URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2015, 10:55

Europarlamentarul Emilian Pavel s-a însurat. Mirii şi nuntaşii au purtat costume populare româneşti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânărul europarlamentar PSD Emilian Pavel, în vârstă de 31 de ani, este de acum bărbat însurat. El s-a căsătorit civil, duminică, cu orădeanca Larisa Gherghel (22 de ani), cununia religioasă şi petrecerea de nuntă urmând să aibă loc pe 14 noiembrie.

Cununia civilă a avut loc la complexul Kings Land, din Ineu de Criş, oficiată fiind de primarul comunei, Dumitru Togor. În cortul de pe malul lacului din complex, proaspăta familie a petrecut apoi, alături de invitaţi.

Inedit a fost că atât mirii, cât şi nuntaşii au purtat costume populare româneşti. Emilian Pavel a purtat o ie albă cu motive roşii şi prinsă cu o cingătoare, iar în picioare opincuţe. Soţia lui a purtat o rochie lungă, din voal, în nuanţe de crem cu dantelă neagră, făcută la comandă de Raluca Mihălceanu, designer vestit pentru rochiile de mirese. De asemenea, Larisa a avut un buchet de floarea soarelui şi o coafură cu împletituri, tot cu accente idilice.

"A fost ideea noastră să ne îmbrăcăm în costume populare şi să le cerem şi invitaţilor să facă la fel. Eu am purtat o ie pe care săptămâna trecută am cumpărat-o de la Târgul Meşterilor Populari", a declarat Emilian, luni, pentru BIHOREANUL

Europarlamentarul a mai spus că au ales complexul din Ineu de Criş tocmai pentru că şi-au dorit să petreacă alături de rude şi prieteni în aer liber, ceea ce la nunta din noiembrie nu vor putea. 

La cununia civilă, mirii şi-au invitat 150 de prieteni şi 50 de rude de-ale mirilor. "Nu mi-am invitat colegii de partid, ci exclusiv pe domnul preşedinte. Liviu Sabău-Popa a fost acolo, dar el îmi este prima oară prieten", a precizat Emilian.

Majoritatea invitaţilor au ascultat de îndemnul tinerilor şi s-au îmbrăcat în straie tradiţionale. Inclusiv şeful PSD Bihor, Ioan Mang, şi soţia lui, Erica, s-au dus îmbrăcaţi în costume populare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
CNP
Era mult mai ok, sa-si caute o "nevasta" ,la care, prima cifra din CNP este 1 .
Postat 28 Iulie 2015, 12:09 de Citizen
Emilian, sosia lui Pacala
ce hazliu e prichindelul asta de Pavel, cum incearca si el sa para barbat. Adevaru-i ca in poze arata ca si o caricatura din cartile ilustrate cu Pacala. E leit sosia lui Pacala (sosia, adica dublura, sa nu intelegi gresit, prichindelule). Bietul mititel. Hahahahah
Postat 28 Iulie 2015, 09:27 de rowald
Auleuuuuuu
..E unu ce se semneaza..simplu!Baaa medicamentele tale sunt compensate..de ce nu ai luat tratamentul?Baaa dupa apa calda ai descoperit net-ul!Ba...esti cronic...Baaa tzarane de Bihor faci de ris romanii!Sa-nebunesti de nu e asa..Baa....!
Postat 28 Iulie 2015, 07:01 de grigore
Replica la postaci PeSzeDeului @andrei laviniu si @es
CENZURAT
Postat 28 Iulie 2015, 07:00 de Romanul_Simplu
RE: Replica la postaci PeSzeDeului @andrei laviniu si @es
Românule Simplu, ca urmare a faptului că ai ignorat avertismentele repetate şi ai continuat să lansezi atacuri la persoană pe site, numele tău de utilizator a fost banat pentru trei zile, timp în care nu vei putea comenta la niciun articol. Dacă după reactivare vei continua cu acelaşi tip de mesaje, userul tău va fi banat definitiv.
Postat 28 Iulie 2015, 11:29 de Moderator
Romanul extrem de simplu
Domle,ia-ti o nevasta(iubita) mai normala,daca nu te descurci,te rog spune-mi,te pot ajuta (cu simpatie), crede-ma!
Postat 27 Iulie 2015, 22:49 de User anonimizat
Romanule
Daca ai copii de varsta mirilor e cu atat mai trista atitudinea si limbajul tau. Bietul..
Postat 27 Iulie 2015, 22:29 de andreilaviniu
Bun Gust
Avand in vedere cat sunt de tineri mirii, si invitatii au fost cu siguranta la fel. Asa ca mi se pare normal ca au dat o nota personala tinutei. Fiecare si-a pus amprenta, cu sort, tenisi, in functie de personalitatea lor. Faptul ca sunt analizati si criticati in cel mai mic detaliu arata ca oamenii nu se pot departa de zona politica nici in acest moment. Dupa poze, totul arata ca intr-un film. Carcotasi sunt peste tot. Cu cat e cineva mai contestat, cu atat mai tare i se recunoaste valoarea. Fac pariu ca voi astia care cautati tenisi cu lupa in poze sunteti PNL-isti. Astia mai batrani, ganditi-va ca ar fi putut fi copiii vostri, iar TNL, ganditi-va ca daca era din partid cu voi tenisii ar fi fost perfecti... E clar ca nu a fost genul de nunta unde s-a stat ca si cu un bat in dos, ci lumea s-a simtit bine. Despre asta e vorba. La 40 de grade sunt curios cum ati fi fost voi imbracati
Postat 27 Iulie 2015, 22:27 de andreilaviniu
Replica la @es
BAH@es ce te * grija daca sunt casatorit sau nu sunt casatorit? Am copii de varsta mirilor , si binenteles ca am si nevasta care este in varsta! (...) ))=)) Aceasta este opinia lui Romanu_Simplu
Postat 27 Iulie 2015, 22:00 de Romanul_Simplu
Dilema noua
Domle, Romanul Simplu e casatorit sau nu? Trebuie sa luam o decizie in acest sens!
Postat 27 Iulie 2015, 21:36 de User anonimizat
REPLICA III decenta ca sa fie aprobata de moderator
NUNTA asta a europarlamentarului Pavel Emilian o mare bataie de joc la adresa portului popular bihorean, la adresa folclorului bihorean , la adresa judetului Bihor si a bihorenilor. O lume pestrita din conducerea corupta a PSD Bihor ,Ioan Mang PLAGIATORUL PSD, directoru APIA Bihor Pavel Florian tata miurelui imbracat camasa alba pantalon negru si altii din PSD, adunati toti ca si la circ,unii in costume populare din alte zone de folclor , camasi iii din alte zone de folclor , inclusiv rochia miresei care este din zona de folclor a Banatului nu a Bihorului. Unii imbracati in asa zis port popular alti NU , doar in camasi albe pantaloni negrii , rosii, tenisi rosii. Toata nunta a fost facuta ca sa-l scoata in evidenta pe europarlamentarul Pavel Emilian si sa-l treaca in randul lumi normale cu mare reclama si tam tam !RUSINE!RUSINE1RUSINE!Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 27 Iulie 2015, 21:16 de Romanul_Simplu
TDS
Ceea ce am vazut in poze este deosebit! Pana la urma ideea unei nunti este ca toata lumea sa se simta bine! Eu unul m-as fi simtit extraordinar in pantaloni scurti! Chiar daca sunt sigur ca imi vor sari multi in cap o spyn: Tinutele familiei MANG, extraordinare! Comparati bluza d-nei Erica cu ceea ce a afisat Angela la Bayreuth! M-as mentine in zona germanq dar ma abtin!
Postat 27 Iulie 2015, 18:59 de TDS
REPLICA II
CENZURAT
Postat 27 Iulie 2015, 17:13 de Romanul_Simplu
RE: REPLICA II
Romanule Simplu, ţi-am atras atenţia în nenumărate rânduri să păstrezi decenţa în comentarii, să renunţi la injurii şi la atacurile la persoană. Dacă nu te potoleşti, accesul tău pe site va fi restricţionat. E ultimul avertisment!
Postat 27 Iulie 2015, 20:00 de Moderator
Felicitari..
Casa de piatra,casnicie fericita!Pupicuristii bolovanului sa se abtina...!
Postat 27 Iulie 2015, 16:54 de grigore
Spune NU celibatului!
Acuma ca m-ati provocat,declar ca de buna voie si nesilit de nimeni am sa-mi fac nunta copiata integral dupa asta.
Postat 27 Iulie 2015, 15:32 de User anonimizat
rautati bihorene
Un articol despre o casatorie frumoasa... dar postacii nu au liniste! trebuie ei sa zica ca nu e bine! de ce pantaloni scurti, de ce adidasi si nu cum are el acasa, treningu' verde de mire si pantofi negri de lac din ala' fain! PS: de ce ebihoreanul nu cenzureaza rautatile scrise de postacii de mai jos?
Postat 27 Iulie 2015, 15:08 de boris
Tipic...
1. Poza a doua ,este una tipica pentru RRomania de astazi...stau * la masa,LA O NUNTA si isi butoneaza telefoanele. (...)
Postat 27 Iulie 2015, 14:37 de Citizen
REPLICA
CENZURAT
Postat 27 Iulie 2015, 14:23 de Romanul_Simplu
Sincere felicitari!
Original.Punct.
Postat 27 Iulie 2015, 14:20 de User anonimizat
Felicitari!
Sincere felicitari mirilor, casa de piatra si multe impliniri impreuna! Foarte frumoasa si originala ideea!
Postat 27 Iulie 2015, 14:06 de lucian99
Casă de piatră!
doar costumele par traditionale... restul pare in stil american. Casă de piatră!
Postat 27 Iulie 2015, 14:04 de vg
asta e!!!!
Vai de capul nostru...tenisi si pantalon scurt....hahahah tare.....
Postat 27 Iulie 2015, 13:38 de Tinas
titel
Bun gust? Ar fi fost cu costume popuare originale . Asa e kitch. Si ce bun gust e cu sort la camasa populara la cununia civila ?
Postat 27 Iulie 2015, 13:17 de titel
Felicitari!
Atat de mult bun gust, mai rar. Alti politicieni si-ar fi organizat o nunta somptuoasa, in timp ce ei au optat pentru ceva rustic, autentic. Din poze se pare ca totul a fost ca la carte. Felicitari pentru idee si Casa de piatra!
Postat 27 Iulie 2015, 12:21 de andreilaviniu
Frumos
Geniala ideea cu portul popular! Cineva chiar e mandru ca e roman.
Postat 27 Iulie 2015, 12:17 de Radovan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON