URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2016, 18:22

Faceţi sport! RCS&RCS şi Madrugada donează oraşului o pistă pentru alergare şi un teren de baschet la standarde profesioniste

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lipsa condiţiilor nu mai este o scuză! Orădenii care vor să dea burta jos prin alergare sau baschet se pot antrena de săptămâna aceasta în cele mai bune condiţii. Voinţă să fie...

Viceprimarul Florin Birta a prezentat joi, în teren, două investiţii în domeniul sportului, făcute de companiile orădene RCS&RDS şi Madrugada. Acestea vor fi donate săptămâna viitoare oraşului.

Pistă cu noctură

Operatorul de telefonie şi internet a amenajat în jurul terenurilor de tenis din Ioşia cea mai modernă pistă de alergare din zgură din tot judeţul. "Pista de alergare din pădurea Băile Felix se află într-o accentuată stare de degradare, iar despre cea de la Liceul cu Program Sportiv orădenii se plâng că, pe lângă că este foarte proastă, se mai şi plăteşte accesul", a spus Birta.

Cu o lungime de 640 metri şi o lăţime de circa doi metri, pista de alergare de la baza de tenis Ioşia are un sistem de drenaj care permite scurgerea apelor în 15 minute după ce a încetat ploaia şi este dotată cu un sistem de tip nocturnă.

"Ideea a fost ca pista să poată fi folosită şi seara, mai ales în timpul verii, când peste zi este foarte cald", a declarat Birta.

 Accesul pe pista de alergare se face gratuit. Programul de funcţionare este zilnic între orele 8 - 24. Pentru a evita distrugerea pistei, accesul cu bicicleta este interzis.

Investiţiile vor continua

În plus, în continuarea investiţiei deja făcute, RCS&RDS va amenaja la intrarea în baza sportivă circa 50 de locuri de parcare pentru orădenii care vin aici să facă sport sau să îşi aducă copii la tenis.

"Această investiţie este o dovadă că ne interesează viaţa comunităţii orădene, deoarece credem că acolo unde trăim, trebuie să facem şi ceva bun", a declarat Mircea Mihăilă, director zonal de vânzări în cadrul RCS&RDS.

Potrivit viceprimarului Florin Birta, investiţiile în zonă vor continua cu demolarea punctului termic de la intrarea în baza sportivă, plantarea a 100 de platani şi îngroparea liniilor de înaltă tensiune care trec pe deasupra terenurilor de tenis.

Teren care protejează genunchii

Nici iubitorii baschetului nu au fost uitaţi! Firma Madrugada a amenajat în Parcul Brătianu un teren de dimensiuni standard cu o suprafaţă de joc de 15 pe 28 metri, dotat cu instalaţie nocturnă, ce poate fi folosit inclusiv pentru meciurile oficiale! "Terenul de baschet este acoperit cu o suprafaţă de joc din polipropilenă autodrenantă în caz de precipitaţii. Suprafaţa de joc este realizată dintr-un material special, care ajută sportivii, atenuând impactul în cazul căderilor. În plus, aceasta protejează genunchii şi gheznele jucătorilor", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit reprezentantului Madrugada, Mircea Pişcoi, instalaţia de nocturnă a fost concepută în aşa fel încât să poată fi folosită inclusiv în competiţii oficiale.

"Iluminatul terenului este asigurat de 48 lămpi cu led ampasate pe opt stâlpi. În faza standard se aprind doar două lămpi pe fiecare stâlp, iar când au loc jocuri oficiale, şi este nevoie de mai multă lumină, se aprind toate lămpile", a spus Pişcoi.

În prezent, la terenul din Brătianu au loc lucrări de împrejmuire. "Iniţial terenul nu a fost îngrădit şi ne-am trezit că intră pe el tineri cu bicicletele şi riscă să îl distrugă", a explicat Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, în perioada următoare, în proximitatea parcului, în zona Bazinului Olimpic, urmează să se amenajeze noi locuri de parcare. În plus municipalitatea a făcut demersuri pentru preluarea ruinelor de lângă linia ferată în vederea mobilării amplasamentului cu locuri de parcare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
offf off mai mai
Chiar asa faceti sport cu RDS RCS...in zona Conda nu poate nimeni lua legatura cu locuitorii...de ce pentru ca nu au semnal...jenant...
Postat 01 Iulie 2016, 13:47 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON