URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2012, 14:21

Bunătate marca Lotus: Blocul de naşteri al Maternităţii are ecograf

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campania "Ouăle Gigant", organizată în luna aprilie a acestui an de către Lotus Center şi Fundaţia Pro Valoare, şi-a atins scopul.

În urma licitaţiei la care mai mulţi oameni de afaceri au cumpărat ouăle gigant create de alte firme ori asociaţii, s-au strâns 114.000 de lei, cei mai generoşi dintre participanţi fiind Mircea Nistreanu (Repcon), Ioan Demian (Herald Com Impex), dar şi Alexandru Mudura (Lotus Center).

Lotus Center a fost cel care a rotunjit suma până la 128.874 de lei, necesară pentru achiziţionarea ecografului pentru Blocul de naşteri al Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean.

Aparatul a fost prezentat, joi, presei de managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, de medicul coordonator al Blocului de naşteri, Lorenzina Cosma, şi de Beatrice Szuhai, responsabila de marketing a Lotus Center.

Aparatul, marca Aloka Hitachi, este deja funcţional. "O gravidă în travaliu care necesita o ecografie de urgenţă era urcată în lift şi dusă până la etajul I, la o altă secţie de gravide. Acum avem un diagnostic rapid şi corect, căci ecograful este foarte bun şi nu mai avem nevoie de acea plimbare neplăcută pentru gravidă", a spus dr. Lorenzina Cosma.

Aceasta a precizat că aparatul este unul dintre cele mai performante instalate în ultimul an în ţară. "Ecograful îţi dă automat vârsta de sarcină şi are ecografie Doppler, care te ajută foarte mult vizavi de starea fătului şi de eventualele suferinţe fetale intrauterine", a spus doctoriţa. Ea a adăugat că majoritatea femeilor care urmează să nască, indiferent dacă o fac pe cale naturală ori prin cezariană, au nevoie de o ecografie.

Managerul Gheorghe Carp a mulţumit Lotus Center, care a fost mereu alături de sistemul de sănătate orădean. De altfel, Beatrice Szuhai a anunţat că şi campania de anul viitor se va concretiza tot într-o donaţie pentru Spitalul Judeţean. În urmă cu patru ani, Lotus a achiziţionat un aparat de respiraţie artificială pentru nou născuţi pe care l-a dat tot Maternităţii.

Citeşte mai multe despre Campania Ouăle Gigant în articolul: Beatrice le-a dat pupici celor mai generoşi participanţi la licitaţia Ouălor Gigant

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
SA CRESTI MARE BEATRICE
TRAIM INTR-O SOCIETATE MIZERABILA...IN CARE IN LOC SA APRECIEM VALOAREA...INITIATIVA...DARUIREA NU STIM DECAT SA DAM CU NOROI....CUM SA TRAIM BINE?....SI-A PUS "AMPRENTA" BASESCU ....NE GANDIM DOAR CUM SA FACEM RAU...SI APOI DACA FATA "SI-O PUNE" E TREABA EI ...DA DIN APARITIILE LOCALE FATA NU "SI-O PUNE" CI SI PUNE MINTEA LA CONTRIBUTIE .....BRAVO MAI BEATRICE....NU TE LUA DUPA TOT FELUL DE GUNOAIE ALE SOCIETATII PRIMITIVE! MERGI INAINTE! IAR PENTRU TOTI OAMENII CARE NU GANDESC DECAT RAU LE DORESC UN ZONA ZOSTER CAT MAI DUREROS
Postat 26 Iunie 2012, 10:33 de NECHIFOR
vampir
bunaciune marca lotus, vai ce invidioase sintem pe fata asta frumoasa si de succesuri pt ca si o pune cu toti bosorogii
Postat 24 Iunie 2012, 22:02 de succesuri
Pentru toti invidiosii si invidioasele!
Invidia. Nu ai parte de realizarile altei persoane si in consecinta le vei denigra. Rautatea. Nu esti capabil sa intelegi pe unul mai inteligent decat tine sau nu suporti ca altcineva sa nu-ti impartaseasca ideile si vei cauta sa-l pui intr-o pozitie de inferioritate. Cand raportam propria persoana la cei din jur si constatam ca ei au ceva ce noua ne lipseste. Femeile invidiaza o alta femeie pentru ca reuseste sa devina ceea ce ne dorim noi. Vom invidia o prietena care se imbraca de la branduri renumite si ne dorim sa avem banii ei si stilul ei, felul in care reuseste sa se puna in valoare. Vom invidia o femeie ce merge in fiecare vacanta in locuri exotice,dar periculoase, desi nu stiu daca ne-am dori cu adevarat sa facem asta. O vom invidia pentru pofta de viata, pentru exuberanta, pentru excentrismul si pentru curajul ei nebun. Pentru ca noi nu avem toate acestea. Invidia nu este exclusiv a femeilor, ci o intalnim si la barbati si chiar la copii. Se pare insa ca materialul genetic cu care le-a inzestrat natura le face sa resimta acest sentiment mai acut decat barbatii. La barbati, problema este mai simpla. Ei sunt invidiosi atunci cand este vorba de femei, de putere sau de probleme legate de demonstrarea barbatiei. Femeile, in schimb, au tendinta de a invidia tot ce misca sub soare. Invidiaza tot ce este nou si vechi, invidiaza tot ce tine de material. Invidiaza orice flesculet, pornind de la nu stiu ce sirag de margele la splendida rochie de seara care a starnit furori. Trec si de material. Ajung la aspectul exterior. Ravnesc la bronzul jamaican pe care il are nu stiu ce prietena sau la formele cu care a inzestrat-o natura pe cealalta. Ajung si la spiritual. Ravnesc la dragostea ca-n filme sau la barbatul altcuiva. Trec ulterior si la intelectual: isi doresc sa aiba inteligenta sau capacitatea de a rationa, abilitatea de a lucra cu cifrele a unei alte femei. Femeile nu se multumesc cu putin. Nu se multumesc cu ce au. Ele vor totul. Din cer pana-n iad si din iad pana-n cer. Incepand cu trupul si terminand cu sufletul. De aceea, isi dau arama pe fata, incep sa barfeasca si sa injunghie pe la spate intr-un mod mai agresiv decat au facut-o pana acum.
Postat 23 Iunie 2012, 16:22 de BANDERAS
Mama Singura!
Draga Angela te felicit ! Eu am inteles sensul exact al mesajului tau….. Pentru “persoana vulgara” ....Am si eu o simpla curiozitate...Te simti mai bine dupa ce scrii astfel de mesaje? Parerea mea e ca tu ai intr-adevar o problema...acum de ce natura o fi ea .... Am sa te ajut putin....prin a-ti recomanda ce sa citesti pentru a ajunge sa te simti mai bine...:” Conform teoriei psihanalitice a lui Freud, multe din actiunile noastre sunt determinate de instincte, in special de instinctul sexual. Cand exprimarea acestora este frustrata, se induce un impuls agresiv. Teoreticienii de orientare psihanalitica au adaugat, ulterior, ipotezei frustrare-agresivitate urmatoarea afirmatie: ori de cate ori efortul unei persoane de a atinge un scop este blocat, se induce un impuls agresiv, care motiveaza comportamentul de inlaturare al obstacolului (persoana sau obiect) determinand aparitia frustrarii.”...in caz ca cititul nu te ajuta foarte mult iti recomand achizitionarea unei feline! FELINELE AU CALITATEA DE A CALMA PERSOANELE FRUSTRATE. Si inca ceva...scapa si de invidia care a pus stapanire pe tine...” Invidia este cel mai pacatos sentiment pe care il cunoaste omenirea... este dorinta a ceea ce nu poti sa ai, nu poti sa fi sau sa devii... acest sentiment apare atunci cand caracterul nostru devine slab si devenim frustrati de bucuria aproapelui nostru”. In incheiere doresc si eu sa le multumesc celor de la Lotus Center pentru actiunile de caritate intreprinse de care am beneficiat si eu fiind o mama singura!Va multumesc
Postat 23 Iunie 2012, 15:19 de Delia
Pentru ''pasarea anonima''
Vulpea cand n-ajunge la struguri spune ca sunt acrii !, dupa cum vad orele la care scrii spune tot despre tine! Esti o pasare de noapte ‘’frustrata rau’’care se culca singur(A) cu fata la cearceaf si se scoala tot singur(A) cu fata la cearceaf ! , da , mai pasare frustrata care esti, te ascunzi noaptea in anonimat si te crezi ‘’tare’’da, esti ‘'tare ca fularu’'! in loc sa faci nanita , ca face ‘'tenu frumos si limbricu gros’’, stai si iti bagi unghia in gat cand vezi o fata frumoasa si de succes! Suferi rau de tot, numai poti dormi nici noaptea de ‘'raul’' lui Beatrice!!! vezi sa nu te imbolnavesti ! sa faci vreo prostie! sa te avem pe constiinta!!! Sufera incet, incet, incet.......si pana la urma poate, poate ....iti va trece?
Postat 23 Iunie 2012, 14:48 de BANDERAS
cica
angela draga, nu mai fa pe desteapta ca nu ti sta bine, mai bine fa i psihanaliza parasutei pardon gerontofilei asteia careia ii plac bosorogii cu buzunarele pline si portofelele grase numai bune de supt.... asta dupa ce le suge si limbricul mosnegilor.
Postat 23 Iunie 2012, 00:13 de draguto
“Dragule,dragutzo”
As dori…”sa-ti” fiu de ajutor….vulgaritatea cuvintelor tale m-a facut sa “iau atitudine” dorind bineinteles sa te ajut! In primul rand doresc sa-ti “povestesc “ putin despre vorbire…Vorbirea este principalul canal care ne poate ajuta sa crestem sau sa regresam in omenire…. Discrepanta dintre interior si exterior este uluitor de mare. Sub protectia” anonimatului”( aici e vb despre tine pentru ca folosesti "anonimatul"....intr-un mod distructiv) limbajul oamenilor este extrem de violent si scoate la lumina suflete contorsionate si bolnave……Problema este ca si autenticitatea data de anonimat nu arata decat superficialitatea cunoasterii si a informatiei pe care o vehiculam. "Anonimatul”nu scoate la iveala cine stie ce profunzimi in gandire sau adevar, ci in “cazul tau” doar refulari ieftine si injositoare sau faptul ca suferi intr-adevar de o boala….In caz ca e asa din studiul meu si din “putina mea inteligenta” te-as diagnostic cu :CAPROLALIA SAU SINDROMUL TOURETTE …prin urmare “inteleg exprimarea ta vulgara” si sincer imi e mila de tine...mi pare absurd sa traim intr-o lume in care exista atata informatie si totodata atata incultura si atata mojicie. Un sfat :TRATEAZA-TE !!!!
Postat 22 Iunie 2012, 10:52 de Angela
tris
CENZURAT
Postat 22 Iunie 2012, 00:44 de bea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON