urmează amenajările. "În Piaţa Unirii s-au montat bordurile de granit şi s-a turnat placa de beton peste care se va face montarea pavajului", a declarat vineri viceprimarul Mircea Mălan. Potrivit edilului, în funcţie de starea vremii, pietrarii italieni vor începe montarea plăcilor de porfir în cea de a doua jumătate a săptămânii viitoare. "Piatra, de nuanţe galben-brun-roşiatice, va fi montată în arcuri concentrice, ca să aibă rezistenţă la trafic, după care rosturie vor fi sigilate cu o răşină specială", a spus viceprimarul.

La fel, în partea dinspre Biserica Sfântul Ladislau, constructorii au finalizat lucrările la reţele iar vineri au turnat placa de beton pe care va fi montată linia de tramvai. "Vrem ca în cea de a doua parte a lunii şi aici să înceapă dalarea cu granit a spaţiului dintre linii", a spus Mălan.

În paralel, în Piaţa Unirii, constructorii amenajează reţelele de apă şi canal precum şi cele electrice. Romtelecom şi-a finalizat deja lucrările la propriile reţele, iar RDS&RCS face ultimele finisaje la canalizaţia tehnică aferentă Pieţei Unirii. Lucrările de amenajare a reţelei de irigaţii a spaţiilor verzi din viitoarea piaţă au fost deja finalizate în porţiunea dinspre Catedrala Sfântul Nicolae şi continuă în celelalte zone din piaţă.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei fără TVA, sunt executate de asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti SA, SC Electro Construct Sildac SRL, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi SPA, SC Insanrisa SRL şi SC Gardener SRL. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie 2015.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@marius_ro
NU TI-E RUSINE, BAI,* ? Continui sa minti cu nerusinarea caracteristica udemeristilor. "Problema nu ţine însă atât de numărul angajaţilor, cât de priceperea lor. Marconst a contractat lucrarea având cinci mozaicari pe care, întâmplător, îi calificase chiar înaintea licitaţiei. E adevărat, s-a bazat pe ajutorul unei firme din Ungaria, dar - odată contractată lucrarea - aceasta a triplat preţul cerut". Sursa; "ebihoreanul".
Postat 07 Aprilie 2015, 12:14 de Valhalla-Asgard
AAAAAAAAAAA
O SĂ SE VADĂ PIAŢA ....... ŞI PUNEM TEMPERATURA ŞI LA NOI ÎN ORADEA, ÎN CENTRU, CA LA TIMIŞOARA ŞI CLUJ, PE DIGI, REALITATEA, PE B1 .........
Postat 07 Aprilie 2015, 09:35 de ADINA
Asta e !
@marius.ro : OK ! M-ai convins inca odata ca esti prost dar platit de PMO . Confunzi hUDMReul cu Hungaria si scrii doar prostii paralele cu tema, subiectul articolului !!! Angajat al lui bolovan nici nu poti fi altfel !!
Postat 06 Aprilie 2015, 23:00 de scortosul
@marius_ro
Toti tiganii cu pretentii pretind ca sunt unguri.
Postat 06 Aprilie 2015, 21:25 de eutanasiu
@scortosul @Valhalla-Asgard
Iar sunteti prosti. Firma Marconst este romaneasca, nicidecum ungureasca. Ca sunt administratorii unguri la origini e cu totul altceva, dar nu are nici o legatura. Deci firma e ROMANESCA. Poate trebuie sa va explic pe litere, ca la prosti, ca vad ca nu-ntelegeti. Nu stiu cu ce dedicatie a fost facuta licitatia, ca Marconst din cate stiu n-a vazut nici un leu si mai trebuie sa si plateasca penalizari. Deci halal argumente.
Postat 06 Aprilie 2015, 18:44 de marius_ro
@marius.ro
@marius.ro : tu vorbesdti ca sa nu taci. Esti pe statele de plata a PMO si sari ca musca in kakat cu capul inainte . Refacerea pasajului VN a fost o lucrare cu dedicatie UDMR@BaciuKiss@pupila, unde neonorata directie a PMO a licitat lucrari de buda si canal devalma cu lucrari de arta ! BUDA a iesit, adica de kakat asa cum sunt postarile tale !!! Cat primesti pentru omniprezentele tale postari? Din bani publici? Ca firma hUDMRmereului nu stie face asemenea lucrari, ca nu le-a ajuns parandalatul ,ca ,,,,, asta e o alta treaba (mare) da nu ca nu sunt meseriasi in Romania ! Asta sa o spui lui bolovan@asociatii, asociati din care faci si tu parte.
Postat 06 Aprilie 2015, 13:49 de scortosul
@mariusu
Mananci KAKAT! O firma din ungaria "a operat" in Pasajul Vulturul Negru, asa de bine au lucrat incat acum trebuie spart totul luat de la capat lucrarile. S-a scris in presa, o gramada despre aceast subiect. Bineinteles s-a scris tot in legatura cu aceasta "lucrare" si despre "Marconst Marghita, firmă de casă a UDMR, abonată la construcţia din bani publici a unor blocuri ANL şi săli de sport în nordul judeţului, a cerut pentru lucrare 2,5 milioane lei, cu circa 10% sub valoarea estimată, care era de 2,8 milioane lei, plus TVA".Sursa "ebihoreanul". Care este rezultatul acestei asa zise lucrari ? L-ai spus chiar tu. O PORCARIE !
Postat 06 Aprilie 2015, 13:04 de Valhalla-Asgard
@marius_ro
MINTI CU NERUSINARE! "PORCARIA" de care vorbesti ca s-a facut in Pasajul Vulturul Negru a fost facuta de unguri. Stii asta foarte bine.
Postat 06 Aprilie 2015, 12:47 de Valhalla-Asgard
@scortosul
Hai sa vedem... cand s-a facut pasajul vulturul negru cu romani n-a fost bine pentru ca a iesit o porcarie. Acuma ca se face cu italieni iar nu e bine ca nu-s romani. Esti destept foc. Politicienii or fi ei gunoaie din multe alte motive, dar nu vad nici o legatura,...
Postat 05 Aprilie 2015, 23:25 de marius_ro
@malan
Sa nu faceti asa cum ati facut si cu Pasajul Vulturul Negru! Aveti antecedente. La cat sunteti de priceputi ne putem astepta la orice.
Postat 05 Aprilie 2015, 21:37 de Valhalla-Asgard
Rusinea lumii !!!! " pietrarii italieni vor începe montarea plăcilor de porfir "
" pietrarii italieni vor începe montarea plăcilor de porfir " Rusinea lumii !! Sa vina italienii sa dalezee piata !!! RUSINEEE politrucilor romani care au distus tot ce a fost bun si valoros in tara asta !! Ceasca-ceausescu a fost de mii de ori mai bun ca voi gunoaielor !!!!
Postat 05 Aprilie 2015, 19:27 de scortosul
Groaznic
Ieri trecând pe linga Biserica cu Luna..., ma gândeam ce mare tun a dat Primaria Bisericii. cu ocazia Invierii...., sa nu mai vorbim de firmele care au investit mult....pacat...Uniti-va....aveti un punct de vedere comun...
Postat 05 Aprilie 2015, 18:45 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON