URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2010, 16:10

Oradea începe curăţenia de primăvară!

Prin programul de curăţenie generală de primăvară, intitulat „Primăvara ecologică a orădenilor", RER Ecologic Service va salubriza toate zonele din oraş şi va colecta şi transporta deşeurile orădenilor la halda Eco Bihor. Astfel, orădenii se vor putea scăpa de deşeurile din case şi curţi fără să plătească în plus.

Colectarea deşeurilor rezultate din gospodării în urma curăţeniei de primăvară se va face pe străzi de-a lungul lunii martie. Pentru aceasta, municipiul a fost împărţit în şapte zone. În prima jumătate a lunii martie punctele de depozitare vor fi amplasate în: zona 1 delimitată de malul drept al Crişului Repede dintre podurile Densuşianu şi Decebal şi cartierul Podgoria, zona 2 cuprinsă între malul drept al Crişului Repede dintre podurile Decebal şi Unirii şi Bulevardul Decebal şi zona 3 aflată între malul drept al Crişului Repede pe tronsonul dintre podul Unirii şi strada Făcliei şi strada Izvorului.

În cea de-a doua parte a lunii martie vor fi curăţate: zona 4 cuprinsă între malul stâng al Crişului Repede pe porţiunea dintre podurile Densuşianu şi Decebal şi Calea Aradului, zona 5 dintre malul stâng al Crişului Repede dintre podurile Decebal şi Unirii şi bulevardul Decebal, zona 6 delimitată de malul stâng al Crişului Repede între podurile Unirii şi Dacia şi piaţa Unirii, respectiv zona 7 cuprinsă între malul stâng al Crişului Repede dintre podul Dacia şi strada Navigatorilor şi piaţa Independenţei.

Conform unui comunicat al Primăriei, în cadrul acţiunii „se colectează numai obiecte de uz casnic, gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Nu se colectează moloz şi deşeuri din curăţenia pivniţelor şi podurilor".

Municipalitatea le cere orădenilor să depună obiectele şi deşeurile pe amplasamentele stabilite pentru fiecare zonă, cât mai aproape de bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, cel târziu cu o zi înainte de ziua programată pentru colectare.

Cetăţenii sunt avertizaţi că, după încheierea campaniei, depozitarea rezidurilor pe domeniul public este strict interzisă şi se sancţionează cu amendă.

Lucrările care aparţin de salubritatea stradală vor fi executate de RER Ecologic Service, iar în baza contractului cu Penitenciarul Oradea, lucrările de igienizare şi tăiere a vegetaţiei de pe malurile cursurilor de apă, dar şi pe alte terenuri de pe domeniul public, vor fi făcute de către deţinuţi.

În curăţenia de primăvară sunt incluse şi lucrări de întreţinere a parcurilor, plantarea a 200 de frasini, paltini şi stejari pe malul Crişului Repede şi pe strada Ogorului, dar şi montarea unor coşuri stradale şi spălarea parapeţilor, stâlpişorilor şi semnelor de circulaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON