URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2012, 19:40

Beatrice le-a dat pupici celor mai generoşi participanţi la licitaţia Ouălor Gigant (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a treia ediţie a Campaniei "Ouăle Gigant", organizată de Fundaţia Pro Valoare împreună cu Lotus Center, s-a încheiat, joi, la prânz prin licitaţia ţinută în sala de evenimente a centrului comercial pentru vânzarea celor 15 ouă create şi puse la dispoziţie de mai multe instituţii şi firme bihorene, dar şi a câtorva obiecte din argint din colecţia deţinută de patronul mallului, Alexandru Mudura. Evenimentul a fost prezentat de Beatrice Szuhai şi Mihai Baneş.

După ce în anii precedenţi, prin acest proiect s-a reuşit modernizarea şi dotarea unei secţii de copii de la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, în acest an s-a dorit strângerea sumei de 36.000 de euro pentru achiziţionarea unui ecograf 3D Pro Sound Alfa 6, pentru sala de naşteri a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie.

Bunătate cu răsplată

La eveniment au participat mai mulţi oameni de afaceri, dar şi oficialităţi precum managerul Spitalului Judeţean Gheorghe Carp, şeful Finanţelor bihorene, Ioan Mihaiu, şeful Poliţiei bihorene, Adrian Bucur, directorul ABA Crişuri, Pasztor Sandor, şi directorul comercial al Companiei de Apă, Claudiu Pop.

Pe la jumătatea evenimentului, luând în considerare sumele licitate, mai mici ca în anii trecuţi, cei doi prezentatori şi-au dat seama că este puţin probabil să se strângă suma necesară achiziţionării unui ecograf, aşadar s-au gândit la o metodă inedită de a ridica ştacheta.

La licitarea oului realizat de firma Dumexim, unul imens în formă de spaţiu de joacă, care de altfel nici n-a putut fi transportat de pe holurile mallului în sala de evenimente, prezentatorii au reuşit cu greu să ajungă la suma de 9.000 de lei. "Aş strânge mâna celui care ar da 10.000 de lei pentru această cauză", a spus Mihai Baneş. "Eu l-aş pupa...", a completat Beatrice Szuhai.

În urma promisiunii, reprezentantul firmei Herald Com Impex, Ioan Demian, a ridicat paleta, aşadar a primit un sărut pe obraz. Până la urmă, Mircea Nistreanu, patronul firmei Repcon a dat 11.000 de lei, adjudecând oul şi primind, la rândul său, şi răsplata promisă de responsabila de marketing a Lotus Center.

De altfel, cei doi oameni de afaceri s-au dovedit a fi cei mai generoşi din cadrul evenimentului. Mircea Nistreanu a licitat ouă şi obiecte din argint în valoare de aproape 40.000 de lei, iar Ioan Demian a achiziţionat obiecte în valoare de aproape 28.000 de lei, printre care şi o tavă din argint, de 1.500 de grame.

Ecograf pentru Maternitate

În urma calculelor finale, reprezentanţii Lotus Center au anunţat că, în total, s-a strâns suma de 114.000 de lei. Din aceşti bani, 62.500 lei provin doar din licitarea Ouălor Gigant, iar 32.000 lei s-au obţinut din licitarea unor obiecte de argint donate, ca în fiecare an, din colecţia personală a omului de afaceri Alexandru Mudura, proprietarul Lotus Center. 19.500 lei provin din sponsorizări sau sume donate, fără a achiziţiona vreun obiect, la finalul licitaţiei.

Chiar şi aşa, suma nu a atins plafonul de 36.000 de euro. Potrivit unui comunicat al Lotus Center, însă, centrul comercial "va asigura diferenţa rămasă, necesara cumpărării aparatului".

Cele 15 ouă gigant licitate au fost create de Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, Benvenuti, Bijuteria Athena, Compania de Apă, Dumexim, Gina Butiuc, Graziela Models & Elesilva Mobilă Nobilă, Herald Impex, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, Jurnal Bihorean, Penitenciarul Oradea, Plaza Nufăru, Selina, Teatrul Regina Maria şi Top Sound.

Pe lângă Repcon şi Herald Impex Com, au mai cumpărat ouăle gigant reprezentanţii firmelor Dumexim, Hotel Ramada, Pop Energia, Casino OK, Grup West şi Proges.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Felicitari!
Beatrice esti superba! Felicitari pentru tot ceea ce faci! Esti o femeie frumoasa, tanara si de succes! Tine-o in acest ritm si vor muri complexatele ! :D
Postat 29 Aprilie 2012, 02:47 de trici
hope
daca ar fi avut bunul simt nu ar fi angajat-o la finante, dar nu are nici un strop.Domnule Mang sper ca deschideti bine ochii si nu o sa mai tineti astfel de personaje in functii...mihaiu, rosca romeo care de altfel sunt buni amici cand e vorba de amante si spagi luate de la firmele protejate
Postat 28 Aprilie 2012, 19:02 de psd-ist
oolele
M-am uitat si eu la cateva poze.Lipsesc niste "personalitati".Protejata finantistului nu e pe-acolo.Epacat s-o tina acasa la astfel de evenimente,se mai lipeste si de alt portofel si scapa mai ieftin, ca e cam costisitoare vanzatoarea, pardon, functionareasa...ca a avansat in cariera.D-aia merg finantele asa de bine, ca personalul angajat in ultimii cativa ani e "tanar si zglobiu" si avanseaza repede. Finantistilor,cati mai sunteti profesionisti, va mananca pitipoancele astea inculte da' cu "scoala vietii" bine asimilata.Si astea vin in control pe la firme,vai de steaua noastra!!!!
Postat 27 Aprilie 2012, 18:30 de unu' nervos pe finan
in gatu lor
M-am uitat la cateva poze...l-am vazut pe Carp, pe directorul de la finante, pe ala de la Apa-Canal. Nu stiu daca s-a tinut in timpul cand astia ar trebui sa fie la munca,ca zice ca a fost joi dupamasa, probabil dupa 4. Oricum,au astia fata de mers pe la licitatii de astea de lume buna? Noi fraierii care platim taxe le platim ouale licitate....impusca-iar pe toti
Postat 27 Aprilie 2012, 16:26 de Nicu Popa
COMPLEXATI-COMPLEXATE!
Draga PUPICI . PE DE O PARTE IMI E MILA DE TINE, TE MULTUMESTI DOAR "CU UNA MICA" ASTA PT CA NICIODATA CU SIGURANTA NU VEI AVEA PARTE DE "UNA MARE"! EU ITI DAU UN SFAT SINCER SI "PRIETENESC" : CAUTA SA CITESTI CAT MAI MULT DESPRE URMATOAREA TEMA -"Cum invingem complexul de inferioritate!" DUPA O LECTURA INDELUNGATA SI BINEANTELES UN CONSULT DE SPECIALITATE IN CAZUL TAU -UNUL PSIHIATRIC CU SIGURANTA VEI PRIVI LUCRURILE ALTFEL! INDIFERENT DE "SEXUL" TAU UNUL "MASCULIN" SAU "FEMININ" ITI DORESC SUCCES, DEOARECE COMPLEXITATEA E O BOALA GREA ...SI DOAR DUPA CE VEI SCAPA DE EA VEI PUTEA SA TE BUCURI SI TU DE "UNA MARE"! TE-AM PUPACIT ..."PESTE PUPICII TAI"!
Postat 27 Aprilie 2012, 14:21 de CICI
sunt cativa de calitate nu toti :))
e clar ei si le cumpara :))) sunt barbati frumosi PREZENTI asta e IMPORTANT nu muraturi de babaci :)) ii striga moartea :)) M ar putea dona banii si nu ar mai chinui fetele :))
Postat 26 Aprilie 2012, 21:30 de super barbati
bravo
Domnul Nistreanu, mereu tanar, mereu un domn. Bravo! Toata stima.
Postat 26 Aprilie 2012, 20:03 de Alice
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON