URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2017, 15:23

Pustiu la Aquapark: Doar câteva sute de orădeni au mers în prima parte a zilei la Nymphaea Aquafest (FOTO / VIDEO)

Dacă vrei să faci baie în linişte şi să te relaxezi fără forfotă la aquaparkul Nymphaea, sâmbăta aceasta este cea mai potrivită zi. Prima ediţie a Nymphaea Aquafest nu a prea strâns muşterii în aquaparkul orădean. Dimpotrivă, pare să-i fi îndepărtat pe iubitorii de scaldă!

Cu toate că în ultimele weekend-uri cozile la intrare s-au întins pe zeci de metri şi în jurul prânzului era deja sold-out, atingându-se "plinul" de 1.850 de persoane, în prima parte a zilei de sâmbătă doar câteva sute de oameni intraseră la aquapark! La un moment dat, atmosfera semăna cu cea dintr-un resort de lux.

De dimineaţă nu a fost agitaţie deloc, iar la ora 13.10, în parcare mai erau locuri berechet. În interior, sute de şezlonguri stăteau unul peste altul, în vreme ce nici în bazine nu era defel înghesuială. "Gălăgie" era doar în faţa scenei, unde 10 tinere încercau să ţină pasul cu energica Giani, la o oră de zumba.

La ora 13.30, în bazinul cu valuri nu era nimeni. Contrar obiceiului, nici la tobogane nu trebuia să aştepţi prea mult, iar în general atmosfera a părut una relaxantă. Şi în interior atmosfera a fost calmă. În bazinul de copii, de pildă, pe mini-tobogane şi în corabia altădată asaltată de prichindei, în jurul orei 14, nu era nimeni. Şi terasele din incintă au dus lipsă de clienţi, fiind ocupate în proporţie de sub 20%.

Cel mai probabil oamenii au fost ţinuţi deoparte de preţul biletului de intrare: 100 lei pe persoană, indiferent de numărul de ore de scaldă. Asta pentru că, de la ora 18, festivalul include un concert Horia Brenciu. În ciuda unei campanii de promovare intense şi cu toate că în ultimele zile organizatorii au scăzut preţul de la 150 lei la 100 lei, orădenii nu s-au arătat prea doritori de distracţie.

"Sincer, eu mă aşteptam la asta. Orădenii nu prea vor să iasă din case şi să plătească atât de mult pentru scaldă, chiar dacă o să avem un concert", a spus un angajat al aquaparkului. "De obicei, în jurul orei 14, casele sunt deja blocate, şi nu mai putem lăsa oamenii să intre. De data aceasta, însă, suntem departe să atingem acest număr".

"O să vedeţi că mai încolo, după 17, o să vină lumea", a spus un alt angajat, mai optimist.

Pe lângă concertul cu Horia Brenciu, programat să se desfășoare între orele 18 și 19.30, pentru ziua de sâmbătă organizatorii au mai pregătit show-uri cu DJ Chrome (de la orele 11-13, 15-17), respectiv momente de Zumba cu îndrăgita Giani (orele 13-14, 17-18).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
oare se verifica unghiile si pielea la intrare?
doar vizual, e suficient! se vad ciupercile cu ochiul liber!
Postat 10 Iunie 2017, 19:16 de ADINA
100 ron pt aqua park?
hai sa fiem seriosi.. peste 2 ani il vedem gratis pe brenciu cand se imparte din nou paine si circ.. pardon.. la serbarile campenesti din campanie electorala.. Si chiar asa: 100 ron pt aqua park e mult, iar pentru brenciu e xagerat..
Postat 10 Iunie 2017, 17:08 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON