URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2010, 16:21

Atenţie, nu parcaţi! (FOTO)

Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
Atenţie, nu parcaţi! (FOTO) Atenţie, nu parcaţi!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii străzii Matei Corvin nu vor mai putea să îşi lase maşinile în stradă, după ce Primăria a interzis parcarea pe carosabilul principalei artere de intrare în oraş dinspre Satu Mare.

"Începând din această săptămână, agenţii Poliţiei Comunitare au intrat din casă în casă şi au notificat locuitorii străzii că este interzisă oprirea pe carosabil. Primăria a asfaltat toate intrările spre curţile riveranilor, astfel încât aceştia au acum unde să îşi lase autovehiculele. Nu mai există niciun motiv pentru care să parcheze pe şosea", a declarat joi primarul Ilie Bolojan.

Măsura a fost luată pentru fluidizarea circulaţiei pe ambele benzi pe cele două sensuri de mers după finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Matei Corvin. "Dacă riveranii parchează pe carosabil, toată investiţia făcută aici nu mai are nicio utilitate, ar însemna că am asfaltat degeaba, deoarece o bandă ar fi tot timpul ocupată de maşini. Or, noi intenţionăm ca aici, cum este de altfel la toate intrările în oraş, limita de viteză să fie ridicată la 70 kilometri la oră", a mai spus primarul.

Lucrarea, executată de firma Drum Construct Pericei, a fost terminată, dar reprezentanţii municipalităţii au descoperit deficienţe la executarea stratului de uzură şi la ridicarea la cotă a capacelor de cămin, respectiv a gurilor de scurgere, lucrări care se realizează pe cheltuiala constructorului.

În prezent, municialitatea caută o firmă dispusă să amenajeze pe cheltuiala proprie giraţia din capătul străzii Matei Corvin, după modelul giraţiilor de la intrarea în municipiu dinspre Borş şi Beiuş.

Vânătoarea de maşini

Primarul Ilie Bolojan a mai spus că îde săptămâna viitoare agenţii Poliţiei Comunitare, în colaborare cu cei ai Serviciului de Poliţie Rutieră, vor patrula pe strada Matei Corvin şi vor ridica maşinile parcate neregulamentar pe carosabil.

La fel se va întâmpla şi în zona străzilor Italiană, Podului şi Călugăreni, unde municipalitatea a amenajat 350 de noi locuri de parcare pe spaţiul dintre blocuri. "Aici a fost o situaţie dezastruoasă. Locuitorii din zonă nu aveau unde parca. În momentul în care vom finaliza noile locuri de parcare, aceştia nu vor mai avea voie să parcheze pe carosabil şi nici pe trotuare, pentru a nu îngreuna traficul auto şi circulaţia pietonilor", a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Municipalitatea a investit 639.000 lei în amenajarea a 350 locuri de parcare între cvartalele de blocuri şi a plantat pe strada Podului 500 de pomi, urmând ca numărul total al arborilor să ajungă la 1.000.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ioio
asteptam si extinderea podului de cale ferata dinspre Stefan cel Mare la 2 benzi pe sens ca de la 70km/h sa nu ne trezim ca ne strangem pe o banda cu viteza melcului.
Postat 16 Octombrie 2010, 10:45 de io
ioio
asteptam si extinderea podului de cale ferata dinspre Stefan cel Mare la 2 benzi pe sens ca de la 70km/h sa nu ne trezim ca ne strangem pe o banda cu viteza melcului.
Postat 16 Octombrie 2010, 10:44 de io
Matei Corvin tronson 2
De la sens giratoriu spre Gara Episcopia nu se face nimic??? E varza rau.!.
Postat 15 Octombrie 2010, 16:39 de Joel
doar o problema
sunt 2 firme care au lucrat in Episcopia , pe Matei Corvin. Gurile de canal sunt mai joase decat inaltimea asfaltului , dar numai o firma din Pericei face reparatia . De ce?
Postat 15 Octombrie 2010, 08:46 de Csaba
OKKKKKKK !!!
OKKKKKKKKKKK !!!!!
Postat 14 Octombrie 2010, 18:03 de SCORTOSUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON