URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2013, 10:12

Forţoşii: Poliţiştii şi pompierii bihoreni sunt campioni la arte marţiale (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Poliţiştii şi pompierii bihoreni sunt campioni la competiţiile de arte marţiale. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, făcut public, miercuri, luna trecută, agenţii principali Alin Tătar şi Daniel Bolba de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihor au câştigat medalii de argint la competiţia "Cel mai puternic poliţist din România", desfăşurat luna trecută la Satu Mare, în timp ce colegul lor, Răzvan Schvarcz a devenit câştigat pentru a şaptea oară consecutiv medalia de aur la Campionatul Naţional de Judo al MAI.

În vârstă de 36 ani şi absolvent al Facultăţii de Protecţia Mediului, Tătar este multiplu campion şi vicecampion naţional la stilul WU-SHU. Sportivul a fost medaliat cu aur la Campionatul European de WU-SHU din anul 2008, desfăşurat în Constanţa, iar în anul 2013, în cadrul aceleaşi competiţii desfăşurată la Bucureşti, a obţinut medalia de argint.

"Artele marţiale reprezintă pentru mine un mod de viaţă, pentru că promovează cele şapte virtuţi ale vechilor samurai, respectiv onoarea, respectul, curajul, corectitudinea, loialitatea, onestitatea şi binefacerea", spune Alin Tătar.

Colegul său, agentul principal Daniel Bolba a fost medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Karate Kyokushin din 1997, desfăşurat la Oradea, iar în 2006 şi 2009 a fost câştigător ale Galelor K1 organizate în Oradea, în cadrul cărora a înfruntat un campion european la stilul Muay - Thai, pe care l-a învins.

Acum, subofiţerul a fost selecţionat în Lotul Naţional al Poliţiei Române care va participa la Concursul European de Crossfit pentru poliţişti la Budapesta, la sfârşitul lunii noiembrie 2013.

"Consider că toţi poliţiştii care fac parte din structurile speciale de intervenţie trebuie să fie foarte bine pregătiţi fizic, pentru păstrarea unui echilibru perfect între propria individualitate şi societate", explică Daniel Bolba.

Un alt campion al Poliţiei Bihor e agentul şef adjunct Răzvan Schvarcz care, recent, a câştigat pentru a şaptea oară consecutiv medalia de aur la Campionatul Naţional de Judo al MAI. În vârstă de 26 de ani şi absolvent al Facultăţii de Drept, Schvarcz e subofiţer în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi practică judo de la vârsta de 8 ani.

De-a lungul anilor, poliţistul, membru în lotul naţional de judo al României, a fost medaliat cu bronz la Campionatul European de Judo, în anul 2002 şi multiplu Campion Naţional la Judo în perioada 2000 - 2013.

De asemenea, Răzvan Schvarcz a fost multiplu medaliat la turnee internaţionale de judo desfăşurate, de-a lungul timpului în Elveţia, Italia, Austria, Ucraina, Franţa.

"Practicarea judo-ului educă voinţa sportivului de a se perfecţiona şi autodepăşi continuu, dezvoltându-i capacitatea de gândire şi anticipare, de analiză şi reacţie în situaţii concrete" spune Răzvan Schvarcz.

Şi ISU Crişana se laudă cu doi pompieri de elită în lupte. Pentru a şasea oară consecutiv, plutonierul Adrian Bogoşel a câştigat aurul în cadrul aceluiaşi Campionat de judo al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 90 kg. De asemenea, plutonierul Veszi Ianoş a câştigat locul II la categoria 81 kg.

"Rezultatele onorante obţinute de subofiţeri sunt rodul perseverenţei şi al unei munci asidue, pe care aceştia o îmbină în mod responsabil cu meseria de pompier militar, rezultatele obţinute constituind o garanţie a abilităţilor sportive, rezistenţei fizice şi psihice şi a capacităţii de autocontrol, calităţi atât de necesare profesiei de pompier salvator", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
dobitoc
artele martiale practicate la nivelul lor presupune autocontrol,rezistenta fizica si psihica si autocontrol in situatii critice si multe alte calitati pe care tu nu le ai,felicitari sportivilor bihoreni
Postat 22 Noiembrie 2013, 09:14 de @Fuel
SA LE RUPETI CAPUL!!!
Sa le rupeti capul interlopilor din oradea si umflatilor din oras care au facut un an doi de sala si au bagat in ei saci de proteine si nu le mai ajunge strada de incordatii * ce sunt.Sa va dea putere si sa va apere legea mai tare ca in tara asta numai hotii au drepturi!!!Bravo voua campionilor!!!
Postat 21 Noiembrie 2013, 12:21 de soso
O sa le foloseasca in lupta cu focul
!
Postat 21 Noiembrie 2013, 11:16 de Fuel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON