URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2015, 20:04

Marş pentru FC Bihor: Suporterii au cerut din nou salvarea clubului orădean de fotbal (FOTO/VIDEO)

Suporterii echipei FC Bihor au ieşit din nou în stradă, continuând acţiunile în semn de solidaritate cu clubul orădean de fotbal, aflat într-o situaţie foarte dificilă. Microbiştii au vrut astfel să tragă încă un semnal de alarmă vizavi de situaţia dramatică de la clubul de fotbal fanion al judeţului şi să arate că trebuie făcut ceva urgent, pentru a fi salvat clubul.

Aproximativ 100 de suporteri ai echipei, printre care copii de la grupele de 2004 şi 2006 ale clubului, părinţi, dar şi antrenori ai clubului, în frunte cu antrenorul principal al echipei mari, Călin Cheregi, s-au reunit pe platoul din faţa Magazinului Crişul, de unde, după câteva minute de scandări anti autorităţi şi pro club, au început un marş, pe traseul Strada Republicii (pietonal) - Piaţa Ferdinand - Primăria Oradea - Piaţa Unirii (statuia Mihai Viteazul), unde au mai rămas circa o jumătate de oră. Ei au scandat lozinci de protest, în semn de sensibilizare a autorităţilor.

Scandările suporterilor echipei orădene s-au referit din nou la indiferenţa cu care clubul a fost tratat în ultima perioadă, dar şi la ataşamentul total al fanilor faţă de culorile clubului. Astfel, strada Republicii şi centrul oraşului au răsunat de scandările "Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare!", "Împreună, salvăm Bihorul!", "Bihorul nu moare!", "Ole ole ole, hai Bihoru`, hai Bihoru`!", "Inimile noastre cântă în cor, FC Bihor!", "Luptă şi câştigă pentru noi, FC Bihor!", "Jos pe Valea Crişului, echipă ca Bihor nu-i!", "Bolojan, nu uita, Bihoru-i echipa ta", "Primare, asta-i şi echipa ta" sau "Unde e primarul?".

"Nu sunt de acord cu desfiinţarea clubului FC Bihor, având în vedere că băiatul meu face fotbal şi îi place fotbalul. Nu vreau să-l trimit la un alt sport, unde primarul sau Primăria şi Consiliul Local alocă bani. Nu sunt de acord cu desfiinţarea clubului, iar principalii responsabili, eu spun că în acest moment sunt cei de la primărie şi Consiliul Local Oradea, pentru că din taxele pe care noi le plătim către primărie, precum părinţii care au copii la baschet sau polo, şi noi vrem ca ai noştri copii să facă sport, dar fotbal să facă, nu altceva, pentru că aceasta îşi doresc ei, la FC Bihor. Eu nu sunt de acord să se aloce bani doar baschetului, handbalului sau echipei de polo. Dimpotrivă, poate ar fi mai bine ca salariile mari de la aceste echipe să fie mai reduse şi să se dea şi la centrul nostru de copii şi juniori", a spus unul dintre părinţii tinerilor fotbalişti de la FC Bihor.

Între participanţii la marş s-a aflat şi fostul copreşedinte al clubului orădean Sorin Husăsan, care şi-a arătat ataşamentul total faţă de club. "FC Bihor a însemnat foarte mult pentru noi cei din generaţia mea, în special, poate şi pentru cei din generaţiile ulterioare. Eu îmi amintesc, în 1976, am fost la primul meci al lui FC Bihor, a fost un joc cu Politehnica Timişoara şi am câştigat cu 1-0. Am cumpărat atunci o şapcă, pe care am purtat-o cinci ani de zile cu mândrie şi am fost foarte mândru când am ajuns să lucrez în acest club. Mi-aduc aminte de perioadele de vârf, din 1976, 1979, 1989 chiar, când am ajuns pe primele locuri în prima divizie. FC Bihor înseamnă foarte mult pentru noi şi e păcat că s-a ajuns aici", a precizat Husăsan.

"Sperăm ca această acţiune să aibă un rezultat pozitiv pentru bunul mers al clubului. Din nou am încercat să fiu alături de suporterii prezenţi la această acţiune, eu, personal, în acest moment declarându-mă un suporter sau fan înflăcărat al clubului FC Bihor. Am încercat prin tot ceea ce este posibil şi uman să sensibilizăm conducerea acestui oraş şi judeţ, care poate să ia o decizie favorabilă pentru clubul FC Bihor", a declarat antrenorul Călin Cheregi.

Vegheată din nou în de aproape de echipajele Jandarmeriei, acţiunea organizată de Asociaţia Suporterilor FC Bihor a fost paşnică, nu s-a lăsat cu incidente. La final organizatorii s-au declarat mulţumiţi de modul cum a decurs aceasta, cu toate că frigul pătrunzător a făcut că numărul protestatarilor să nu fie mai mare.

"Deşi din punct de vedere numeric am fost mai restrânşi faţă de acţiunea de miercuri, eu consider o reuşită, per ansamblu. Noi sperăm ca Primăria să-şi achite partea financiară restantă din 2014, bani care ar ajuta clubul să-şi plătească datoriile şi astfel să evite falimentul. Este ultima noastră acţiune din această săptămână şi până marţi când se va decide soarta FC Bihor nu ştiu dacă vom mai putea organiza altă acţiune, dar noi sperăm să fi impresionat atât Consiliul Local, cât şi mediul de afaceri, care s-ar putea să ofere o mână de ajutor în aceste momente dificile", a declarat preşedintele Asociaţiei Suporterilor FC Bihor, Daniel Bokor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
100 vs 200.000
Cei 200.000 de cetateni ai orasului au alte prioritati cum ar fi infrastructura orasului, scoli, spitale, etc. Cei 100, vor trebui sa-si caute alt "job". Ne adaptam dupa vremuri. Vremurile nu se adapteaza dupa noi. Bugetul public nu poate acoperi aceasta cheltuiala. Echipa este oricum total neperformanta. Puteti juca fotbal pt sanatate oriunde. In curtea scolii, la locurile special amenajate, etc. Acum e momentul patronilor daca vor sa sprijine echipa si sa o faca performanta.
Postat 07 Februarie 2015, 23:44 de Valhalla-Asgard
Pe banii lor !!!
Decat sa marsaluiasca mai bine ar scoate banu din buzunar ca fotbalul se joaca pentru ei pe bani !!! Asa ca Solutia cea mai buna este sa scoata banu si poate sa se uite la cate meciuri vor si pot muschii/buzunarul lor, dar nu de la bugetul sustinut de mine !!!!!!
Postat 07 Februarie 2015, 20:48 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON