URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2013, 15:34

Suporterii FC Bihor acuză că au fost bătuţi de jandarmi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aproape o săptămână după meciul dintre FC Bihor şi UTA Arad, pierdut de echipa orădeană, Asociaţia Suporterilor FC Bihor acuză Jandarmeria Bihor de abuzuri, mai precis de ameninţări şi agresiuni fizice.

Bătuţi, dar fără urme

Potrivit liderului Asociaţiei, Daniel Bokor, după ce meciul se încheiase, un grup de "4-5 suporteri orădeni" care se îndreptau spre case au fost opriţi la colţul stadionului, lângă Şirul Canonicilor, de un echipaj al Jandarmeriei. "Suporterii au fost băgaţi în dubă şi agresaţi fizic, bătuţi cu palmele şi cu picioarele. Eu mă aflam în preajmă, m-am îndreptat spre ei, dar nici nu m-au lăsat să mă apropiu de dubă", a explicat Bokor, marţi, pentru BIHOREANUL. Potrivit acestuia, printre cei bătuţi de jandarmi se numără şi doi minori.

Suporterii susţin că erau paşnici, nu scandau nicio lozincă şi nici nu dădeau semne că ar fi puşi pe scandal, astfel că nu îşi explică de ce au fost luaţi pe sus de oamenii legii. "A trecut pe lângă noi o maşină cu suporteri arădeni, dar nici n-au oprit, nici noi nu ne-am luat de ei", susţine Bokor.

După incident, microbiştii s-au dus la Medicina Legală, dar nu au obţinut niciun document. Asta pentru că nu au pe corp nicio urmă vizibilă de bătaie. "Au ştiut unde să lovească, să nu se vadă", explică liderul suporterilor. Tinerii susţin că au cerut deja sfatul unui avocat şi că urmează să depună o plângere la Parchetul Militar. "Nu încurajăm violenţa, însă în acelaşi timp nu acceptăm şi nu vom tolera abuzuri de niciun fel din partea celor care ar trebui să ne protejeze", susţin suporterii.

Cu vorba bună

În acelaşi timp, versiunea Jandarmeriei e diferită. Potrivit unei precizări scrise remise marţi de Jandarmeria Bihor, după terminarea meciului, jandarmii au rămas în jurul stadionului, pentru a se asigura că suporterii celor două echipe vor pleca liniştiţi acasă. Atunci au văzut un grup de aproximativ 20-25 de suporteri orădeni care alergau în direcţia Gării, astfel că au presupus că tinerii sunt puşi pe scandal, dat fiind că în staţia CFR erau fanii UTA.

"Jandarmii au încercat să prevină o posibilă altercaţie dintre suporterii bihoreni şi cei ai echipei din Arad, care se aflau în gară, drept pentru care i-au somat să se oprească. La vederea echipajului, o parte a grupului a continuat să alerge, îndreptându-se spre Parcul Petofi, iar 4 persoane s-au oprit, printre aceştia fiind şi liderul galeriei "Peluza Nord Oradea", B.N.D. din Oradea", se arată în precizarea jandarmilor.

O parte dintre aceşti microbişti sunt cunoscuţi jandarmilor, căci au mai fost sancţionaţi şi întrecut pentru comportament neadecvat pe stadion, iar unii dintre ei au inclusiv interdicţie de a intra pe stadionul orădean.

Conform versiunii oficiale, cei 4 suporteri doar au fost atenţionaţi verbal. "Din verificările efectuate până la acest moment, rezultă că jandarmii nu au folosit forţa sau materialele din dotare, iar pe adresa instituţiei nu s-a primit niciun fel de plângere sau reclamaţie cu privire la comportamentul jandarmilor", precizează Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
emilut germania
emilut, tu cred ca ai fost la meciul cu mioveni de acum 10 ani. acea scandare nu se mai foloseste pe stadion de f multi ani.
Postat 05 Iunie 2013, 19:59 de XU ORADEA
...
Asa sa mai puteti manca, cum n-ati folosit forta !
Postat 05 Iunie 2013, 12:14 de VEST
ha ha ha
Daca am nick name-ul acesta nu inseamna neaparat ca stau in germania.Dar sa revenim, nu am motiv sa mint,am spus ce am vazut la meciul respectiv.Tie ti-se pare normal ca la un meci de fotbal unde vin si oameni de alta clasa ,mai vin femei, copii, sa auzi inainte ca portaru echipei adverse sa degajeze mingea urmatoarea chestie ,,EEEEEE... SUUUGIII p*** '' ??? Sper sa si-o primeasca de fiecare data cand au comportament deviant.ROMANU CERE DICTATURA, ALTFEL NU IL POTI TINE IN FRAU!!!
Postat 04 Iunie 2013, 19:33 de Emilut din Germania
Jandarmeria !?
Deci versiunea jandarmeriei este ca doar 4 din presupusul grup de 25 au oprit, deci restul 21 au fost lasati sa se incaiere cu presupusii aradeni din Gara !? Ce minciuni poate inventa jandarmeria ... Nici nu cred ca au fost 25 tot stadionul la meciul ala
Postat 04 Iunie 2013, 17:21 de VEST
@bataie
Vezi ca esti prost prietenas ? As vrea sa te vad si pe tine batut nevinovat , sa vezi ce bine o sa te simti, stiind ca nu ai facut nimic . La fel s-a simtit si acel copil minor , batut in timp ce se ducea acasa de un animal de 2 ori cat el, ascuns sub hainele legii si care nu stie nici tabla inmultirii.
Postat 04 Iunie 2013, 16:17 de @bataie
none
pai si de cine vroiau sa fie batuti? de majoretele de la CSM? mai au si pretentii...
Postat 04 Iunie 2013, 16:09 de bataie
@emilut
Prietene, tu esti in lumea ta. Vorbesti ca majoritatea romanilor , in necunostinta de cauza ! Stai acolo in Germania ta si ridica doua degete cand te speli pe dinti. Jandarmii s-au legat aiurea de suporteri, fara motiv !
Postat 04 Iunie 2013, 16:09 de @emilut
ha ha ha
La ce chestii scot suporterii din gura si cum jignesc nu ma mira ca si-au luat-o peste bot. am fost acum cateva luni la bihor v.s mioveni si la cum injurau pe acolo si hartuiau echipa adversa .... si asa or mers bodyguarzii la ei sa ii linisteasca , cu frumosu
Postat 04 Iunie 2013, 15:52 de Emilut din Germania
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON