URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2014, 14:37

Pe DN 76, cu nervi şi praf: Muncitorii sparg, din nou, şoseaua dintre Oradea şi Sânmartin (FOTO)

După ce în urmă cu câteva săptămâni asfaltul proaspăt pus pe drumul ce leagă Oradea de Sânmartin s-a prăbuşit pur şi simplu, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a cerut refacerea lucrării pe întreaga porţiune de 300 de metri, muncitorii firmei SCT Bucureşti, care execută lucrările de reabilitare pe tronsonul Oradea-Beiuş al Drumului Naţional 76, s-au reapucat de lucru.

Muncitorii sparg asfaltul aşternut recent, astfel că pe şosea au apărut diferenţe de nivel de 30-40 de centimetri între benzile carosabilului. Astfel, se circulă doar pe câte o bandă pe sens, iar de dimineaţa până seara şoferii stau în ambuteiaje ori înaintează cu cel mult viteza a doua. În plus, indiferent că au aer condiţionat sau nu în maşini, automobiliştii sunt obligaţi să stea cu geamurile ridicate, pentru că drumul este inundat cu praf.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat în urmă cu o săptămână, DN 76 Oradea-Deva a ajuns un adevărat dezastru naţional. Pe tronsonul între Oradea şi Sânmartin, asfaltul a fost turnat de mântuială, aşa că şantierul a fost sistat de Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii, care a cerut şi refacerea lucrării.

Mai îngrijorător este că dincolo de Sânmartin utilajele sunt extrem de rare pe DN 76, la fel ca şi muncitorii. Constructorii spun că, din lipsa finanţării necesare derulării lucrărilor, reabilitarea drumului va fi gata abia prin 2017-2018.

Scrisoare de la Popa

Starea deplorabilă a drumului l-a făcut şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, să-i trimită o adresă premierului Victor Ponta, cerând nişte măsuri urgente.

Şeful CJ Bihor susţine că nu crede că întârzierea lucrărilor este datorată de faptul că firmele nu sunt plătite. "Consider că incapacitatea constructorilor este principala cauză", a spus Cornel Popa.

Totodată, şeful CJ Bihor l-a mai informat pe premier că pe 29 august şoferii bihoreni se pregătesc să protesteze pe DN 76. "Vă rugăm, domnule Prim-Ministru, să dispuneţi măsurile necesare pentru a înlătura situaţia actuală, de totală nemulţumire, dar şi pericolul compromiterii acestui important proiect pentru aceasta zonă", a mai spus Popa.

Citeşte pe această temă articolul "Dezastrul Naţional 76: Drumul Oradea-Deva e plin de gropi, dar fără utilaje şi muncitori"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
ds
întreaga Europă este realizat un km de drum în 3 ore; această țară este în Europa, dar nu a apărut!
Postat 27 August 2014, 10:19 de gili,preda
Bihorean
Promovarea turismului romanesc ,,, ohohohoho...mu mai pot de ras!
Postat 24 August 2014, 21:10 de Marcel Tontz
BANII DIN CAMPANIE INAPOI !!
SMECHERUL PETI ALIN , VREA BANII DATI IN CAMPANIE INAPOI !! DE LA POPA CORNEL, ASTA ESTE PROBLEMA ! ? D-l PETI ALIN IOSIF zis CONTY DE BEIUS proprietar conform declaratiei de avere pe 8 CASE si 9 TERENURI ! se tot plange la POPA CORNEL ca nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si nu are de unde-i da DREPTUL si recupera BANII DATI IN CAMPANIE ! , dar realitate este alta,are lucrari mari si TAIERI DE PADURI ! Are la : PRIMARIILE:ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ, BUDUREASA, LAZURI, BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea si la PIETROASA ,. ,,EL’’vrea totul. EL vrea totul pentru EL si POPA CORNEL.MAFIOTII BIHORULUI au terenuri in PADIS si mai VOR . Si se pare ca au si obtinut totul ! in spatele unor ,,ATAT DE NOBILE SCOPURI’’ Daia NARE BANI POPA DE DN-76 !! CA II DA LA PRIETENI !! pe care ,,II PUNE PE PRIMUL LOC NU BIHORUL’’ !
Postat 13 August 2014, 11:03 de Rapsod
Popa Cornel
Ia mai spune, pe ce loc punem Bihorul? Cand nu conduceai judetul te fotografiai de doua ori pe an cu gropi de pe DN76. Acum ca ai in sfarsit putere de decizie poti sa enumeri 5(cinci) realizari in Bihor care ti se datoreaza? Si nu vorbesc de hartii sau promisiuni ci de lucruri comcrete, palpabile. Cum dumneata aplici metoda ca cea mai buna aparare este atacul, nu peste mult timp vei iesi din nou la lumina fluturandu-ne niste hartii care promit niste aprobari viitoare(dar un viitor mai indepartat) si multe investitii in Bihor. Dar nimic concret. Deja suntem obisnuiti. Nu ai nici un pic de rusine?
Postat 13 August 2014, 10:41 de root
ei
Oare de ce drumul Alesd - Simleul Silvaniei este impecabil si se lucreaza la greu in jud Bihor ? Pt ca la Boghis a investit Udrea, iar Felix-ul trebuie sa nu mai faca concurenta ! Si iata cum unele lucruri incep sa se lege !!!
Postat 13 August 2014, 09:35 de flo
CIORDEL DE LA CJ
MA NEBUNILOR ,SLUGILE ANTENELOR DE CE NU DATI TOATE COMENTARIILE ,
Postat 12 August 2014, 21:20 de CIORDEL SPRAY
CE ESTE BIHORUL
Bihorul este partea de ŢARĂ unde jucăm ,,fecioreasca,,la nunţi după higheghea cu goarnă şi mâncăm placintă cu scroabă(cartofi cu brânză) coaptă în ler(cuptorul spoherţului-soba).Păcat,mare păcat, că nu ne ştim rândui.Păcat,mare păcat,că cei ajunşi în capul rânduielilor de atâţia ani deşi au dovedit că sunt nepricepuţi nu ne lasă nicicum în pace.Oare ei sunt alfa şi omega,începutul şi sfârşitul nostru...?! Nea Cornele,mai las-o dreacului de treabă!Apucă-te de altceva...!
Postat 12 August 2014, 21:19 de bihoreanu
CIORDEL DE LA CJ
nea CIORDELE UNDE ESTE SPRAYUL ?
Postat 12 August 2014, 21:16 de CIORDEL SPRAY
CE ESTE BIHORUL
Bihorul este o parte minunată a ţării cu oameni frumoşi şi deosebit de harnici.Merită mai mult respect din partea Bucureştiului...
Postat 12 August 2014, 18:01 de bihoreanu
Doua variante
Nu poti si fura banii de drum si face drum. Asa ca alegi prima varianta.
Postat 12 August 2014, 16:05 de Poanta
dezastru
ESTE O BATAIE DE JOC D.LE PRESEDINTE ALO CJ BIHOR - CAND A-TI FOST PE ACEST DRUM. CEVA IESIT DIN COMUN CE SE INTALPLA CU ACEST DRUM - BATAIE DE JOC -- PUTETI S-A VA DA-TI DESIMISA PENTRU ACEASTA LUCRARE.
Postat 12 August 2014, 15:11 de andrei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON