URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2013, 15:00

Deci, se poate! La numai 4 ani, Maria Crainic este cel mai tânăr voluntar orădean (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vârsta nu este o scuză. Maria Crainic, o fetiţă de numai 4 ani, a fost declarată joi, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Voluntariatului drept cel mai tânăr voluntar orădean. Micuţa a participat, alături de părinţii ei, fondatori ai Asociaţiei Amia - Suflet de copil, la acţiuni de salubrizare ale saloanelor pentru copii de la Spitalul TBC.

"Am lucrat mult. Am curăţat mult la spitalul TBC, am desenat şi după aia au venit copiii", a povestit micuţa în aplauzele asistenţei.

Pornind de la exemplul fetiţei, deputatul Florica Cherecheş a arătat că "voluntariatul nu are vârstă şi nu depinde de pregătire sau condiţie socială, ci doar de disponibilitate şi de dorinţa de a dărui celor din jur care au nevoie de tine"

La evenimentul organizat de Cherecheş la Casa de Cultură a Municipiului au luat parte viceprimarul Mircea Mălan, preşedintele Comisiei de Muncă, sănătate şi protecţie socială din cadrul Consiliului Local, Sebastian Lascu, directorul ASCO, Arina Moş şi peste 300 de voluntari care activează în 13 organizaţii nonguvernamentale din domeniul social.

În cadrul galei au premiate organizaţii neguvernamentale care s-au implicat de-a lungul anului în ajutorarea orădenilor în nevoie cum ar fi: Asociaţia Handicapaţilor Psihici Bihor, Asociaţia Caritas Eparhial, Asociaţia Down Oradea România (ADOR), Fundaţia Ruhama, Asociaţia People2People, Asociaţia Handicapaţilor Neuromotor Sever, Asociaţia româno-germanã Asteldorf, Asociaţia Viaţa cu autism, Uniunea Femeilor Bihor, Asociaţia Amia - Suflet de Copil, Asociaţia Don Orione, Fundaţia Hospice Emanuel, Asociaţia Filantropia, Fundaţia de Sclerozã Multiplã Bihor şi Societatea de Sclerozã Multiplã Oradea.

Un exemplu aparte promovat în cadrul galei îl constituie voluntariatului corporatist practicat de firma Celestica. Beneficiind de sprijinul companiei care le acordă angajaţilor două zile plătite pe an pentru a participa la acţiuni de voluntariat personalul firmei a contribuit, pe şantierul Hospice, la ridicarea de case pentru tinerii proveniţi din centrele de plasament.

În finalul evenimentului copiii de la Centrul de zi Caritas Eparhial, tinerii de la Asociaţia Down România şi Grupul Vivere au prezentat un scurt moment artistic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
lipsa de transparenta/corectitudine
este destul de ciudat ca in cadrul galei voluntariatului au fost premiate ONG-uri care sunt platite pentru a presta servicii sociale. in plus, referitor la discriminarea pe criteriul dizabilitatii, Asociatia Handicapatilor Psihici nu permite desfasurarea de activitati de voluntariat in cadrul centrului de zi, de catre persoanele cu dizabilitati psihosociale. sincer, nu inteleg criteriile care au determinat alegerea castigatorilor. este doar o chestie formala, de bifare a unei casute de genul: "cat de utili suntem noi pt comunitate?" fara a-i implica pe beneficiarii directi in evaluarea activitatii?!
Postat 14 Decembrie 2013, 22:04 de #4
CHERECHES LAUDA EXPLOATAREA COPIILOR
Altfel spus EXPLOATAREA MINORILOR
Postat 14 Decembrie 2013, 11:49 de Asociatia nepocaitii
Voluntariat
Felicitări pentru Maria Crainic, care la numai 4 ani ectivează în voluntariat alături de persoanele adulte în a oferi un ajutor sau a presta o activitate în folosul social. Exemplul doamnei deputat Florica Chereches, de a fi un bun organizator şi în activitatea de voluntariat, este benefic. Acest spirit este în ţările civilizate practicat frecvent, dacă va prinde contur şi în România, va fi mai bine pentru toţi.
Postat 13 Decembrie 2013, 17:41 de Ilie Pop
ssoooccc
Deci, se poate! La numai 4 ani, Maria Crainic este cel mai tânăr voluntar orădean (FOTO) Art. 51. - (1) În sensul programului de acţiune comunitar «Tineret», tânăr voluntar este persoana cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani care încheie, în condiţiile legii, un contract de voluntariat pentru o perioadă limitată, urmărindu-se dezvoltarea aptitudinilor şi formarea experienţei personale şi interculturale, contribuind în acelaşi timp la binele comunităţii. Art. 3. - Prezenta lege se fundamentează pe următoarele principii: a) participarea ca voluntar, pe baza consimţământului liber exprimat; b) implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii; c) desfăşurarea voluntariatului cu excluderea oricărei contraprestaţii materiale din partea beneficiarului activităţii; d) participarea persoanelor la activităţile de voluntariat se face pe baza egalităţii de şanse, fără niciun fel de discriminare.
Postat 13 Decembrie 2013, 15:22 de panica generala
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON