URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2015, 11:15

Parlamentar pe microbuz: Deputatul Ioan Roman face voluntariat ca şofer pe microbuzul şcolii din Cefa (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Situaţie inedită în comuna Cefa, unde şoferul microbuzului şcolii gimnaziale a demisionat pe 11 decembrie şi nu a acceptat să mai lucreze până la angajarea unui nou şofer: un parlamentar s-a oferit să-i ia locul, fără remuneraţie.

Deputatul Ioan Roman, fost funcţionar, apoi primar al comunei între anii 2000-2008, a aflat despre demisia şoferului şcolii şi refuzul acestuia de a mai lucra până la găsirea unuia nou chiar de la soţia sa, care este directoarea şcolii.

"Avem un microbuz de 8 plus 1 locuri, primit în 2007 prin Inspectoratul Şcolar, pe care până în decembrie a lucrat un localnic care era angajat cu jumătate de normă la şcoală şi tot cu jumătate de normă la Primărie. În 11 decembrie a demisionat şi nu a mai dorit să lucreze pe microbuzul şcolii până la angajarea unui înlocuitor, astfel că 50 de copii din satele Bicaciu şi Ateaş nu mai aveau cum să ajungă la şcoală. Când i-am povestit soţului, s-a oferit să facă el munca asta, profitând că este în vacanţă parlamentară", a declarat directoarea şcolii din Cefa, Alexandra Roman, pentru BIHOREANUL.

"Am făcut un contract de voluntariat cu şcoala, după ce m-am interesat la Inspectoratul Teritorial de Muncă să văd ce formalităţi legale trebuie să îndeplinesc, aşa că de ieri (n.r. - luni, 19 ianuarie) mă trezesc la ora 5.00, pentru ca la ora 6.30 să fac prima tură cu copiii din Bicaciu până la şcoala din Cefa", a declarat pentru BIHOREANUL şi deputatul Ioan Roman.

Potrivit acestuia, dimineaţa sunt necesare trei drumuri, dintre care unul pe ruta Bicaciu - Cefa şi două între Ateaş şi Cefa, iar la ora 12.00, după terminarea cursurilor, face alte trei drumuri pentru a duce copii acasă.

Primarul comunei Cefa, Dumitru Bărnău, a declarat că postul de şofer pe microbuzul şcolii a fost scos la concurs, iar cei doi candidaţi înscrişi vor fi "examinaţi" chiar săptămâna aceasta, joi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Asta stie, asta face !!!
Vezi Romane ca esti incompatibil ca sofer, care e meserie de meserie nu ca cea de parlamentar, ca asa zice ANI !!!
Postat 21 Ianuarie 2015, 10:22 de WinDos
Subiectiv
Daca acest lucru s-ar intampla la o firma privata imediat ar veni ITM-ul si ar da amenzi de mii de lei pt. ca se lucreaza fara contract de munca ..... dl. deputat poate sa lucreze si asa ..... apoi Doamne fereste , daca se intampla un accident ? cine poarta raspunderea ? e totusi este vorba de copii .... din punct de vedere umanitar este o fapta buna dar contravine legii ....sunt curios daca dl. deputat facea acest lucru si daca directoarea scolii nu era sotia dansului ....
Postat 21 Ianuarie 2015, 09:53 de Bobo Max
Sa fim corecti
Dincolo de conflictele locale lucrurile trebuie analizate in modul (matematic vorbind) iar cine nu apreciaza aceasta initiativa e evident subiectiv si rau intentionat.
Postat 21 Ianuarie 2015, 06:38 de spectator
Domnului ROMAN - deputat
ar fi o ocazie excelentă, acum ca faceti efortul de a duce copiii la şcoală dis-de-dimineaţă, să faceţi o propunere - deşi măsura se poate lua şi la nivele administrative locale - ca şcolile să înceapă de la orele 9. Ajunge cu ora comunistă 8 !!! mulţumim frumos!
Postat 21 Ianuarie 2015, 03:36 de ADINA
Roman=un cioban
Primarul de la Cefa, Barnau Dumitru a plecat din PSD Bihor din cauza ciobanului de Roman Ioan, care isi concesionase pe 50 de ani pasunea de comuna, care isi facuse birou in primarie si cand barnau nu era acolo el chema angajatii la apel, care folosea telefonul primariei luni bune cand inca era primar. Roman e un circar care doar probleme face oamenilor. La Gepiu insista sa ia pasunea pentru a-i face primarului probleme. Nu il mai satura naiba de bani si minciuni cu care umbla!
Postat 20 Ianuarie 2015, 16:51 de jefavram
REPLICA
Orice minune la noi in ROMANIA tine 3 zile si dupa aceea este stire veche!:))=)) Felicitari domn deputat PSD Roman Ioan Sorin ca ajutati comunitatea comunei Cefa in acest mod asta pana mergeti la munca la Parlamentul Romaniei de la Bucuresti! Felicitari! Comuna Cefa era o comuna cu primar PSD daca NU se amesteca in toatre treburile presedintele filialei PSD Bihor ex senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL PSD care a inrautatit relatiile dintre deputatul PSD Roman Ioan Sorin si Primarul Barnau Dumitru vrand sa de-a mai multa putere politica unuia care NU merita si a avut ca si rezultat trecerea primarului comunei Cefa la PDL cine a semanat vant a cules furtuna , IDEM si cu primaria orasului Salonta s-a amestecat Ioan Mang ca nu vrea pact cu PDL avand posibilitatea sa castige primaria Salonta si au castigat UDMR primaria, la fel si alte probleme din Colegiul 6Salonta-Tinca, s-a amestecat Mang PLAGIATORUL PSD s-a dus toate dreacului , vorba aceea odata si odata tot se kk dreacu si intre prieteni(Roman si Barnau ) si se duc la dreacu toate treburile si pretenshagul!:))=))Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 20 Ianuarie 2015, 14:35 de Romanul_Simplu
Sofer e jobul pt asta
Un taran ajuns parlamentar si asta! Uitati-va la el, jobul de sofer este prea bun pentru el. Jignim soferii daca spunem ca asta e bun de sofer. Ar trebui sa vb cu cei de la scoala sa nu ocupe postul ala pana isi incheie el mandatul, ca o sa aiba nevoie dupa!
Postat 20 Ianuarie 2015, 13:23 de jefavram
Uneori, ai lor sunt mai inteligenti decat ai nostri
Daca domnul deputat e de la PSD, trebuie sa recunosc ca, uneori, ai lor sunt mai inteligenti decat ai nostri. Domnul Roman, ori e baiat bun (exista deci aceasta specie si la PSD), ori a inteles ce grozava lovitura de imagine da in perspectiva nu prea indepartatelor alegeri parlamentare. Ori amandoua. In orice caz, bravo lui !!!
Postat 20 Ianuarie 2015, 13:18 de Cenzura
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON