URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2014, 12:02

Adrian Tărău, în vizor: Anchetă penală privind "trânteala" drepturilor TV ale Ligii de Fotbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Politistii fac, luni, 11 perchezitii in Bucuresti si Ilfov, printre care si la locuinta lui Mitica Dragomir si la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, intr-un dosar privind vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Sunt vizate sapte persoane suspectate de evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro.

Printre cei vizaţi se numără şi controversatul afacerist orădean Adrian Tărău, care ar fi mijlocit tranzacţiile ca împuternicit al patronului RCS-RDS Zoltan Teszari, cu care se află în relaţie de prietenie. De altfel, Tărău a recunoscut public implicarea în afacere, dar a negat că ar fi încasat vreun ban pe seama ei.

Tărău, pentru Teszari

Potrivit redactorului sef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan, oamenii legii fac perchezitii chiar la locuinta fostului sef al LPF, Mitica Dragomir. "Din informatiile Gazetei Sporturilor perechezitiile au loc la sediul Capital Properties, sediul LPF si la Dumitru Dragomir acasa. Nu se fac perchezitii la RCS-RDS si DIGI", a precizat Tolontan la Realitatea TV.

Din cate se pare, prejudiciul despre care se vorbeste ar fi un comision pentru vanzarea drepturilor TV. Pe 1 iulie 2011, Gazeta a descoperit ca firma care a luat comisionul de 5% - adica 2,25 milioane de euro - de la Liga pentru vanzarea drepturilor TV este Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, in prezent administrator al NIS Petrol, apropiat al oradeanului Adrian Tarau, prietenul lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS. 

După cum se ştie, acesta nu e singurul comision suspectat în legătură cu vânzarea drepturilor TV. Potrivit dezvăluirilor presei, Mitică Dragomir ar mai fi încasat un "parandărăt" de 3 milioane de euro de la RCS-RDS, mascat sub forma unui contract comercial. Această afacere, denunţată de concurenţii lui Zoltan Teszari de la Grupul Intact, nu a fost încă lămurită, dosarul fiind în faza actelor premergătoare de mai bine de un an.

Informaţii oficiale

Potrivit Politiei Capitalei, actiunea de luni dimineata vizeaza persoane cercetate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

"Din informatiile obtinute pana in acest moment, se pare ca, in perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi savarsit infractiuni in legatura cu vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", a precizat sursa citata.

Anchetatorii fac perchezitii la 11 adrese din Bucuresti si Ilfov si vor pune in aplicare sapte mandate de aducere, persoanele vizate urmand sa fie audiate la sediul Politiei Capitalei. Potrivit unor surse din Politie, una dintre perchezitii are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Anchetatorii spun insa ca nu este vizata Liga in sine, ci doar persoane fizice din cadrul LPF.

Perchezitiile sunt facute de Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

UPDATE:

În urma percheziţiilor, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost reţinut de procurorii bucureşteni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Potrivit Mediafax, ordonanţa de reţinere a fost emisă după ce Dragomir a fost audiat în acest dosar la Poliţia Capitalei.

Ulterior, Dragomir a fost eliberat şi este cercetat în libertate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
aferim
Asa sa fie!
Postat 08 Aprilie 2014, 10:53 de ss
Era si cazul!
As vrea sa vad daca arestarile din alte seri inafara de cea de vineri sunt valabile.Acest om face parte din categoria celor sustinuti de sistem,pentru ca a stiut sa imparta banii.Sper sa ajunga macar vreo 10 ani la racoare si sa-i traga dupa el pe muuuulti
Postat 07 Aprilie 2014, 20:47 de Omnia
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON