URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2014, 08:09

Gala Top Branduri Bihorene: Ordinul "Vulturul Negru" a "zburat" la managerul Plastor, Ioan Sereş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Amestec de snobism, recunoştinţă, provincialism şi performanţă, cea de-a treia ediţie a Galei Top Branduri Bihorene a umplut vineri seară, de costume şi rochii de gală, sala Teatrului Regina Maria. A fost un show reuşit până şi prin gafele moderatorilor.

Printre mulţi alţii, la eveniment au luat parte ambasadorul Republicii Populare Chineze, Huo Yezhen, consilierul comercial al ambasadei Canadei, Neil Swain, actriţa Maia Morgenstern, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatelor din România (UNPIR), Marian Petre Miluţ, lideri corporatişti ai companiilor Celestica, Dacia Renault, oameni de afaceri, manageri şi aleşi.

Într-un spectacol maraton de circa trei ore, moderat de jurnalista Mihaela Tatu, în organizarea UNPR, Federaţiei Patronilor Bihor, Facultăţii de Ştiinţe Socio Umane şi Point Event Oradea, au fost premiate nu mai puţin de 27 de companii angajatoare şi 11 personalităţi care s-au remarcat în ultimul an.

"Unde v-aţi angaja?"

În cadrul festivităţii, organizatorii au decernat "Ordinul Vulturul Negru al Cetăţii Oradea" managerului societăţii Plastor, Ioan Sereş, pentru excelenţă în afaceri şi preşedintelui UNPR, Marian Petre Miluţ pentru sprijinul direct, inclusiv financiar, acordat Federaţiei Patronilor Bihor atunci când era la un pas să se desfiinţeze din cauza amatorismului conducerii.

Potrivit anunţului făcut încă din iarnă, anul acesta FPB a premiat cele mai bune companii angajatoare. 50 de studenţi au înfiinţat 54 de puncte de eşantionare în 30 de localităţi bihorene, inclusiv Oradea, unde au chestionat 830 de subiecţi: "Dacă mâine ar fi să vă angajaţi, la care din companiile bihorene aţi dori să faceţi acest lucru?" a fost întrebarea adresată. Sondajul a fost făcut pe 19 domenii diferite, iar marja de eroare acestuia este de 2,3 puncte procentuale.

Conform rezultatelor sondajului, cei mai buni angajatori bihoreni sunt: Gavella (construcţii), Agroind Cauaceu (agricultură), Plastor (industrie), Tiger Amira (comerţ), Pelican (sănătate), Auto Bara (auto), RDS & RCS (servicii) şi President (turism). Pentru că la categoria "cultură, educaţie şi sport" s-au cam amestecat mere cu pere, merită menţionaţi toţi trei finaliştii: Teatrul Regina Maria (câştigătorul categoriei), dar şi Colegiul Emanuil Gojdu (educaţie) şi Gym Mar Strong (sport).

Excelenţele lor...

Acordate după criterii pur subiective, după cum a recunoscut şi Tatu pentru a descreţi frunţile celor care poate s-ar fi văzut câştigători, cele 11 premii de excelenţă au fost acordate unor personalităţi provenind din domenii diferite.

Astfel, directorul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, a fost premiat pentru întreaga activitate, primarul de Salonta, Torok Laszlo, pentru cele mai eficiente investiţii atrase, iar managerul Auto Bara & Co, Octavian Bara, a fost declarat omul de afaceri al anului, în vreme ce directorul Novatex, Angela Tebieş, a fost managerul anului. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a fost declarat cel mai deschis politician (!), iar coordonatoarea programului de transplant în Bihor, Carmen Pantiş, a fost premiată pentru profesionalism în sănătate, ea fiind de altfel şi aplaudată de sala ridicată în picioare.

Pe lista premianţilor au mai figurat redactorul "Jurnalului Bihorean" Veronica Bursaşiu (jurnalistul anului), firma Clestica (implicare socială), compania PGS Sofa & Co (cel mai mare angajator), consulul onorific al Slovaciei în Bihor, Miroslav Iabloncsik (pentru colaborarea româno-slovacă) şi preşedintele grupului de firme European Drinks & Food, Viorel Micula (cel mai mare investitor din regiunea de Nord-Vest).

The show must go on!

De altfel, magnatul de la Rieni a ţinut faţă cu brio ghionturilor moderatoarei, care i-a reproşat că nu a găsit timp să o primească într-o audienţă, spunând că "există un timp pentru toate". "Nu le poate face domnul Micula pe toate, dar pe mine mă poate face", a glumit Tatu cu tâlc, în vreme ce milionarul a replicat în hohotele asistenţei că "dacă e pe aşa, va trebui să rezolvăm problema".

Dincolo de glumiţele lui Tatu, atmosfera a fost întreţinută de ansamblul de dansatori "Crişul", clarinetişti orădeni şi mentalistul austriac Lucca Lucian, cel care a reuşit performanţa să o vrăjească pe Anca, fata preşedintelui Federaţiei Patronilor Bihor, devenind anul trecut ginerele lui Ioan Lucian şi preluându-i, cum se vede, numele.

"Merci!"

Măiestria artiştilor a fost însă întrecută de departe de amuzamentul răutăcios al micilor gafe din show. De exemplu, consulul onorific Miroslav Iabloncsik i-a mulţumit pentru primire "doamnei Tatoiu" spre disperarea Mihaelei Tatu, care a dat ochii peste cap.

În plus, după o seară în care a gazdele au umblat cu excelenţa sa Huo Yezhen ca şi cu oul roşu, la încheierea show-ului, când a fost invitată pe scenă pentru a decerna ordinul "Vulturul Negru", ambasadoarea Chinei, având translatorul oprit de organizatori în sală, a mulţumit politicos pentru plachetă crezând că îi aparţine.

Mirarea înaltului oaspete a fost cu atât mai mare cu cât chemat pe scenă protectorul FPB-ului, Marian Petre Miluţ, a aşteptat cuminte să îşi primească disticţia până ce, realizând ce se întâmplă, Mihaela Tatu a luat obiectul din mâna ambasadoarei decretând în "romgleză": "Asta is for him!". Expresie care ar putea defini, pe scurt, întreg evenimentul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Penibilul a atins aproape culmea !?!
Poate era indicat ca FPB să dispară la această oră, pentru a fi evitate astfel de situaţii jenante, unde se amestecă performeri de bună credinţă cu excroci, evazionişti şi impostori !?!
Postat 15 Martie 2014, 19:34 de Carp III
Mind
Ha ha ha :)))) Dumnezeu ii da lui Sf. Petru desteptaciunea sa o imparta pe pamant! Acesta da la unii prea mult si ramane fara desteptaciune pentru altii! Se duce la Dumnezeu si-i spune ce s-a intamplat, la care Dumnezeu ii zice: - Lor da-le cate o diploma :::))))
Postat 15 Martie 2014, 15:28 de Mind
grotesc,penibil
Apoi, daca ar trebui sa spun (sau ceilalti cunoscatori) cate se stiu despre cei care si-au organizat pt ei acest MOMENT VESEL,Caragiale ar fi mic copil in comparatie cu SCHITA mea.Snobism de Oradea!!!!!!!!!!!!!
Postat 15 Martie 2014, 15:14 de eu,un simplu oradean
Faină
Faină cronică de eveniment.
Postat 15 Martie 2014, 11:44 de Daniel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON