URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2018, 16:22

Angajaţii UPU-SMURD Bihor şi-au „tras” tricouri anti-Bolojan: „Suntem echipă, nu mercenari” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajaţii UPU-SMURD Bihor au trimis presei fotografii îmbrăcaţi în tricouri roşi personalizate cu mesajele destinate primarului Ilie Bolojan, care le-a cerut duminică seara să renunţe la ideea de a demisiona în bloc, dovedind astfel că sunt "o echipă, nu mercenari".

Pe tricourile roşii apar mesajele #Rezist SMURD (pe piept) şi "Suntem echipă, nu mercenari" (pe spate), mesajul fiind destul de transparent: urgentiştii nu sunt dispuşi să renunţe, nici măcar temporar, la sporurile salariale, aşa cum le-a propus edilul.

BIHOREANUL a aflat că ideea tricourilor a aparţinut medicilor rezidenţi din Centrul de coordonare în rezidenţiatul pentru Medicina de Urgenţă, care au adus tricouri pentru toţi medicii UPU-SMURD, care le sunt coordonatori. Tricourile au fost îmbrăcate atât de medicii aflaţi de gardă cât şi de tinerii rezidenţi, care apoi s-au fotografiat împreună, pentru a demonstra că sunt "o echipă". 

"A fost o surpriză plăcută, pentru care le mulţumim", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Alexandru Mateoc, medic în cadrul UPU SMURD, nemulţumit de faptul că primarul i-a catalogat drept mercenari.

"Noi suntem o echipă, nu mercenari. Nu e nimeni mercenar la UPU. Dacă n-am tras noi, nu ştiu cine. Noi am ales medicina de urgenţă din pasiune. Şi atunci, când am ajuns noi aici, era singura zonă în care puteai intra numai pe mintea ta. Încă plătim rate pentru apartamente în blocuri comuniste, avem familii, copii...", a spus Mateoc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
doctorinesimtiti
nu numai ca nu le ajung salariile nete de 13-16000 lei/luna dar mai vor si spor de 80% din salariu. Cita nesimtire zace in gunoaiele astea de oameni?
Postat 08 Mai 2018, 17:02 de victorascretinelmicula
sarco
iar ai venit cotofano? ti-ai schimbat doar user-ul. privitor la articol doar atat: daca au tricouri rosii e clar. bine punctat TC.
Postat 08 Mai 2018, 08:34 de User anonimizat
Tricouri rosii...
E clar cine a facut donatia cu tricourile..probabil "brancardierul" si "plagiatorul". Priviti acesti tineri carora li se bulbuca ochii de grasime la stresul si greutatea muncii...daca nu va ajung salariile de 5000-17000(+sporuri si ciubuc), ce ar fi sa faceti schimb cu cei din Pelican..macar o luna! Sa treceti la PFA si salarii de kkt. Noroc cu Bolojan ca v-a trezit din betia puterii si va trimite si munca. Toti ati vrea sa traiti in Oradea si sa va faceti de cap ca in Teleorman (taramul hotilor)... jalnici ati ajuns, rusine!!!
Postat 08 Mai 2018, 07:03 de TC
tare de tot
Te prapadesti de ras: ciumetii rosii incearca sa duca in derizoriu si #rezist. Dupa ce unul a inregistrat #rezist, acum au ajuns sa reziste la manariile facute de propriul guvern rosu. Vai de noi ... Au ajuns ultimele relicve ale comunistilor sa manipuleze prostimea in modul cel mai jalnic posibil, la toate nivelurile si in toate domeniile. Iar in background daddy ingroasa conturile, pana mai sunt la butoane. Nu conteaza ce urmeaza. Iar prostimea pune botul si suntem invrajbiti unii impotriva altora.
Postat 07 Mai 2018, 23:58 de oradea_mea_si_a_ta
ori la munca ori afara
la munca cu voi ca oricum nu va rupeti cu munca...iar la ce salarii aveti comparativ cu munca prestata e prea mare salariul...ce sa mai zica muncitorul de rand care are minimul pe economie. Voi (UPU) nu aveti norma, sunt zile cand bate vantul la UPU...Daca nu va convine plecati, sunt o gramada care abia asteapta sa fie angajati si care si-au terminat studiile in domeniu si nu au un loc de munca
Postat 07 Mai 2018, 22:34 de Dan1977
Kane
De aia mediul spitalicesc o musca la fiecare campanie de malware? Au bani de data analysis, asa-i? Sau excelati in exceluri manarite. Am facut IT la spitale, nu ma invata pe mine. BI si AI in spitale...rrlad de ma prăpădesc. CAs si cass sunt ambele 2 mizerii cu alt nume. Beneficii cuiva luate abuziv concurs contra unor servicii fictive. Crede-mă alții cu responsabilități mari mari iau salarii mult mari mici da nu fac grevă. Cu atat mai mult într-un sistem deja în stare avansată de degradare care prinde in lume e critic. Aia cu 33% e de la știri. Si aia mint, nu? Care era desfășurătorul grevei? daca nu știi, e publicat de siteuri de știri. Lăsați minciuna și înapoi la munca, stai pe banii contribuabililor. Sa luam milițienii că nu is departe. Stai iarna vara in intersecții sa ajungi tu la lucru pe 2 3000 de lei, nu 16000. Cand iti da unu in cap mergi la militie nu? Sau iti sparge casa. Nu sunt militian, nu ii am la suflet, da macar aia (cum ii fac altii prosti) isi fac treaba. La aia s-a taiat din venituri da nu te-a lasat ca sa isi traga poze. Deci mai gandeate-te, ca prea va credeți zei, de aia prefera tot mai multi mediul privat. Da vedem noi mai incolo, tarile civilizate au dat inapoi numai să renunțe oamenii la privat. Aici nu se va întâmpla atata tino cat cu 20.0000 salar inca se mai asteaota plicuri, ori daca nu, liftu la parter la morga...
Postat 07 Mai 2018, 22:32 de poiu
????
Înapoi la treabă cu toții aveți deja salarii destul de mari mai mult decât decente uni le merită alți mai puțin de exemplu vit. care urlă la pacienți acum ceva vreme oricum niciodată nu le-am plâns de mila doctoriilor n-am motive acum cu atât mai puțin e clar însă că acum sunt transformati in masa de manevră politica desigur cu sau fara voia lor .Mergeți înapoi la muncă și intrați în normalitate sunteți cu sau fara sporuri foarte bine plătiți în comparație cu celelalte categorii.
Postat 07 Mai 2018, 22:09 de sss
... doctori
Nesimtitii, nu le ajung 13000 lei net/luna. Aveti dreptate, nu sinteti mercenari ci niste * care sint in stare sa lase pacientii sa moara daca nu primesc spaga. Ar trebui sa fiti dati afara toti.
Postat 07 Mai 2018, 22:02 de victorascretinelmicula
cacealma
Bolojan a spus esentialul: in afara de Borcea, nimeni nu si-a dat demisia! Baietii si fetele de la upu joaca la cacealma. Fituica pe care au depus-o nu are nici o valoare juridica. Nu contest ca mai devreme sau mai tarziu in cazul unor demisii individuale, nu o sa-si gaseasca un alt job...da' nu la Oradea! Sau daca la Oradea, atunci nu unul asa de bine platit ca la upu. Cati credeti ca o sa plece din Oradea sa-si gaseasca un job prin tara sau in strainatate cand au 3000-3500 de eur lunar? Va spun eu: nimeni. Hai sictir dragi doctori si asistenti!
Postat 07 Mai 2018, 21:13 de Kid
IMPOSTORI !!!
Valea!!! noi oradenii cinstiți și corecți nu dorim astfel de caricaturi umane pe post de mari salvatori ,in care singuri va-ți erijat,ne descurcam si fara voi. Sunteți de-o penibilitate colosală,și de-o calitate umană execrabilă,ca să nu vorbim de cea profesională, cu foarte puține excepții. Acest Arafat local (Hadrian)...ce epigon jalnic al marelui împărat roman, va facut să credeți ca sunteți miezul din gogoașă...nu sunteți! Vă comportați mai rau ca niște hipsteri cu astfel de atitudini,practic vă dați arama pe față,apelativul de mercenari care va fost pus de catre "bravul "nostru primar este unul prea bland ,față de așteptarile noastre din parte lui. Plecați...,Oradea nu are nevoie de astfel de bipezi. Dacă Bolojan va ceda in fața voastră va deveni pt.majoritatea votanților lui o carcasă umană ,un om slab,fară cojones,un ins necredibil,teatral si fals.
Postat 07 Mai 2018, 20:59 de altoradean
Lecția PSD: Cum să scoți castanele din foc cu mâna altuia
La începutul scandalului îmi dădeam cu părerea, subliniind foarte îngroșat, cine se face vinovat de situație. Grosolănia limbajului meu era direct proporțională cu grosolănia faptelor. Astăzi, cei care m-au luat la goană ar trebui să își ceară scuze, în fața oglinzii, față de pretenția lor de a fi români. Nu la întâmplare au fost alese tricourile roșii. După cum îi cunosc eu, nici Adrian Stângă, nici Liviu Sabău, nu sunt deloc proști încât să nu profite de situația atent creată de la centru. Acum, dacă ar fi să păstrez linia extremistă "cine se arde cu ciorba suflă și în iaurt", aș merge cu ideea de a schimba culoarea SMURD-ului. Ba chiar aș scoate culoarea roșie și din drapel, dacă asta ne-ar ajuta să scăpam de ororile comuniste și postcomuniste. Și când spun asta o fac cu gândul la separatism. Dar numai la separatismul față de prostie și hoție. Hai România! Deșteaptă-te române!
Postat 07 Mai 2018, 20:43 de User anonimizat
Pacat
Din pacate tot acest scandal aduce din pacate deservicii grave imaginii UPU. Personalul de acolo nu merita asta. Trebuie să fim mândri de acest centru din Oradea. Spun ca aduce deservicii pt ca din pacate toată discuție s-a transformat intr-o lupta ă celor pro și contra Bolovan, iar medicii au căzut la mijloc. Cei care sunt contra Bolovan ii doare undeva de sporurile diminuate, pe ei îi interesează să aibă cu ce-l ataca pe Bolo. Cei care îl apără pe Bolo își justifică atacurile prin mărimea salariilor din sanatate. Din toată această polemica majoritatea vor rămâne doar cu imaginea "lacomiei" medicilor. Total eronat. Cei pro-PSD il ridică in slavi pe Borcea uitând că acum ceva timp aruncau cu noroi in acesta când se chinuia să autorizeze helioportul, susținând că e pro-Bolojan. Acum ca îmbrăca tricou anti-Bolojan e "de-ai nostri"! Rusine ambelor tabere!
Postat 07 Mai 2018, 20:08 de andy
@poiu
Poiule, hai ca iti raspund eu, ca vad ca tu reprezinti o parte a societatii care stie doar sa arunce cu * inspre cei care fac ceva util pentru societate. 1. Ce vrei sa insinuezi cu sponsorizarea? Le-a platit Soros tricourile? A venit psd-ul sa le dea bani pentru tricouri? Au furat din banii spitalului? Nu, omule. Le-au platit ei, e chiar atat de greu de inteles? 2.De unde ai tu informatia ca ei lucreaza la 33% din capacitate? Iti iei informatiile din fundul mintii tale insetata de ura? 3.Habar nu ai cum se monitorizeaza timpii de reactie din UPU. Sunt proceduri si automatizari gandite de niste oameni cu mult mai multa pregatire decat tine, si care functioneaza bine merci. Poate tu iti faci meseria dupa ureche, nu presupune tu cum isi fac altii meseria. Daca la tine la job, "merge si asa", nu inseamna ca toti sunt la fel 4.Ti se pare utopie? Habar nu ai ce inseamna cuvantul utopie, dar vad ca il folosesti cu nonsalanta in contextul gresit. Asta demonstreaza ca oameni ca tine sunt extrem de manipulabili si rautaciosi 5.Sa ii actioneze in instanta? Omule, traiesti pe planeta pamant? Daca cineva isi da demisia, inca e obligat sa te serveasca? Daca si-a dat demisia, inseamna ca nu il mai platesti tu, astfel incat el sa mai aiba vreo obligatie fata de tine. Probabil ai fi in stare sa aglomerezi si tu sistemul judiciar cu astfel de aberatii, ca deh, doar ai drepturi. Vai s-amar cati oameni manipulabili. Si ne mai miram ca tot castiga psd-ul in tara asta 6.Plateste CAS? CAS??? sigur nu CASS?
Postat 07 Mai 2018, 19:20 de CitizenKane
să nu facem confuzii
@poiu: Nu confundă CAS cu CASS! Sunt lucruri total diferite! Te învăț eu... CAS are treabă cu pensiile, CASS cu sănătatea! Ciuma roșie a fost atât de rea încât a zis: în semestrul întâi al anului 2018 cine e bolnav și capătă concediu medical îl capătă dacă a avut o lună stagiu de asigurare! Mamă....deci... mai ușor!
Postat 07 Mai 2018, 17:31 de danojan1
Tricouri rosii?
Sponsorizare de undeva? Ce fac pacientii intre timp? Cat ei lucreaza la 33% capacitate? Cum se respecta juramantul? Cine isi aminteste de vita aia de la UPU ce ii zicea pacientului ca poate sa plece daca nu ii convine? Inca e in sistem, e pe lista de demisii? Azi au ajuns 8 persoane de la accidentul din Osorhei. La 33% capacitate de lucru cum i-au preluat, in cta timp? Monitorizeaza cineva timpii de reactie, preluare si alti indicatori, sau se lucreaza dupa ureche, fara vreo urma de incercare de imbunatatire? Mi se pare utopie toata asta cu imi dau demisia, nu mi-o dau, fac greva da nu prea... Adica daca au sange sa incalce toate atributiile de munca, sa fie dati afara, nu acceptate demisii. Cine nu are bani de tratamente la privat sau afara, da plateste CAS, ii poate actiona in instanta oricand pentru incalncarea drepturilor lui ca pacient ASIGURAT. Daunele pot fi enorme, salariile lor pe o perioada mare.
Postat 07 Mai 2018, 17:24 de poiu
Jos cu netrebnicul bolnav.... de putere!
Aux armes citoyens...formes vos batallions...marchons..marchons...
Postat 07 Mai 2018, 17:12 de danojan1
#rezist
#rezist nu are legatura cu ce fac ei... mai ramane sa-i vedem si psd-isti cu ele ca tot sunt rosii
Postat 07 Mai 2018, 17:05 de cristi11
.
mergeti ma la munca. Se pare ca au si timp sa stea la poze... si mai si primesc salarii de peste 100 de mil
Postat 07 Mai 2018, 17:04 de David
fiți tari... nu cedati
Bravo! Sunt sigur că pacienții sunt/vor fi respectați! Demisia Dvs. nu înseamnă abandonul pacienților! La un moment dat posibil să plecați! Europa vă așteaptă! Mai mult că sigur pentru unii va fi greu să plece! Dar dacă nu se poate altfel... NU CEDATI IN FAȚA LUI BOLOJAN&CARP! Unii se duc pe la Viena... că pot! Celălalt nu s-a învătat minte! Divinitatea i-a dat un semn... nu l-a înțeles!
Postat 07 Mai 2018, 17:02 de danojan1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON