URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2011, 19:35

Campionul Ion Marin, repus în posesia sălii de sport din Piaţa 1 Decembrie. Cu barosul! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-a "repus" în drepturi 

Campionul naţional la culturism Ion Marin şi-a recăpătat de la Primărie sala de sport din Piaţa 1 Decembrie închisă anul trecut, chiar de Sfântul Ilie, de Administraţia Imobiliară Oradea în urma unei evacuări în forţă cu Poliţia, Jandarmii şi "mascaţii".

Preşedintele Asociaţiei Sportive Gym Mar Stron, Ion Marin, a contestat evacuarea în instanţă şi a câştigat. Atât Judecătoria Oradea cât şi Tribunalul Bihor au declarat evacuarea pe cale administrativă din ordinul primarului Ilie Bolojan ca abuzivă şi nelegală pentru că s-a făcut fără sentinţă judecătorească, fără dosar şi fără executor judecătoresc.

Judecătorii au dispus, cu sentinţă definitivă, revenirea la situaţia iniţială, hotărâre pusă în executare vineri la prânz, în prezenţa executorilor judecătoreşti. Ca un gest simbolic Marin a spart cu mâna lui zidul ridicat pe partea din beci ce revenea AIO care a şi dus la închiderea sălii de sport. "Punerea în executare a sentinţei trebuia să fie făcută de AIO, dar reprezentanţii instituţiei mi-au adus la cunoştinţă că pot să o fac eu pe cheltuiala lor", a declarat omul de sport.

Război de uzură

Evacuarea din iulie 2010 s-a făcut după ce începând cu anul 2009, AIO a refuzat să mai prelungească contractul de închiriere al spaţiului deoarece trebuia să retrocedeze 100 de metri pătraţi din sala de sport familiei Puriş, care revendicase şi câştigase în justiţie un apartament în imobil şi beciul aferent.

AIO l-a notificat pe Marin în mod repetat să elibereze spaţiul. Pentru că acesta s-a împotrivit, invocând că nu şi-a amortizat investiţia făcută în spaţiu, i-a luat întreaga suprafaţă de 300 de metri pătraţi închiriată. Ion Marin a contestat evacuarea în instanţă ameninţând că în cazul în care va avea câştig de cauză va cere municipalităţii despăgubiri pentru prejudiciul făcut. Iar până la urmă a câştigat.

"Am contestat executarea!"

Contactat de BIHOREANUL, Cristian Beltechi, directorul AIO a declarat că reprezentanţii instituţiei nu au luat parte la acţiunea de vineri pentru că juriştii municipalităţii au contestat executarea sentinţei. "AIO a cerut suspendarea executării, am depus o cauţiune în acest sens, am înştiinţat executorul judecătoresc în timp util, iar acum aşteptăm decizia instanţei", a spus Beltechi.

Directorul a mai declarat că AIO a pus deja familia Puriş în posesie pe parte din beci în baza Legii 10 tot datorită unei sentinţe a Tribunalului. "Ion Marin a spart zidul, a intrat peste o proprietate privată şi probabil o să răspundă pentru asta", a declarat şeful AIO.

Beltechi a spus că în situaţia în care familia Puriş şi omul de sport Ion Marin au fiecare o sentinţă favorabilă din partea Tribunalului, dar cele două se bat cap în cap, AIO aşteaptă o lămurire din partea intanţei. Între timp, însă, s-a văzut nevoită să accepte revenirea la starea iniţială...

Citeşte pe aceaşi temă şi "Evacuare în forţă! Primăria vs. culturistul Ion Marin"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
buda=closet, vece, toaleta, latrina
boule, nu esti doar prost de bubui, esti si un escroc imputit. asa scrie in dex, tembelule. am vazut si eu. buda = closet, toaleta, vece, latrina. esti prost ca noaptea, gozbore.
Postat 24 Iulie 2011, 23:40 de nail
putttttttaaaa mica :))
LATRÍNĂ s. v. closet, toaletă, vece. dar nicidecum BUDA :)))
Postat 24 Iulie 2011, 21:06 de baa puta
@pt ORBULE
PROSTULE, esti batut in cap. uita-te in dex. BUDA=WC, TOALETA, CLOSET, VECE, LATRINA..... LOL
Postat 24 Iulie 2011, 19:36 de aaaaahahaha
iti dau un sfat
nu confunda o LESBYYYYY cu o Tarfa ca te ristyyyy si poti sa ti tragi un glonte in cap in final:))
Postat 24 Iulie 2011, 17:11 de dante
ha, ha, ha, ha
ai umor nu l am vazut pe Marin live de cand m am nascut si nu practic sala, sunt naturala nu toaletizata social, habar ai ce insemna ceva NATURAL:)) pote o sa l cunosm imi place cum gandeste cum se conserva: CALITATE e viitorul duzina e pentru cele comerciale.Dar uite iti promit DANTE cand se legalizeaza prostitutia dar platesti ca imi plac banii sa ma vezi cum ma iubesc singura pana atunci EXERSEZZZZZ , ok tu strange ban pe ban ca tigani sa vi cu caramida de banii daca vrei calitate.In viata totul e posibil.
Postat 24 Iulie 2011, 16:30 de anca
precizare?
@anca: nu era nevoie sa faci precizarea, ERA CLAR! cred ca esti "lesbi" in sensul ca o faci tu cu sine insati! tocmai de aceea m-am gandit ca poate marin ti-ar face un pustiu de bine daca te-ar imbratisa! la dusuri, la una din sali(ca inteleg ca frecventezi!)
Postat 24 Iulie 2011, 13:00 de dante
nu sti sa citestyyyy!!
BUDÁ vb. intr. A se arăta nemulțumit (față de cineva) printr-o atitudine îmbufnată sau indiferentă. ♢ (fam.) a face mutre (cuiva). (< fr. bouder)
Postat 24 Iulie 2011, 09:51 de ba ORBULE
WC
:)))))))))) ma, gozbore, tu esti un momument al prostiei ! ai minus la inventar, o gramada de doage ! in dex, BUDA = TOALETA, CLOSET, VECE.
Postat 24 Iulie 2011, 05:29 de aaaaaahahaha
ce este BUDA?
caut in dex si exista BUDAPESTA:)) ma bucur ca tie dor de ea, la noi cuvantul BUDA nu reprezinta NIMIC, nu exista:)) ia si citeste UNGURAS de Romania :))
Postat 23 Iulie 2011, 21:16 de anca
kkt-buda
pfoaiiiiii, miroase a buda !
Postat 23 Iulie 2011, 19:09 de dular
deci terminati va singurii
in primul rand tin sa va spun ca sunt LESBIANA aviz nevestelor moarte de INVIDIE, pentru mine un barbat nu are VALOARE sexuala, nici matrimoniala, deci nu va risispiti sanatatea pe motive inexistente, pacat nu stiti ce strangeti in BRATE nulitati care va compromit viitorul vostru si al copiilor vostri, daca ati vedea raul nu ati mai ajunge la bine:)) zicea un batran adica nu ati mai avea parte de cel mai pretios diamant : copilul:)) asa ca sa terminam cu boala invizibila:)) sunt intodeauna in preajma FEMEILOR:))
Postat 23 Iulie 2011, 13:57 de anca
il imbratisez cu drag pe MARIN
cel mai iubit din tot orasul Oradea , a facut si face pentru Tineri ce BOLOJAN nu o sa faca nici in 10 VIETI, zi de zi le ofera sanatate, un trup de invidiat, BOLOJAN ce face? ii mulge de banii si raman grasi ca porcii:)) nu se compara fiecare cu idealul de vaita pe care vrea sa l traisca, poti trai si BOLNAV, nu zice nimeni catrebui sa fi SANATOS, ORICAND te imbratisez Marina, ORICAND, SANATATE sa avem! si un Primar ca Dvs. sa ne ajute D-zeu !
Postat 23 Iulie 2011, 11:28 de anca
da confimr eu ca anca e proasta
daca o urmaresti putin iti dai seama ca are probleme ...
Postat 23 Iulie 2011, 11:16 de oradean
bolo nu uita
lasa MARINE nu fi tu suparat sa vezi numai acum ca te-ai pus cu nebunul cum deviaza podul nou de la pontoane peste terenurile tale de fotbal si te rezolva,nu te mai juca cu prostul ca are mintea odihnita
Postat 23 Iulie 2011, 08:57 de muiu ion
@anca
....Anca ,tu esti proasta ???
Postat 23 Iulie 2011, 08:46 de gogu
poezie
@anca: nu vrem bani, nu vrem valuta/vrem ca marin sa te...imbratiseze!
Postat 22 Iulie 2011, 23:40 de dante
dosar penal
in primul rand DOSAR PENAL pentru distrugere. in legatura cu incalcarea unei proprietati private nu ma pronunt pentru ca nu cunosc detaliile.
Postat 22 Iulie 2011, 23:39 de dante
Adevarul adevarat !
E adevarat ca asa-zisii ,,juristi'' ai primariei sunt niste doamne (sunt si vreo doi domni, e adevarat !) bune de orice, numai de aparat interesele primariei/comunitatii.cetatenilor NU ! Pierd procesele pe banda, nu stiu jurisprudenta, nu cunosc legea...E adevarat si ca Ion MARIN a castigat procesele cu primaria pe prostia juristilor primariei, dar si pe trecutul glorios de executor judecatoresc ! Stiti vorba : corb la corb...
Postat 22 Iulie 2011, 21:51 de ionel
asa da BARBAT
candidati si pentru Primarie, nu avem nimic de pierdut :)) FELICITARI!
Postat 22 Iulie 2011, 21:22 de anca
Campionuu puuuliiii
Marin taranu', campionu' lu' peste. in tara asta nenorocita ,cu bani poti cumpara orice. Campionat de bodybuilding, sali,"dreptate". Sper din tot sufletul, sa vina ziua aceea ,cand o sa-i vedem pe toti taranii astia spanzurati in centrul orasului.
Postat 22 Iulie 2011, 21:11 de dular
analfabeti astia din primarie
cu diplome luate numai ei stiu cum nu ii dati fara:DEMISIA! nu va meritati painea cumaprata din banii nostri publici, uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Postat 22 Iulie 2011, 20:48 de UUUUUUUUUUUUUU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON