URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2012, 09:45

Un craiovean a alergat la semimaratonul orădean pentru protecţia câinilor comunitari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Situaţie inedită la semimaratonul Oradea City Running Day, ce a avut loc duminică în urbea de pe Crişul Repede.

Florin Teodor Grădinaru, un craiovean alergător amator, a decis să alerge 21 de kilometri în numele protecţiei câinilor comunitari din Oradea şi sub sloganul "E dreptul lui la viaţă!".

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Grădinaru, în vârstă de 37 de ani, este fascinat de pictură, a urmat Liceul de Artă, iar apoi Facultatea de Geografie-Engleză.

Pictorul a decis să alerge în cadrul semimaratonului orădean pentru cauza câinilor comunitari iar, conform aceluiaşi comunicat, el este susţinut de Maricica Puică, campioană olimpică la atletism, şi de Violeta Beclea, o altă atletă a României.

"Câinii reprezintă simbolul prieteniei tandre, necondiţionate. Florin a ales o modalitate originală de a transmite oamenilor că avem datoria şi responsabilitatea de a trata animalele într-un mod etic şi îi doresc mult succes", i-a transmis Maricica Puică.

Duminică a avut loc Oradea City Running Day, cel mai mare eveniment sportiv de masă din Oradea, în cadrul căruia s-au desfăşurat şase curse de atletism.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@max
Din cauza celor nesimtitori acesti caini au ajuns pe strazi !! Omul in marea lui nemernicie arunca in strada fara mila si compasiune vesnicul si devotatul lui prieten : CAINELE ! Cainele domesticit nu este in stare sa se alimenteze ( hrana si apa) fara a fi ingrijit de OM, omul imblanzitorul de animale !!! In oras caineel ne are posibiliatea de asi gasi APA !!! Devine froarte nelinistit si poate si agresiv cand sufera indelungaT DE sete ( NU DE FOAME ))) O gura de apa il linisteste si il transforma intr-un prieten tandru si iubitor. Daca ii dai si o bucata de paine te linge de jos pana sus in dragostea si atasamentul lui fata de tine !!! Doar o gura de apa !! ATAT !!! Omule daca tot ai imbanzit aceste animale poartale de grija si nu deveni tu animal salbatic!! Pentru 70-80 de lei la fostul DOGS in sterilizeaza/castreaza si nu mai ai grija imultirii in masa !!! RESPECT PENTRU VIATA !!!
Postat 17 Septembrie 2012, 07:24 de scortosul
Bravo, Felicitari
Bravo, ai alergat pentru............."Câinii reprezintă simbolul prieteniei tandre......" Ai dreptate dar caini vagabonzi NU reprezinta asta, atunci cand ataca un copil si il mutileaza pe viata..... ce zici? In Oradea este aceptabila situatia cainilor de pe strada dar in alte orase din Romania este infricosator sa mergi pe strada. Asa ca modul etic este acela de a proteja un copil, doar ca va place sa vedeti doar ce va convine si sa mai iasa ceva bani de undeva. Asa ca pune mana pe topor!
Postat 17 Septembrie 2012, 01:11 de MAX
felicitari
Felicitari alergatorului! Din pacate nu cred ca va conta prea mult. Pentru domn' primar e simplu: sa ii hranesti costa, sa le dai in cap cu toporul e gratis.
Postat 16 Septembrie 2012, 21:55 de anda
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON