URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2015, 13:27

De nota 10: Secţia de Oncologie Pediatrică a Spitalului Municipal a primit o nouă donaţie graţie Clubului Sportiv X-Man

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Secţiei de Oncologie Pediatrică a Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, dr. Ritli Ladislau, şi managerul unităţii, dr. Elena Moldoveanu, au prezentat luni un nou aparat primit de la Asociaţia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor.

Pentru al treilea an consecutiv, atleţii clubului au organizat o acţiune de strângere de fonduri menită să uşureze situaţia micilor pacienţi ai acestei secţii, în urmă cu doi ani oferind o sumă de bani conducerii spitalului, iar anul trecut monitoare şi infuzometre.

De data aceasta, membrii Asociaţiei Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor au achiziţionat un aparat pentru dezinfectarea aerului şi suprafeţelor. "La această oră, spitalul - care are un asemenea aparat, cumpărat din fonduri proprii, nu-şi mai permitea să achiziţioneze încă unul, dată fiind valoarea lui, astfel că aparatul din dotare trebuia mutat dintr-o secţie în alta, pe unde era nevoie, ceea ce nu este uşor", a explicat dr. Ritli Ladislau, şeful Secţiei de Oncologie Pediatrică, beneficiara donaţiei.

"Acest aparat, care costă între 2.000-3.000 euro, folosind consumabile care costă şi ele între 240-250 lei/litru, înlătură riscul infecţiilor nozocomiale, care - dacă s-ar produce - ar încărca bolnavul şi cu tratamente antimicotice", a spus şi managerul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, dr. Elena Moldoveanu.

Acţiunea s-a petrecut pe 21 decembrie, la Lotus Center, când amatorii de mişcare au fost chemaţi să alerge pentru această cauză, făcând în schimb câte o donaţie.

"De doi ani ne consultăm cu medicii acestui spital pentru a stabili în ce anume să constea sprijinul nostru. Anul acesta, orădenii s-au implicat şi financiar, şi fizic, mai mult decât în trecut, alergând şi pedalând peste 150 de persoane. Toate benzile de alergat şi bicicletele ergonomice au fost ocupate 24 de ore în permanenţă. Noi, prin sport, încercăm să tragem şi un semnal de alarmă că niciodată nu este târziu să luptăm pentru sănătatea noastră", a declarat reprezentantul Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor, Istvan Szokolszky.

"Ne-am implicat din tot sufletul, pentru că ştim că dacă dorim schimbarea trebuie să facem parte din ea, trebuie să ne implicăm", a spus şi Ioana Socaciu, director la Tiger Amira, unul dintre principalii donatori.

Pe lista sponsorilor s-au mai aflat firmele Transolut, Romexa, Construcţii Bihor, Nutrent, Lotus, Tendex şi Saab Dental, iar cel mai generos donator persoană fizică a fost medicul stomatolog Alexandru Spânu, care a oferit câte un leu pentru fiecare kilometru pedalat în cadrul acţiunii de către sportivii Asociaţiei. "În total s-au pedalat 1.055 kilometri", a spus reprezentantul Xterra Sport, astfel că stomatologul a contribuit la achiziţia aparatului cu 1.055 lei. Tuturor, felicitări!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON