URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2014, 15:09

Tramvaiele Siemens, "colorate" cu reclamă, îi nemulţumesc pe orădeni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
De câteva zile, trei dintre cele zece tramvaie Siemens din parcul OTL se plimbă prin oraş acoperite cu reclamă la farmacia Catena, fapt care a stârnit nemulţumirea mai multor orădeni.

"Nu este normal ca tramvaiele pe care încă le plătim din banii noştri să fie acoperite cu reclamă. În plus, arată foarte urât", spune unul dintre nemulţumiţi care a contactat redacţia BIHOREANUL. Alţii, însă, au scris pe bloguri despre revolta lor.

În replică, directorul OTL, Csuzi Istvan, spune că nu există nicio interdicţie pentru a pune reclame pe tramvaiele Siemens, doar că până acum nu a existat cerere în acest sens.

"Preţul este aproape proibitiv. Costă 550 de euro plus TVA pe lună reclama pe un tramvai, triplu faţă de celelalte. De pe cele trei tramvaie Catena încasăm peste 1.600 de euro", a declarat Csuzi Istvan pentru BIHOREANUL.

De precizat este, totuşi, faptul că în contractul cadru pentru afişarea de publicitate pe mijloacele de transport în comun ale OTL, publicat pe site-ul instituţiei, nu apare un tarif şi pentru tramvaiele Siemens.

Directorul OTL menţionează faptul că societatea de transport nu controlează felul în care arată reclama, ci doar se asigură că aceasta nu este, prin text sau imagine, indecentă sau obscenă.

Întrebat ce le răspunde celor care susţin că tramvaiele Siemens, plătite încă din bani publici, n-ar trebui să aibă reclame, Csuzi a replicat: "Eu răspund de managmentul OTL. Dacă apare o astfel de oportunitate, care nu deteriorează mijloacele de transport şi, în plus, aduce sume destul de mari, o putem lua. În Viena, pe tramvaiele Siemens apar reclame care acoperă chiar şi geamurile, la noi nu".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
prafff
Domnule Csuzi chiar credeti ca altii nu circula in Viena si nu am vazut tramvaiele de acolo? Nici o reclama nu au! Trimiteti o poza sa vedem si noi, oameni care credeti ca rancezim in tara si nu vedem ce se intampla afara... vedem sa stiti!!!
Postat 14 Octombrie 2014, 10:47 de cetatean
valoare si non-valoare
si apropo, putea fi si microsoft.nu atac marca, ci principiul ca nu trebuie sa balacarim, chiar si daca pe multi bani, principii!
Postat 20 August 2014, 09:37 de matyasi karoly
valoare si non-valoare
e o porcarie.tramvaiele alea simbolizau partea sobra a orasului,care nu lipseste,partea jucausa se putea arata pe toate celelalte,mai ales ca am impresia ca multi de pe alea nici nu sunt la zi cu plata publicitatii. verifica cineva asta,domnul csuzi?ca sa intelegeti mai bine va dau o comparatie: siemesurile sunt ca teatrul, filarmonica si alte institutii deosebite si desigur arhitectura vechiului centru istoric.celelalte sint cluburile, barurile si toate celelalte care ofera placeri ,,ieftine,,.think about it! Or nu e frumos sa ii fortezi pe oameni sa se prostitueze,asa cum nu e frumos sa faceti nici cu tramvaiele noastre, ale oradenilor. le-am adoptat greu,doare la buzunar,de aceea va rog sa nu faceti din ele dame de companie, fie ele chiar de lux pe multi bani!!!
Postat 20 August 2014, 09:36 de matyasi karoly
farmacia inimii ...
puteau foarte bine sa puna reclamele pe tramvaiele vechi... ca poate le mai intinereau astfel. dar asa, exact faptul ca sunt noi paleste. aveam si noi ceva frumos in oras... acum avem kitsh, pe banii nostri...
Postat 19 August 2014, 18:31 de cozo
Hahaha
Pe cind un peep show in tramvai?Cu fete in verde albrosu,costume hunguresti ..ca dau bine din buci?Csuzi poate il pui pe Labanc Vasile sa faca striptease ca are buci frumoase...!
Postat 19 August 2014, 17:21 de Nea taticu
pretul
Asta-i o suma serioasa??? macar daca cerea 1000 / euro / luna / tramvai-dar si asta este putin, la ce firma este Catena!!! Si OTL este chiar atat de infometat? sa se vanda la asa pret mic? O c....veta de pe marginea drumului castiga de n ori atata pe luna!!! Vai,vai
Postat 19 August 2014, 15:29 de zego
apropo
Domnule Csuzi , nu stiu daca ai trecut prin Timisoara si te-ai uitat la mijloacele de transport in comun si ai vazut cum sunt vopsite ele; daca nu iti spun eu : alb-visiniu, (culorile Timisoarei). In Oradea ele arata unele ca niste papagali vopsite in culori ciudate si cu acele autocolante sterse de soare sau rupte. Va rugam deschideti putin ochii!
Postat 19 August 2014, 11:44 de sgr
Alti bani alta distractie!
Sa vezi tu munca si distractie la raschetarea autocolantelor si revopsirea cu tinctura speciala de protectie care se aplica de Siemens peste vopsitoria de email! Poate n-ar fi rau sa i se scada din timp din salariu celui care a decis contractarea unor astfel de reclame!
Postat 19 August 2014, 10:00 de WinDos
reclama electorala
Astept cu nerabdare decorarea si cu reclama electorala! Spre exemplu sa urci in Udrea! Hmm! Sau Klaus Werner-Jawohl! Sau tramvaiul Macovei te duce la ce carciuma vrei!
Postat 18 August 2014, 23:44 de TDS
sugestie
Eu as sugera sa le dea voie celor de la catena sa vanda medicamente intr-o parte a vagonului.Poate chiar ca o conditie la urcarea in tramvai:cumperi ceva,urci,nu cumperi,astepti urmatorul tramvai!
Postat 18 August 2014, 23:01 de pandele
Mda
Multe mesaje pe langa subiect, ineptii si alte asemenea. Cam astea sunt comentariile. Daca aduc bani institutiei, eu nu o vad ca pe o problema, totusi, si tramvaiele din vest poarta reclame pe ele. Arata decent! Referitor la steaguri, si statui, nationalisme de doi bani, nemtii exact steagul ungariei au colorat pe tramvaie, iar de statui urate, si de cel mai prost gust, nu multumesc, sa le amplaseze in continuare in Cimisoara!
Postat 18 August 2014, 22:24 de jiji
un
oricat de multi bani incasati din reclame, in tramvaie tot pute a pisat si tigan nespalat. cum stati cu vila domnu Chuji?
Postat 18 August 2014, 19:53 de oradean
TRICOLORUL
Sunt cateva garnituri cu tricolorul Ungariei. Nu s-ar putea d-lor din conducerea primariei sa vopsiti toate tramvaiele cu rosu , verde si alb ? Steagurile Romaniei arborate in oras sunt deteriorate, nu se poate lua masura, inlocuirii lor si acum, in sezonul estival ? De ce nu luati ex. orasului Timisoara, unde in intersectiile marelor bulevarde, la intrari in oras, sunt amplasate monumente ale eroilor ? postat: unul din cei multi care mai crede in demnitate
Postat 18 August 2014, 19:07 de gheorghe ifrim
multe anomalii la transportul in comun
De cand este acest domn la conducerea OTL, multe anomalii la transportul in comun sunt, intre care si desfiintarea statiei de autobuz din Calea Aradului de pe langa podul Petea, pe sensul catre Aeroport, desi multi calatori locuiesc in zona, nu pare sa sensibilizeze seful OTL Oradea. Da ce conteaza ptr. dansul? Pe pod e interzisa oprirea, dar in statia ptr autobuzele judetene de ce nu se poate? Nu se poate ca nu se vrea.
Postat 18 August 2014, 18:41 de un oradean
????????
Catena?Arsinel..ala care n-a stat la rind cu rinichiul??????????Mare rusine aceasta catena,mare !
Postat 18 August 2014, 18:30 de Nea taticu
spre capatul drumului
Sa fim seriosi,suma aceea de 1600euro/luna reprezinta pt."Farmacia inimii"un chilipir,asta categoric! Totusi,nu-i inteleg pe cetateni de ce simt frustrati,caci tramvaiele acestea sunt in perfecta concordanta cu decorul citadin actual; imagini horror de acest fel intilnim in oras la tot pasul... Eu astept cu nerabdare decorarea in continuare a tuturor tramvaielor orasului pe aceeasi directie,insa cu imbunatatiri: ma gindesc de exemplu(pt.impact emotional maximal) la decorarea si pe interior a mijlocului de transport,inclusiv a tapiteriei scaunelor,vopsirea 50% a suprafetei greamurilor,vopsirea podelei si plafonului tramvaiului neaparat.Bine ar fi daca pe parcursul calatoriei,pasagerul ar fi insotit de muzica aceea care se da la televizor in timpul reclamei lantului farmaceutic respectiv.Acuma,sper ca nu cer prea mult,dar costumarea vatmanilor in Stela Popescu si Arsinel cred ar fi absolut mortala,pe bune,iar impactul publicitar de nedescris! Daca pot rezolva chestiile astea,OTL nu de 2ori,ci de cite ori vrea muschii lor o sa poata mari pretul biletelor.O afacere pe cinste!
Postat 18 August 2014, 18:03 de cardiac cronic
orad
Este intr-adevar JENANT ca o FARMACIE sa fie nevoita sa isi faca reclama in acest mod.....Farmacia nu este supermarket si farmacistii nu sunt vanzatori ambulanti....in ce jal a ajuns romania asta de cand e basescu.....
Postat 18 August 2014, 17:48 de orad
DNAkh
Otl incaseaza sau firmele capusa care traiesc din asta? Am vrut sa fac reclama la otl dar am renuntat urgent cand am dat fata cu aceste firme capusa care traiesc din reclamele otl.
Postat 18 August 2014, 17:34 de hm
Urâte de tot
Am cumpărat tramvaie noi ca să arate ca alea vechi! Dacă ruginește tabla sub adezivul de la reclame cât o să coste revopsirea tramvaielor? Dacă se va decolora reclama de la radiațiile solare cum se va proceda: se va da jos reclama prin deteriorarea vopselei sau se va mai trage o reclama peste? Urât de tot! Tramvaiele astea mai dădeau o față orașului. Ne întoarcem iar cu 15 ani în urmă.
Postat 18 August 2014, 17:27 de Rafael
penibil
Aceasta decizie este de un prost gust rar intalnit...pacat de banii contribuabililor din care au fost achizitionate tramvaiele. Cele vechi, uneori, arata mai bine cu reclame, deoarece mai acopera rugina si starea lor jalnica. Dar astea noi...pacat de ele. Stimati domni din conducerea Otl, ar fi bine sa va mai ganditi odata poate va vine gandul cel bun si reparati aceasta...scapare, sa spunem asa. Succes!
Postat 18 August 2014, 16:10 de un oradean
Horror
Am vazut tramvaiul cu Catena Sambata dimineata. Arata horror!!! Bai Csuzi, unde ai vazut tu in Viena tramvaiele Siemens acoperite cu reclame? Asa arata un oras "european"? E de-a dreptul kicios!!!
Postat 18 August 2014, 15:39 de Gigi Manivela
Adevarul
Atunci sa se reduca pretul la bilete, daca se incaseaza bani din alta parte.
Postat 18 August 2014, 15:21 de Adrian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON